Eιρήσθω εν παρόδω και ατάκτως ερριμμένα…

Μπορεί κάποιος να εξηγήσει, πως θεωρείται τόσο μεγάλος ηγέτης κάποιος που κυβέρνησε επί 60 σχεδόν χρόνια…

 

Και άφησε πίσω ένα μισθό 25 δολαρίων το μήνα για τους πολίτες του…

 

Χωρίς να τους ανήκει το σπίτι ή η δουλειά τους, χωρίς διαδίκτυο, χωρίς καν κινητό μέχρι πριν 8 χρόνια…

 

Αλλά ταυτόχρονα άφησε σε κάθε παιδί του μια περιουσία 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων…

 

Και στη διάθεσή του πολλά περισσότερα, χρήματα και υλικά;

………………..

 

Μπορεί όμως οι Έλληνες να συμβιβάσθηκαν αποδεχόμενοι την μετατροπή της χώρας τους σε άβουλο γερμανικό προτεκτοράτο (παρά το ότι προσπάθησαν κάποια στιγμή να αντιδράσουν, ψηφίζοντας ΟΧΙ στο δημοψήφισμα), αλλά οι Ιταλοί δεν φαίνονται διατεθειμένοι να το κάνουν, κρίνοντας από τις δημοσκοπήσεις στο θέμα της αλλαγής του συντάγματος – αν και πρέπει να είναι κανείς πολύ προσεκτικός, αφού τον τελευταίο καιρό καμία δημοσκόπηση δεν επαληθεύθηκε.

………………….

Image result for ειρήσθω εν παρόδω

………………

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπόσχεται «λαγούς με πετραχήλια» και φαντασιώνεται εκλογές, οι εργαζόμενοι των ΝΟΔΕ τον στέλνουν στα δικαστήρια, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους
Πρόκειται για τους υπαλλήλους που απλήρωτοι για μήνες στο παρελθόν και μετά την απόφαση του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να κλείσει τα γραφεία της περιφέρειας, απολύθηκαν χωρίς ούτε καν να αποζημιωθούν. Γιατί, πολύ απλά, εργάζονταν (πολλοί εξ αυτών) για χρόνια ανασφάλιστοι, λαμβάνοντας πολύ λιγότερα από τον κατώτερο μισθό και φυσικά όχι για 8 ώρες, αλλά για πολύ περισσότερες.

……………….

1 δισ. προσωπική περιουσία είχε ο Φιντέλ Κάστρο. 4,2 δισ. έχει η κόρη του Τσάβες. Τελικά, αυτή η αριστερά έχει καταθετικό πλεονέκτημα.

  • Τα καθεστώτα που παραμένουν στην εξουσία χωρίς εκλογές (για 50 χρόνια) ΔΕΝ τα λέμε ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ. Τα λέμε Δ Ι Κ Τ Α Τ Ο Ρ Ι Ε Σ.

Ενσωματωμένη εικόνα 1

………………….

Προτεραιότητες

Δεν θα αφήσουμε τώρα τις αμαρτωλές ουρές στα πολυκαταστήματα για να κοιτάξουμε κάποια οικιακού τύπου ατυχήματα.

  • Για την ανθρωπιστική πλην κυβερνώσα αριστερά η όποια μετάβαση στην αιώνιο ζωή είναι και μια λύτρωση αντίστοιχη με την κατάργηση του καπιταλισμού.
  • Ο όποιος παράδεισος δεν θα περιλαμβάνει σίγουρα την κυριαρχία του κεφαλαίου.
  • Οι κάθε λογής τερατόμορφοι (ψυχικά) ιδιοκτήτες πολυκαταστημάτων, που εκμαυλίζουν τους άμοιρους πολίτες, θα καίγονται σίγουρα σε κάποια σιβηρικής θερμότητας κόλαση.
  • Το θέμα λοιπόν για την αριστερά είναι να σωθούν στην τωρινή ζωή οι πολίτες από την μετατροπή τους σε κυνηγούς προσφορών και άβουλους καταναλωτές αντί για αγωνιστές αλληλεγγύης για μια Ευρώπη κι έναν πλανήτη των λαών. Υπό αυτή την απειλή, καλύτερα μακαρίτης παρά πελάτης σε μαγαζί.

………………..

Το μυαλό της στις πολυτέλειες η αριστερή διανόηση. Κι ανάθεμα τα social media.

55e
………………..
Ο πιο χαρούμενος κάτοικος της χώρας
 55