H Αριστερά της ...βλακείας! - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

H Αριστερά της …βλακείας!

03.04.2015 12:35

Ο Γιάννης Πανούσης έγραψε ένα άρθρο με τίτλο “Νοείται η Αριστερά του τίποτα”; Το κείμενο δημοσιεύεται σήμερα στα ΝΕΑ και  αποτελεί την πρώτη κραυγή λογικής από μέλος της αριστερής κυβέρνησης.

Ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του πολίτη , με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια στη Βουλή και την αντιμετώπιση που είχαν από την Κωνσταντοπούλου, εξέφρασε σαφώς την αντίθεσή του σε πρακτικές χαιδολογήματος εκείνων που απειλούν ή διαταράσσουν τη δημόσια τάξη. Έγραψε χαρακτηριστικά:

Έχει επιστημονικό ενδιαφέρον το ότι μερικοί «καθαρόαιμοι αριστεροί» (ποιος τους έχρισε άραγε;) θεωρούν «φασιστικό» ό,τι δεν τους αρέσει και το υβρίζουν ως χυδαίο. Ιδού το ήθος των «γνησίων»…  Θα ήθελα να μάθω πώς νοούν οι «καθαρόαιμοι» την «αριστερή Αστυνομία». Να καίγονται οι αστυνομικοί από τους κουκουλοφόρους;

Unknown

Απόλυτα λογικές οι θέσεις του υπουργού, θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητες από όλους. Δυστυχώς όμως , κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει!

Το χορό των αντιδράσεων έσυρε πρώτος ο πάντοτε χαμογελαστός και κοτσωνάτος Νίκος Φίλης. Πρωτοφανής περίπτωση διευθυντού εφημερίδας και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου ταυτόχρονα, o Φίλης αποτελεί ένα ζωντανό δείγμα αντικειμενικής δημοσιογραφίας και απρόσκοπτης κοινοβουλευτικής δράσης. Μόνιμος εκφραστής του παραλόγου, έπεισε αρκετούς Έλληνες να τον ψηφίσουν, καταφέρνοντας έτσι να νομιμοποιήσει την παρουσία της φιγούρας του εντός του κοινοβουλίου…

 

Unknown-1

Βγήκε το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και αρχικά χαρακτήρισε το άρθρο του Πανούση ως ατόπημα. Μόλις βγήκε ο τίτλος στην οθόνη ( δηλ. ΦΙΛΗΣ: ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΝΟΥΣΗ) ο Φίλης , σε μια παρωδική κρίση Αλτσχάιμερ, ρώτησε αν είπε τη λέξη “ατόπημα”. Στη συνέχεια όμως, με επιθετικότερο ύφος, δήλωσε ότι ο Πανούσης δεν αναφέρεται στην κυβερνώσα παράταξη γιατί δεν γράφει ευθαρσώς κάτι τέτοιο!

Τότε συλλογίστηκα ξανά τη διαχρονικότητα της κλασσικής αξίας. Ο Φίλης δηλαδή και οι ομοιδεάτες του, έχουν συγκεκριμένες τακτικές που παραμένουν αναλλοίωτες στο χρόνο. Κατ’ αρχάς όταν βρεθούν σε δύσκολη θέση, κάνουν απόπειρα διαστρέβλωσης των λεγομένων τους! “Εγώ δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο” είναι η σύνηθης επωδός τους και ακολουθεί η αγαπημένη φράση ” δεν το είπα έτσι ακριβώς”!

Στη συνέχεια, κάνουν χρήση δικανικών πρακτικών ζητώντας αποδείξεις, δακτυλικά αποτυπώματα και εντάλματα προκειμένου να επιχειρήσουν να αρνηθούν τα προφανή. Ο Φίλης δηλαδή θέλει να μας πείσει ότι ο Πανούσης όταν γράφει για την “αριστερά του τίποτα” ΔΕΝ αναφέρεται στην κυβερνώσα παράταξη μόνο και μόνο γιατί δεν αναφέρεται ονομαστικά σ’ εκείνους που υποστηρίζουν την ανεμπόδιστη έκφραση των κουκουλοφόρων…

Το κερασάκι στην τούρτα του παραλόγου έβαλε η Ραχήλ Μακρή που αφού άκουσε τον πρωτοπόρο Φίλη , βγήκε σε άλλο κανάλι και επανέλαβε τις ατάκες του.

Όμορφη, ξανθιά, λαμπερή, έξυπνη… Μου θύμισε πρωί πρωί μια φράση του Ναπολέοντος Βοναπάρτη: ” Στην πολιτική, η βλακεία δεν είναι μειονέκτημα!”

 

Mε αγάπη

Ο Είρων

 

 

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017