H Ελλάδα είναι κυρίαρχη χώρα και δεν μπορούν να παίζουν μαζί μας οι Ευρωπαίοι και οι δανειστές…

ΠΑΛΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΔ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Νέα επίθεση με βαριά υπονοούμενα κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Η Ελλάδα έχει μία κυβέρνηση που διαπραγματεύεται με ειλικρίνεια και θάρρος», είπε ο Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:

Η υποστήριξη της κοινής γνώμης προς την κυβέρνηση αυξάνεται, αντί να μειώνεται.

Η Ελλάδα είναι κυρίαρχη χώρα και δεν μπορούν να παίζουν μαζί μας οι Ευρωπαίοι και οι δανειστές.

Μετά από 5 χρόνια κοινοβουλευτικής σιωπής εκκινούμε σήμερα μια διαδικασία για να απαντηθούν ερωτήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό.  Η Ελλάδα έχει ισχυρή γεωπολιτική θέση.

Οι επί της αρχής πολιτικές ευθύνες έχουν ήδη αποδοθεί από τον ελληνικό λαό. Πρέπει να χυθεί άπλετο φως στις σκιές των τελευταίων 5 ετών. Πρέπει να αποκατασταθεί η σχέση των πολιτών με τους θεσμούς και το πολιτικό σκηνικό.

Η Πρόεδρος της Βουλής βρήκε στο γραφείο της πάνω από 150 δικογραφίες εναντίον των βουλευτών.

Πολιτικά και ιδεολογικά η σημερινή κυβέρνηση βρίσκεται στον αντίποδα των μνημονίων.Η εξεταστική θα διερευνήσει αν τελέστηκαν πράξεις που είχαν άλλα κίνητρα.  Δεν υπάρχει διάθεση ρεβανσισμού. Είναι πολλά τα σημεία που πρέπει να διερευνηθούν, πολλές οι πράξεις που πρέπει να ελεγχθούν. Πρέπει να εξεταστεί σε βάθος η διαδικασία αναθεώρησης του ελλείμματος του 2009  που αποδείχθηκε καταστροφική για τη συνέχεια.

Την ώρα που ο λαός έκανε θυσίες, κάποιοι έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Πρέπει να απαντηθούν τα ερωτήματα που προκύπτουν από τη Σύνοδο των Κανών, τον Νοέμβριο του 2009. Κύριε Σαμαρά, αν και δεν είχατε πάει στις Κάνες, ήσασταν από τους πρωταγωνιστές του παρασκηνίου.

Ο κ. Σαμαράς ταξίδεψε (στις Κάννες) αντιμνημονιακός και επέστρεψε ένθερμος υποστηρικτής του Μνημονίου.

Ο κ. Σαμαράς δηλώνει μόνος του σε ξένα ΜΜΕ να λάβει μέρος σε συγκυβέρνηση. Σας το ζήτησε κανείς;

Θα μείνετε πολλά χρόνια στην αντιπολίτευση. Στην Ελλάδα τα πραξικοπήματα τελείωσαν μαζί με το παλάτι.

Tο μέγα θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος δεν έχει αναπάντητα ερωτήματα; Ποια ήταν τα κριτήρια επιλεξιμότητας των τραπεζών σχετικά με τις ανακεφαλαιοποιήσεις.  Για ποιο λόγο διασπάστηκε η Αγροτική Τράπεζα; Ανήκεια συμπεριφορά η επιστολή Βενιζέλου στον ΠτΔ.

Θα διαπιστώσετε σύντομα ότι η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα υποτελής. Υποκριτική η πρόταση της ΝΔ για εξεταστική από το 1981. Δεν επιθυμείτε να διερευνηθεί τίποτα».

Προηγουμένως είχε λάβει τον λόγο ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Η κυβέρνηση δεν αναζητά συναινέσεις, αλλά κατασκευάζει εχθρούς», ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς και συμπλήρωσε:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιδιώκει τη σύγκρουση

Ο Βαρουφάκης πήγε στο ΔΝΤ για να δώσει διαβεβαιώσεις πως θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με την τρόικα.

Τα ψέματα της κυβέρνησης στοιχίζουν στη χώρα.

Ο λαός σας ψήφισε για να μείνετε στο ευρώ, όχι για να συγκρουστείτε με τους εταίρους.

Έχετε νοοτροπία μονοκομματικού κράτους. Ο χρόνος που κερδίζετε εσείς είναι χαμένος χρόνος για τη χώρα. Η νέα κυβέρνηση μας φέρνει πιο κοντά στο πιστωτικό γεγονός. Η κυβέρνηση δημιουργεί εσωτερικούς εχθρούς, ενώ βρίσκεται σε εφιαλτικά αδιέξοδα.

Ενώ το σπίτι μας καίγεται εσείς τραγουδάτε κ. Τσίπρα. Να κάνουμε ανακριτική επιτροπή για το ποιος ρίχνει τη χώρα στα βράχια.  Είναι δημοκρατικό να καταδικάζουν δικοί σας ό,τι δεν τους αρέσει ως φασιστικό; Επιμένετε να μας καταγγέλετε γιατί όλο και περισσότερο εσείς χρεοκοπείτε.

Δεν ήταν το μνημόνιο που έφερε την κρίση, ήταν η κρίση που έφερε τα μνημόνια. Εμείς δεν υπογράψαμε το πρώτο μνημόνιο, στηρίξαμε μόνο το δεύτερο».