Στα «σκαριά» νέο mega-deal στα ακίνητα - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Στα «σκαριά» νέο mega-deal στα ακίνητα

18.10.2015 01:37

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26519&subid=2&pubid=113800183

H GRIVALIA ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ LAMDA DEVELOPMENT

Στα «σκαριά» νέο mega-deal στα ακίνητα

«Προ των πυλών» είναι ένα ακόμη mega-deal στον χώρο των ακινήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Grivalia Properties βρίσκεται σε συζητήσεις με την Lamda Development του ομίλου Λάτση για την απόκτηση μέρους ή και του συνόλου των εμπορικών κέντρων της, τουτέστιν του The Mall Athens και του Golden Hall στην Αθήνα και του Mediterannean Cosmos στη Θεσσαλονίκη.

Οι ίδιες πληροφορίες ανάφερουν πως οι επαφές των δύο πλευρών είναι σε προκαταρκτικό στάδιο, ωστόσο τονίζουν πως το ενδιαφέρον της Grivalia που ανήκει στον Καναδό μεγαλοεπενδυτή Prem Watsa είναι έντονο, και είναι ενδεικτικό της διάθεσης για νέες επενδύσεις στην ελληνική αγορά.

Είχε προηγηθεί η συμφωνία με τον «Σκλαβενίτη» για τα ακίνητα της Makro αλλά και η εξαγορά των καταστημάτων της Praktiker στην Ελλάδα, μετά την πτώχευση του μητρικού ομίλου στη Γερμανία. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η δημιουργία στα μέσα του καλοκαιριού της Grivalia Hospitality, η οποία έχει έδρα το Λουξεμβούργο, με στόχο να πραγματοποιήσει επενδύσεις στον χώρο του ελληνικού τουρισμού.

Η εξαγορά των εμπορικών κέντρων της Lamda σχεδιάζεται να γίνει με δυο τρόπους: α) με την απευθείας αγορά με την καταβολή του ανάλογου τιμήματος, χωρίς να χρειαστεί να εισέλθει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας και β) να γίνει μέσω εταιρείας ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμης Εταιρείας Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία), την οποία έχει συστήσει ήδη η Grivalia από το περασμένο καλοκαίρι για επενδύσεις στην Ανατολική Μεσόγειο μαζί με την Hospitality.

Αποτίμηση

Αποτέλεσμα εικόνας για golden hall
Σύμφωνα με τη Lamda Development η αξία των τριών εμπορικών κέντρων της, δηλαδή το The Mall Athens, το Golden Hall και το Mediterannean Cosmos στη Θεσσαλονίκη ανερχόταν στο τέλος του Ιουνίου σε 509,4 εκατ. ευρώ από 664,5 εκατ. ευρώ που ήταν η ανώτατη αποτίμησή τους στο απόγειο της αγοράς ακινήτων.

Επιπλέον, η εύλογη αξία του The Mall Athens ανέρχεται στα 194,6 εκατομμύρια ευρώ, του Golden Hall στα 170 εκατομμύρια ευρώ και του Mediterannean Cosmos στα 145 εκατ. ευρώ. Στο πρώτο εξάμηνο του 2015, η επισκεψιμότητα των τριών κέντρων αυξήθηκε κατά 1,1% σε σχέση με το περυσινό αντίστοιχο διάστημα.

Η αποχώρηση της Lamda από τα ακίνητα που κατέχει σε Ελλάδα αλλά και Βαλκάνια συνδέεται σύμφωνα με πληροφορίες με την απόφασή της να βρει τα απαραίτητα κεφάλαια να χρηματοδοτήσει το μεγάλο project του Ελληνικού.

 

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017