Aπό το “Α μέχρι το Ω” – για τον κόσμο της αγοράς…

ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Στις 19 αποκρατικοποιήσεις περιλαμβάνονται τα εξής:
1. Περιφερειακά αεροδρόμια.
2. Ελληνικό.
3. Αστήρ Βουλιαγμένης.
4. Αφάντου, Ρόδος.
5. Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ).
6. Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ).
7. Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).
8. ΤΡΑΙΝΟΣΕ & ΕΕΣΣΤΥ (ROSCO).
9. Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ).
10. Ηλεκτρονικές Δημοπρασίες ΙΙΙ, ΙV, V, VI και μικρά ακίνητα
11. Μαρίνες.
12. Εγνατία Οδός.
13. Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ).
14. ΟΤΕ.
15. Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ).
16. Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ).
17. Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτεύουσας (ΕΥΔΑΠ).
18. Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ).
19. Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ).

ΒEΛΤΙΩΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΑΝΕΜΟΣ:’Αλλαξαν χέρια 494 χιλ. τμχ και προσφερόντουσαν άλλα 17,7 χιλ. τμχ στο κλείσιμο (ο,7000 ευρώ στο +2,94%). Υψηλό ημέρας 0,7150 (+5,15%) , δόθηκαν μόλις 23 χιλ. τμχ στο μείον μέχρι το -1,32% στο 0,6710… ΑΒΑΞ: ‘Αλλαξαν χέρια 82584 τμχ και ζητούσαν άλλα 3215 τμχ στο κλείσιμο (ο,4420 ευρώ στο +1,61%). Υψηλό ημέρας 0,4700 (+8,05%), δόθηκαν 40,5 χιλ. τμχ στο μείον μέχρι το -3,45% στο 0,4200…

ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟ ήταν το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία τον Μάιο. Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος διαμορφώθηκε στο 107,7 έναντι του 106,8 που ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών διαμορφώθηκε στο 114,2 έναντι του 113,2 που εκτιμούσαν οι αναλυτές. Ο δείκτης προσδοκιών ανήλθε στο 106,6 από 100,8 που προέβλεπαν οι αναλυτές.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ-απάντηση: Από τον τρόπο που διαμορφώνεται και από τις συνεχείς αλλαγές-μεταβολές που έχουν επέλθει δεν μπορούμε να σας απαντήσουμε στα σοβαρά. Το αντιλαμβάνεσθε…

ΔΕΗ: Σήμερα Πέμπτη 26 Μαΐου, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Χ.Α., θα ανακοινώνει τα οικονομικά της μεγέθη για το α΄ τρίμηνο του 2016. Δεν έχουμε εκτιμήσεις… Εν τω μεταξή η μτχ είχε 4η σερί θετική εμφάνιση στο ταμπλό… και από τα 2,9300 στα 3,1500 ευρώ. Ενώ μάλλον δεν θα έχουμε κάτι το …συνταρακτικό στο κλείσιμο της Παρασκευής.

ΕΧΑΕ: Να μην την υπολογίζουν βάσει P/e, γιατί απλά εκτίθενται…

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η μετοχή της συνεδρίασης… (http://mikrometoxos.gr/?p=82455)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Την εκτίμηση ότι η επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της 24ης Μαΐου αποτελεί μια πολύ καλή εξέλιξη για τις ελληνικές τράπεζες, διατύπωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της WL Ross & Co., Wilbur Ross, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg. Ερωτηθείς σχετικά με το αν εξετάζει νέες επενδύσεις στις ελληνικές τράπεζες, ο Ross, εις εκ των βασικών μετόχων της Eurobank, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να δει τις αποτιμήσεις των ελληνικών τραπεζικών μετοχών. Πάντως, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συμφωνία θα λειτουργήσει θετικά και οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών θα ανατιμηθούν.

EUROBANK Equities- top picks: Οι τέσσερις μετοχές… Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, ΟΤΕ και Jumbo.

ΖΩΗΡΟ το ενδιαφέρον ξένων χαρτοφυλακίων για καλές μετοχές (και με εμπορευσιμότητα) ομίλων με καλά θεμελιώδη…

Η συμφωνία του Eurogroup για την Ελλάδα είναι μια ‘credit positive’ εξέλιξη. Η συμφωνία απομακρύνει το ρίσκο κρίσης ρευστότητας, ιδίως βραχυπρόθεσμα, καθώς οι πληρωμές της Αθήνας για λήξεις ομολόγων και επιτόκια από το Μάιο ως το Δεκέμβριο ανέρχονται στα 7,5 δισ. ευρώ. Το Eurogroup παρείχε έναν οδικό χάρτη για την ελάφρυνση χρέους, που είναι επίσης ‘credit positive’, καθώς υποδηλώνει την ολοένα και μεγαλύτερη σύγκλιση μεταξύ των Χωρών της Ευρωζώνης και των Θεσμών, κυρίως του ΔΝΤ και της Κομισιόν, για την ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους” (ΜΟΟDY’s).

ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ: Αρχίζουν και τα ψάχνουν, τα αναζητούν οι ξένοι θεσμικοί που τώρα μαθαίνουν την ελληνική αγορά στο εύρος της, έστω αυτό το περιορισμένο των 40 με 50 μετοχών. Δεν θα ασχολούνται δηλ. (σύντομα) με 10-15 χαρτιά…

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Με την όλη κίνησή της δείχνει ότι μάλλον την (προ)ετοιμάζουν… Είναι και φθηνή θεμελιωδώς κάτω από το 20% της book value.

ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ: Στα 45,2 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα καθαρά κέρδη της Folli Follie το α’ τρίμηνο του 2016, καταγράφοντας άνοδο 30,9%, προβλέπει η IBG σε έκθεσή της. Τα έσοδα θα διαμορφωθούν στα 288,8 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 7,5%. Η εισηγμένη ανακοινώνει αποτελέσματα στις 26 Μαΐου. Η χρηματιστηριακή διατηρεί την τιμή – στόχο των 21,0000 ευρώ και την σύσταση “ΑΓΟΡΑ”.

ΛΑΜΔΑ DEVELOPMENT: Και αυτή με 4η σερί θετική εμφάνιση, νέα υψηλά 2016 στα 4,4600 ευρώ με συναλλαγές 216 χιλ. τμχ και άνοδο 4%… Στο +10,15% από το ξεκίνημα του 2016, με χαμηλό στα 3,1200 και υψηλό χθες στα 4,5500 ενδοσυνεδριακά. Αντίσταση στα 4,5000, αλλά δεν θα κρατήσει απότι δείχνει για πολύ…

ΜEGA CHANNEL: Ανοίγει ο δρόμος για την ΑΜΚ, τι συμφώνησαν οι μέτοχοι – Τι αναφέρει σε ανακοίνωση η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ… Έτοιμοι δηλώνουν όλοι οι μέτοχοι και οι τρίτοι ενδιαφερόμενοι ώστε να συμμετάσχουν από κοινού στην προσπάθεια διάσωσης του “Μεγάλου Καναλιού”, όπως αποτυπώνεται στην τελευταία ανακοίνωση της Τηλέτυπος ΑΕ… (είχε δίκηο ο χθεσινός πληροφοριοδότης μας)

ΝΗΡΕΑΣ: 4η σερί άνοδος, στο +130,4% από το ξεκίνημα της χρονιάς… Αποτιμάται σε 53 εκατ. ευρώ και με τους μεγαλομετόχους που διαθέτει, δεν φοβάται τίποτα πλέον…

ΞΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ – Wall Street: Δεύτερο σερί κερδών στη Wall την Τετάρτη, καθώς οι τιμές του πετρελαίου αναρριχήθηκαν μετά από την υποχώρηση των αποθεμάτων αργού. Ο Dow Jones κέρδισε 145,46 μονάδες, ή 0,8%, για να κλείσει στις 17,851.51 μονάδες. Ο S & P 500 ενισχύθηκε 14,48 μονάδες, ή 0,7%, για να τελειώσει στις 2,090.54 μονάδες και o Nasdaq Composite Index COMP, έκλεισε ενισχυμένος 33,84 μονάδες, ή 0,70%, στις 4,894.89 μονάδες. Οι τιμές του αργού έκλεισαν στις 49.56 $ το βαρέλι την Τετάρτη, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο.

ΟΠΑΠ: Μόνιμα στο ΜΕΙΟΝ, μετά την είδηση σύμφωνα με την οποία αποχωρεί από τον δείκτη Stoxx 600. Όλες οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από το άνοιγμα των Ευρωπαϊκών Αγορών στις 20 Ιουνίου”, που σημαίνει πως η τελευταία ημέρα “υποχρεωτικών” πωλήσεων είναι η 17η Ιουνίου, η οποία συμπίπτει και με το triple witching Ιουνίου. Πολύ φασαρία για το τίποτα πάντως, καθότι τα… προς απόσυρση χαρτιά δεν είναι υπολογίσιμα για μεγάλες ανατροπές… Μην την…πατήσουμε δηλ. όπως με την ΔΕΗ.

ΠΑΡΑΓΩΓΑ: Την υψηλή μεταβλητότητα της υποκείμενης Αγοράς ακολούθησαν και οι παίκτες στην Αγορά Παραγώγων, με αποτέλεσμα την νέα αύξηση των συναλλαγών, τόσο στα συμβόλαια του δείκτη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (120.296 συμβόλαια). Το συμβόλαιο του F25 κινήθηκε μεταξύ 178, και 187 μονάδων και επηρεαζόμενο από τις τελικές δημοπρασίες γύρισε σε υποτίμηση 0,20%.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ: Για τις 24 Ιουνίου είναι προγραμματισμένο το ραντεβού της Αθήνας με τους οίκους αξιολόγησης, καθώς οι αναλυτές της Moody’s θα επανεξετάσουν την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας. Στη συνέχεια, στις 22 Ιουλίου η Standard & Poor’s θα δημοσιεύσει το δικό της review της ελληνικής οικονομίας και αξιολόγησης, για να ακολουθήσει η Fitch, στις 2 Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΟ ΑΓΟΡΑΣ: Εμφανής η διστακτικότητα και η νευρικότητα στα τερματικά μας με τους διαγωνιζόμενους να διερωτώνται “αναμεταξύ” τους για την κατεύθυνση που θα πάρει η αγορά… Η θέση του μ/μ παραμένει σταθερή και δεν αλλάζει… Το μόνο που θα θέλαμε να δούμε είναι η επιβεβαίωση της διεύρυνσης του κερδοσκοπικού ενδιαφέροντος και σε άλλες πλην των συστημικών τερματικές δυνάμεις του ΧΑΑ… Οι 4 τραπεζικοί τίτλοι έχουν υπεραποδώσει και το ζητούμενο είναι η διατήρησή τους στα τρέχοντα επίπεδα ούτως ώστε να εμπεδωθεί σταδιακά η εμπιστοσύνη απέναντι στο ΧΑΑ. Γεγονός που θα ενισχύσει την ψυχολογία των επενδυτών, όπερ και το ζητούμενο στην παρούσα φάση…

