F1: Εθνική εορτή στην Γερμανία, αδιαφορία στην Ελλάδα | Mikrometoxos.gr

F1: Εθνική εορτή στην Γερμανία, αδιαφορία στην Ελλάδα

28.11.2016 12:03

 

F1: Εθνική εορτή στην Γερμανία, αδιαφορία στην Ελλάδα

Αναμφίβολα, φέτος εκπληρώθηκε ένα από τα όνειρα των Γερμανών, στον αθλητισμό. Για πρώτη φορά στην ιστορία της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού (από το 1950 που ξεκίνησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1), μία αμιγώς Γερμανική ομάδα (κινητήρας και σασί -που λέμε), με έναν Γερμανό οδηγό, πήραν τον Παγκόσμιο τίτλο.

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗ

Τίτλο που μονοπωλούσαν, οι Ιταλοί (Ferrari), οι Βρετανοί (McLaren), με τους Γάλλους να κάνουν κάτι… σφήνες (Renault) και τους Αυστριακούς (Red Bull) να δείχνουν τα δόντια τους με τους τελευταίους V8 Renault κινητήρες, παίρνοντας τέσσερα σερί πρωταθλήματα με Vettel.
Ηταν την περίοδο που οι Γερμανοί της Mercedes, μετά την εξαγορά της Πρωταθλήτριας GP Brawn (πρώην Honda), υποκλίθηκαν στους «ταύρους» και εξαφανίστηκαν από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας της F1, παρά και τα τότε, έντονα όνειρα για Γερμανικό Πρωτάθλημα με Γερμανό πιλότο, με την επανεμφάνιση του Μίκαελ Σουμάχερ στις πίστες, έχοντας το αστέρι στο πέτο του.

Όμως οι τόσο μεθοδικοί και εργατικοί Γερμανοί (αμφιβάλει κανείς για αυτό;) κοιτούσαν ήδη αυτό που έρχεται. Κι αυτό δεν ήταν άλλο από τα νέα δεδομένα των μονάδων ισχύος, με τους 1600άρηδες κινητήρες και τα υβριδικά συστήματα. Οι μηχανικοί της Mercedes λοιπόν είχαν κλειστεί στα μηχανουργία του Μπριξγουόρθ (στο παλιό μαγαζί του Μάριο Ιλιεν), και δούλευαν πάνω σε αυτά, όταν οι άλλοι σήκωναν τις κούπες.

Σήμερα η Mercedes είναι ανίκητη, με τις μάχες στον όμορφο πόλεμο της Formula 1 να περιορίζονται στο ποιος θα είναι ο τελικός νικητής μεταξύ των οδηγών της Mercedes, και τις υπόλοιπες ομάδες, δύο «κλικ» πιο κάτω, να μάχονται για τις πίσω θέσεις.
Βέβαια μονόλογους τίτλων δε βλέπουμε μόνο σήμερα, αλλά είδαμε και το 2010 με 2013 με τα τέσσερα σερί Πρωταθλήματα της Red Bull, το 2000 με 2004 με τα πέντε σερί του Σουμάχερ και της Ferrari, αλλά και πιο παλιά με του Σένα.

Σε ότι αφορά την Ελληνική πραγματικότητα και το πώς βλέπουμε της Formula1 εμείς, στην Ελλάδα το ερώτημα που έχει δημιουργηθεί είναι ένα: «Γιατί οι Ελληνες δεν βλέπουν πια Formula1;»
«Γιατί δεν έχει ενδιαφέρον λόγο μονοπωλίου των τίτλων από την Mercedes», θα μπορούσε να απαντήσει κάποιος.

Μα και την περίοδο των σερί Πρωταθλημάτων της Red Bull, όταν η τηλεοπτική κάλυψη (τότε στον Alpha) έπιανε τηλεθέαση 13-15%, κάναμε έκτακτη σύσκεψη για να βρούμε τη μπορεί να έφταιξε και δεν έπιασε ο αγώνας τα συνήθη 25άρια της AGB!
Σήμερα στο Κρατικό κανάλι αν η τηλεθέαση ενός αγώνα έφτανε το 7%, άνοιγαν σαμπάνιες (ή μάλλον -τις πιο αριστερές- βότκες).

Δεν επιρρίπτω ευθύνες σε κανέναν και στο κάτω-κάτω, ποιος είμαι για να το κάνω;
Τα ερωτήματα των εκατοντάδων χιλιάδων αναγνωστών (ακροατών, τηλεθεατών) μας μεταφέρω λίγο πιο φωναχτά, προς αυτούς που έχουν στα χέρια τους αυτό το διαμάντι του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Και το διαμάντι, πρέπει να λάμψει και πάλι και σ’ αυτή την κατεύθυνση πρέπει να εργαστούμε όλοι όσοι εμπλεκόμαστε…

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017