Greek Market DAILY Overview - Δευτέρα 14/9. - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Greek Market DAILY Overview – Δευτέρα 14/9.

15.09.2015 08:31
Οι δυνατές επιλογές ενός υγιούς υποθετικού χαρτοφυλακίου πρέπει να φέρουν την επενδυτική υπογραφή του καθενός όσον αφορά στον συντελεστή ρίσκου, παρόλα αυτά οι ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, είναι σίγουρα οι κολώνες, με τον ΜΥΤΙΛ, ΜΕΤΚ, ΕΧΑΕ και ΦΦΓΚΡΠ να ακολουθούν.
Σημαντική είναι η διάκριση της αγοράς από τον τραπεζικό κλάδο, καθώς προφανώς αυτές θα οδηγήσουν την οικονομία. Όμως, πρέπει να αναφερθεί ότι ως επενδυτικές επιλογές είναι εξαιρετικά ασαφείς, όσο προσφιλείς κι αν είναι στο ελληνικό κοινό.
Kι αυτό γιατί η αποτίμηση και το ενδεχόμενο dillution είναι φοβερά δισεπίλυτο σημείο, ενώ και το beta τους είναι σε αδιανόητα επίπεδα. Έτσι, η επιλογή τους είναι μεν θεμιτή καθώς μπορεί να επιφέρουν υπό προϋποθέσεις σημαντικές αποδόσεις, και μάλιστα υψηλότερες του ΓΔ (μεσοσταθμικά δλδ), αλλά το ρίσκο που αναλαμβάνει κάποιος είναι ιδιαίτερα υψηλό, πρώτον γιατί η διακύμανση είναι υψηλή και η δυνητική ζημιά ιδιαίτερα αισθητή, και δεύτερον γιατί θεμελιωδώς βρισκόμαστε σε μια περίοδο ζυμώσεων, και εταιρικές πράξεις, συγχωνεύσεις, ΑΜΚ κλπ είναι πάντα στο προσκήνιο.

