Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέα Δημοκρατία ίσον νέες δουλειές... - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέα Δημοκρατία ίσον νέες δουλειές…

21.06.2016 15:41

Η ανάγκη για στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας που θα δώσει πνοή ανάπτυξης στη χώρα με επενδύσεις, αλλά ταυτόχρονα θα διακρίνεται από κοινωνικό πρόσημο, βρέθηκε στο επίκεντρο της ομιλίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ.  

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, Νέα Δημοκρατία ίσον νέες δουλειές. Σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη,  η ανάπτυξη θα έρθει μόνο από εταιρείες που είναι διατεθειμένες να επενδύσουν αναλαμβάνοντας το επιχειρηματικό ρίσκο που απαιτεί το κέρδος, ενώ υποχρέωση των πολιτικών είναι να δημιουργήσουν ένα ασφαλές περιβάλλον που θα ευνοεί τις επενδύσεις, με χαμηλή φορολογία και μηδενική γραφειοκρατία.

Σύμφωνα με τον αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης,  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να πετύχει αυτό το στόχο, καθώς «αρέσκεται να μιλάει για την επιστροφή στην ανάπτυξη με όρους και κρατικίστικες προσεγγίσεις του προηγούμενου αιώνα», χωρίς να ενδιαφέρεται για την υγιή επιχειρηματικότητα και τον ιδιωτικό τομέα.

Οι υπερβολικοί φόροι, συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φέρνουν ύφεση, μείωση της κατανάλωσης και αυξημένη φοροδιαφυγή,. Ως παράδειγμα ανέφερε αύξηση του ΦΠΑ, υποστηρίζοντας ότι τις πρώτες 10 ημέρες του Ιουνίου η κατανάλωση της βενζίνης υποχώρησε κατά 17% και του πετρελαίου κατά 8%.

Η Ελλάδα μπορεί να μεταβεί από το σημερινό μοντέλο διανομής φτώχιας στο αυριανό μοντέλο παραγωγής πλούτου», είπε, προσθέτοντας ότι «πρέπει να επιδιώξουμε συστηματικά τη «βιομηχανική αναγέννηση» της Ελλάδας.

Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως τα οφέλη του επιχειρείν και της ανάπτυξης θα πρέπει να διαχέονται σε όλη την κοινωνία, επισημαίνοντας την ανάγκη να εμπεδωθεί ότι το συμφέρον εργαζόμενων και επιχειρηματιών είναι κατά βάση κοινό.

«Δεν μπορεί ο λαός να είναι συμμέτοχος μόνο στις ζημίες. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι θα πρέπει να έχουν μερίδιο και στα κέρδη της ανάπτυξης», δήλωσε.

Προσέθεσε πως αυτό που περιμένει από τις επιχειρήσεις είναι να επενδύσουν στον τόπο τους, αλλά συνάμα να επιδείξουν και αυξημένη κοινωνική ευθύνη. «Η φιλανθρωπία δεν είναι απλά μια συμβατική υποχρέωση στα πλαίσια του επιχειρηματικού καθωσπρεπισμού». Η απόλυτη προτεραιότητα μίας κυβέρνησης της ΝΔ θα είναι νέες δουλειές, συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017