Πέντε βραβεία στη μνήμη του Καθηγητή Heimburger, συνολικού ύψους 110.000 δολ. απένειμε η CSL Behring σε ισάριθμους ερευνητές για την έρευνά τους στον τομέα της πηκτικότητας του αίματος κατά το 22ο Διεθνές Συνέδριο της World Federation of Hemophilia (WFH). Το πρόγραμμα βραβείων Heimburger βρίσκεται ήδη στο ένατο έτος του, υποστηρίζοντας ενεργά το ερευνητικό έργο ανερχόμενων επιστημόνων στις διαταραχές της  πηκτικότητας του αίματος.

Οι ερευνητές που βραβεύθηκαν επιλέχθηκαν μεταξύ 55 υποψηφίων από 14 χώρες, από μια ανεξάρτητη επιτροπή  γιατρών παγκοσμίου φήμης, με βάση τις προοπτικές των ερευνητικών τους προτάσεων. Οι φετινοί νικητές , των οποίων τα ιδρύματα θα λάβουν περίπου 22.000 δολ. το καθένα, είναι οι:

  1. Antonino Cannavò, M.D.  (Iταλία)
  2. Christopher Ng, M.D.  (Η.Π.Α.)
  3. Alessandro Casini, M.D. (Ελβετία)
  4. Johan Boender, M.D. (Ολλανδία)
  5. Michiel Coppens, M.D. (Ολλανδία).

Με αφορμή τη βράβευση, ο Διευθυντής Εμπορικής Ανάπτυξης της CSL Behring, Jens Oltrogge, Ph.D., δήλωσε: «Επί έναν αιώνα, η CSL Behring εστιάζεται στην ανάπτυξη και διάθεση καινοτόμων θεραπειών που σώζουν ζωές και βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής των ασθενών με σοβαρά προβλήματα υγείας. Ως παγκόσμιος ηγέτης στα βιοθεραπευτικά προϊόντα, η CSL Behringυποστηρίζει ανερχόμενους ερευνητές στον τομέα της πηκτικότητας του αίματος οι οποίοι, όπως ο Καθηγητής Heimburger, είναι πρωτοπόροι στη βελτίωση της ποιότητας ζωής  των ασθενών με αιμορραγικές διαταραχές. Θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους τους αποδέκτες του βραβείου Heimburger 2016 και να τους ευχηθούμε κάθε επιτυχία στην έρευνά τους».

Ο Καθηγητής Norbert Heimburger εργάστηκε στη CSL Behring για περισσότερα από 30 χρόνια και αφιέρωσε το έργο του στην έρευνα των διαταραχών της πήξεως του αίματος. Μια από τις μεγαλύτερες συνεισφορές του σε αυτό τον τομέα ήταν η ανάπτυξη προϊόντων πλάσματος απαλλαγμένων από ιούς με βάση την παστερίωση, εξέλιξη η οποία οδήγησε τη CSL Behring στην παραγωγή του πρώτου  συμπυκνώματος παράγοντα VIII απαλλαγμένου από ιούς, για τη θεραπευτική αντιμετώπιση ασθενών με αιμορροφιλία.

Οι Έλληνες ερευνητές που ενδιαφέρονται για το βραβείο Heimburger 2017 μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 8 Οκτωβρίου 2016. Αιτήσεις συμμετοχής καθώς & οδηγίες για τη κατάθεση ερευνητικής πρότασης εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το βραβείο εδώ.

Η CSL Behring
Η βιο-φαρμακευτική εταιρεία CSL Behring κατέχει ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά προϊόντων από ανθρώπινο πλάσμα. Είναι υπεύθυνη για έρευνα, ανάπτυξη, παρασκευή και διάθεση στην αγορά βιοθεραπευτικών προϊόντων που θεραπεύουν σοβαρές και σπάνιες παθήσεις. Η ποιότητα ζωής, αλλά πολλές φορές και η ίδια η επιβίωση των ατόμων που χρησιμοποιούν τις θεραπείες της εταιρείας, βασίζονται σε αυτά.

Η δέσμευση της CSL Behring είναι να ανακαλύπτει θεραπείες που σώζουν ζωές και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ασθενών με σοβαρές και σπάνιες παθήσεις, είτε παρασκευάζοντας και διαθέτοντας ασφαλή και αποτελεσματικά βιοθεραπευτικά προϊόντα είτε ερευνώντας και αναπτύσσοντας την επόμενη γενιά των βιοθεραπευτικών προϊόντων, πάντα με επίκεντρο την ικανοποίηση των αναγκών των πελατών μας.

Τα προϊόντα της CSL Behring εστιάζονται στη θεραπεία σοβαρών και σπάνιων παθήσεων. Στις παθήσεις αυτές συμπεριλαμβάνονται οι διαταραχές πηκτικότητας (αιμορραγικές) όπως είναι η αιμορροφιλία και η νόσος του von Willebrand, ανοσολογικές ανεπάρκειες και το συγγενές εμφύσημα (κληρονομική αναπνευστική νόσος). Τα βιοθεραπευτικά προϊόντα χρησιμοποιούνται επίσης στις μονάδες εντατικής θεραπείας για την θεραπεία της καταπληξίας, της σήψης και των σοβαρών εγκαυμάτων, κατά την διάρκεια καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων και για την επούλωση των τραυμάτων.
Η CSL Behring λειτουργεί ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια δίκτυα συλλογής πλάσματος, τη CSL Plasma. Η μητρική εταιρεία, CSL Limited (ASX:CSL), με έδρα τη Μελβούρνη της Αυστραλίας, απασχολεί περισσότερα από 16.000 άτομα με δραστηριότητες σε περισσότερες από 30 χώρες.