Σχετική εικόνα

Οι ισχυρές πιέσεις που δέχθηκαν οι τραπεζικές μετοχές δεν οδήγησαν την αγορά σε χαμηλότερα επίπεδα. Οσοι ασχολούνται άλλωστε σοβαρά με το ΧΑ και κεφάλαια διαθέτουν και κυρίως νου και γνώση για να αποφεύγουν τις τραπεζικές παγίδες… Με χίλια ζόρια στο -0,12% ο γ.δ.
ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΜΟΗ, ΜΥΤΙΛ, ΤΙΤΚ, ΑΡΑΙΓ, ΛΑΜΔΑ, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ και αρκετές ακόμη πραγματικές οικονομικά οντότητες παρέχουν πεδίο ενασχόλησης και δράσης χωρίς να προκαλούν την νοημοσύνη των επενδυτών και κυρίως χωρίς να επηρεάζουν την ψυχική υγεία τους…
Οι συναλλαγές που γίνονται στα τραπεζικά χαρτιά και το ποιόν εκείνων που ασχολούνται μαζί τους επί καθημερινής βάσης δεν είναι αντικείμενο χρηματιστηριακής ανάλυσης, μελέτης, ενασχόλησης. Κι αυτό γιατί παραπέμπουν σε άλλο πεδίο επιστημονικής ενασχόλησης, στο οποίο μάλιστα προσφέρουν άφθονο υλικό…
Οι μετοχές των τραπεζών απλά προσφέρονται για παίκτες και τρέιντερς που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις ακραίες διακυμάνσεις τους στα εκάστοτε ξεφορτώματα που πραγματοποιούν και τα οποία συνήθως οδηγούν σε παροδικές – ενίοτε εντυπωσιακές – αντιδράσεις… Το ζητούμενο φυσικά το σωστό timing, αλλιώς σε στέλνουν άψαλτο…
Αποτέλεσμα εικόνας για χρηματιστηριο αθηνων
ΧΠΑ: Σχετικά χαμηλοί οι συναλλακτικοί ρυθμοί και στην Αγορά Παραγώγων (παρά το επερχόμενο triple witching Σεπτεμβρίου), όπου ίσως αξίζει υποσημείωσης ότι παραμένει το ευδιάκριτο premium για τα συμβόλαια του δεύτερου μήνα (Οκτώβριος), ενώ μικτές ήταν οι κινήσεις στην Αγορά ομολόγων, όπου οι αποδόσεις αυξήθηκαν κυρίως στις κοντινές λήξεις (3ετες 11,19%, 5ετες 8,76% και 10ετες 8,37%).
ΧΑΡΑΚΙΕΣ [Ηλ. Ζαχ.]: Τεχνικά και χθες επιβεβαιώθηκε το πόσο ισχυροποιημένη δείχνει η περιοχή των 680 – 685 μονάδων, καθώς ο Γενικός Δείκτης ούτε καν δοκίμασε να “αναμετρηθεί” μαζί της.
Σύμφωνα με τους αναλυτές η παραπάνω ζώνη αποτελεί έτσι πολύ σημαντικό “Fibonacci retracement” για τη “μεγάλη εικόνα” του Γενικού Δείκτη, διότι εάν καταφέρει να υπερκεράσει τις 685 μονάδες ίσως καταφέρει να ανεβάσει ανοδικές στροφές.
Για την περίπτωση του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, η “Daily position” παραμένει “long” με “stop” τις 179 μονάδες… Χθεσινό κλείσιμο στις 196,05 μονάδες και +20,19% από την 24η Αυγούστου την 2η δηλ. ΜΑΥΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ του ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ…
H Εurobank Equities αναθεωρεί τις προβλέψεις της για τον OΠΑΠ, την Coca Cola Ηellenic, την Folli Follie Group, την Jumbo, την Intralot ΙΝΛΟΤ -1,16%, την Φουρλής και το Πλαίσιο για να αποτυπώσει : 1)τον υψηλότερο συντελεστή φορολόγησης (29% από 26%) 2)την επιδείνωση των συναλλαγών από το τέλος Ιουνίου και 3)τον υφεσιακό αντίκτυπο από το πακέτο λιτότητας.
Ο υψηλότερος φόρος αφαιρεί 5% από την αποτίμηση των μη χρηματιστηριακών. Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη τις πιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις για την οικονομία (ύφεση 1,7% το 2016) η Eurobank μειώνει κατά 6% με 33% τις προβλέψεις για τα EBITDA του 2016 των παραπάνω εταιρειών.
Σχετική εικόνα
Οι αναλυτές της προχώρησαν και στη μείωση των τιμών-στόχων για την μετοχή του ΟΠΑΠ στα 10,00 από 12,50 ευρώ προηγουμένως, της ΦΦΓΚΡΠ στα 27,00 από 30,60 ευρώ, της ΜΠΕΛΑ στα 10,00 από 13,30 ευρώ, της ΦΡΛΚ στα 3,20 από 4,70 ευρώ. Για το ΠΛΑΙΣ η τιμή-στόχος μειώθηκε στα 7,00 από 9,20 ευρώ.
TOP επιλογή ο ΟΠΑΠ: Η μετοχή του αποτελεί την κορυφαία επιλογή της Eurobank κι αυτό γιατί ο οργανισμός αντιμετωπίζει τους μικρότερους οικονομικούς περιορισμούς από τα capital controls, καθώς δεν εισάγει πρώτες ύλες. 
Μολονότι είναι εκτεθειμένος σε κινδύνους από ενδεχόμενες αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο όπως οι πρόσφατοι περιορισμοί στα VLT, η E.EQ. εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα συνθηκολογήσει στις πιέσεις της βιομηχανίας των τυχερών παιχνιδιών για ένα πιο εύλογο πλαίσιο για τα VLT ώστε να εξασφαλίσει μια νέα πηγή εσόδων για τα ταμεία της.
 
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017