ΤΙΤΑΝ: Εντυπωσιακό το +5,61% που επανέφερε την τιμή του πάνω από τα 20 ευρώ και συγκεκριμένα στα 20,3300 με συναλλαγές αξίας 1,7 εκατ. ευρώ. Στα 20,6000 το υχηλό έτους και +15,45% με συνολικά 5,35 εκατ. τμχ (ημερησίως 55,7 χιλ. τμχ). Αποτιμάται σε 1,64 δισ. ευρώ και δεν αδικείται στο ταμπλό…

TOP LIST – NBG SECURITIES: Η σχετική λίστα της περιλαμβάνει τώρα τις Alpha Bank, Folli Follie Group, Jumbo, Φουρλής, Σαράντης και Μυτιληναίος.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ πολύ μεγάλες πιθανότητες πάντως όντως στις 2 Ιουνίου η ΕΚΤ να εγκρίνει την επαναφορά του waiver. Αν και εφόσον συμβεί αυτό ποιο θα είναι το όφελος των ελληνικών τραπεζών;

Με βάση ενδείξεις εκτιμάται σε 6,7 δισ. Τι είναι όμως αυτά τα 6,7 δισ.; Το ELA θα μειωθεί κατά 6,7 δισ. και θα αυξηθεί η άμεση άντληση ρευστότητας από την ΕΚΤ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από τα 6,7 δισ. το όφελος σε τόκους σε ετήσια βάση για τις τράπεζες είναι 100 εκατ ευρώ.

ΦΦΓΚΡΠ: Από τα χαρτιά που θα…τρέξουν προσεχώς. Κι αυτό γιατί έχει ήδη μπεί στο στόχαστρο των εκ …Βατικανού ορμώμενων θεσμικών επενδυτών (θεσμικό λόμπι Ρώμης). Σύμφωνα λοιπόν με τις εκτιμήσεις τους ο όμιλος δεν θα έχει τραπεζικό δανεισμό το 2017 (τα ταμειακά διαθέσιμά του θα τον υπερκαλύπτουν) και το σημαντικότερο: Ο κινεζικός κίνδυνος δεν θα τον επηρεάσει, καθότι η ΚΙΝΑ θα στηριχθεί στην εσωτερική κατανάλωση προκειμένου να στηρίζει το ΑΕΠ της και όχι στις εξαγωγές της…

ΧΑΡΑΚΕΣ: Ο στόχος των LONG χαρτοφυλακίων ήταν το κλείσιμο του ΓΔ υψηλότερα των 640 μονάδων προκειμένου να μείνει “ζωντανός” ο στόχος “αναμέτρησης” με τις 650 μονάδες και με τον επόμενο τις 680 και 730 μονάδες. Αν τώρα παραβιαστούν καθοδικά οι 640 μονάδες, η επόμενη “μάχη” θα δοθεί στις 631 και 620 μονάδες. Για την περίπτωση του FTSE25 το “stop” στο “Long” έχει ανέβει στις 178 μονάδες, ενώ η επόμενη αντίσταση εντοπίζεται στις 185 μονάδες και η κύρια στις 188(ΗΛΙΑΣ ΖΑΧ.)

“ΨΑΧΝΟΜΕΘΑ”: Την δική του οπτική στα τελευταία δρώμενα παραθέτει το ΔΝΤ με ανώτατο αξιωματούχο του Ταμείου να σημειώνει χαρακτηριστικά πως δεν συμφωνεί με την ανάλυση βιωσιμότητα των υπόλοιπων Θεσμών και εμμένει στις δικές του εκτιμήσεις. Έτσι μια μέρα μετά την αντικειμενική οπισθοχώρηση ώστε να μην υπάρξει αναζωπύρωση της κρίσης το Ταμείο διευκρινίζει πως δεν θα συμμετάσχει οικονομικά εαν δεν υπάρξουν περαιτέρω εγγυήσεις και αν η Ελλάδα δεν εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα του προγράμματος στήριξης.

ΩΡΑΙΑ ΕΙΚΟΝΑ – ελληνικής καταγωγής

Σχετική εικόνα

Με την υπογραφή του μικρομέτοχου