Aπό το "Α μέχρι το Ω" - για τον κόσμο της αγοράς... - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Aπό το “Α μέχρι το Ω” – για τον κόσμο της αγοράς…

25.05.2016 00:20
ΑΛΗΘΕΙΕΣ: Ο Οικονομικός σχολιαστής και επιχειρηματίας, Karl Denninger λέει ό, τι αυτό που συμβαίνει στην ελληνική κρίση χρέους είναι πραγματικά ένα παγκόσμιο πρόβλημα. «Όλες οι χώρες έχουν εμπλακεί στην ίδια θέση. Συμμετέχουν στην ίδια θεμελιώδη απάτη, η οποία κτίζεται για να παραμείνει σε μόνιμη βάση. Είναι η ίδια απάτη που γίνεται και εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εμείς απλά δεν έχουμε αντιδράσει, αλλά θα το κάνουμε. Αυτή είναι μια απάτη. Οι άνθρωποι που δημιούργησαν αυτή την κατάσταση πρέπει να πάνε στη φυλακή. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να αναιρεθεί αυτός ο γόρδιος δεσμός, εκτός αν υπάρξει άρνηση πληρωμής. Το χρέος δεν υπάρχει περίπτωση να αποπληρωθεί. Όποιος το λέει ψεύδεται και τοποθετεί τον εαυτό του σε αυτούς που συμμετέχουν ενεργά στο έγκλημα», εξηγεί ο Denninger.

Ενσωματωμένη εικόνα 1

ΒΑΛΤΕ τους Φυλακή… Μπορείτε να πάρετε τα ομόλογα και να τα σκίσετε. Ο πόνος που θα εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη πρόκειται να είναι σημαντικός. Ωστόσο, αν δεν αρχίσει η τιμωρία των ανθρώπων που δημιούργησαν και συνεχίζουν να συντηρούν αυτή την καταστροφική πολιτική, τότε πως αλλιώς μπορεί να γίνει μια αποτροπή των πραγμάτων;»
ΓΝΩΜΗ του: Μια μεγάλη ιδέα είναι είναι να ξεκινήσουν να εκδίδονται μηνύσεις και να τιμωρηθούν αυτοί που οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση την Ελλάδα. Στείλτε φυλακή την Άνγκελα Μέρκελ και στη συνέχεια καντε το ίδιο με τον Μάριο Ντράγκι. Μπορείτε, επίσης, να μηνύσετε όλους τους CEOs των τραπεζών που συμμετείχαν σε αυτό.
ΔΕΗ: Στην αρχή της συνεδρίασης η μετοχή βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι τα 2,93 ευρώ (-1,35%), όμως κόντρα στις εκτιμήσεις (λόγω της αποχώρησης της από τον MSCI St.)  ξεπέρασε τις φοβίες διαρκείας  (είχε συμπληρώσει επτά κλεισίματα χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 3,00 ευρώ) και αφήνοντας πίσω της τα 3,00 ευρώ έφθασε μέχρι τα 3,14 ευρώ (+5,72%), για να ολοκληρώσει  στα 3,05 ευρώ με +2,69%.
EXAE: Στα 5,49 ευρώ από 5,64 ευρώ μειώνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή η Alpha Finance σε έκθεσή της στην οποία υποβαθμίζει και την σύσταση σε ΟΥΔΕΤΕΡΗ από ΥΠΕΡΑΠΟΔΟΣΗ λόγω περιορισμένων περιθωρίων ανόδου. Η χρηματιστηριακή μειώνει τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2016 και του 2017 κατά 36-46% λόγω του μειωμένου ημερήσιου τζίρου στο Χρηματιστήριο ενώ κάνει λόγο για υγιή ισολογισμό αλλά ακριβή αποτίμηση. 
ΖΗΤΗΜΑ ημερών να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στο ΜΕΓΑ… Το ποσό των 17,5 εκ ευρώ διαρρέει κορυφαίο στέλεχος του Mega πως θα δεσμευτούν να δώσουν οι παλαιοί μέτοχοι και η ομάδα του κ. Θ. Φιλιππόπουλου και μάλιστα θα σταλεί σχετική επιστολή στις τράπεζες.
Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ: Ο ΓΔ κατά την διάρκεια της διόρθωσης έκλεισε το “gap” στην περιοχή των 639,79 – 640,09 μονάδων, υποχώρησε έως την μέση του “λευκού κεριού” της Παρασκευής και από εκεί έδωσε αντίδραση με κλείσιμο υψηλότερα των 640 μονάδων, που αποτελεί θετική ένδειξη. Για τον FTSE25 οι 188 μονάδες είναι κοντινή αντίσταση που κατοχύρωση μπορεί να δώσει συνέχιση, ενώ οι 183 – 182 μονάδες είναι κοντινή στήριξη που διάσπαση μπορεί να μας δώσει το 178. “Intraday position long” με “stop” τις 174 μονάδες.
ΘΡΙΛΕΡ EUROGROUP: Συμφωνία για δόση 10,3 δισ σε 2 δόσεις 7,5+2,8 δισ. και  με νέες αξιώσεις ενώ το χρέος υποβαθμίζεται σε… οδικό! Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται Ευρωπαίο αξιωματούχο, οι ακριβείς ημερομηνίες δεν έχουν ακόμα «κλειδώσει». Το ζήτημα του χρέους, που σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε στο επίκεντρο της αποψινής συνεδρίασης, δεν φαίνεται να κλείνει αλλά μετατίθεται. Ωστόσο, αναμένεται να δημιουργηθεί ένας σαφής οδικός χάρτης. Oρισμένα από τα μέτρα που βρίσκονται υπό συζήτηση, σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, είναι η διατήρηση των επιτοκίων σε σημερινά χαμηλά επίπεδα και η εξομάλυνση των αποπληρωμών ορισμένων δανείων στο χρόνο.Η πρόωρη εξαγορά δανείων του ΔΝΤ και η επιστροφή των κερδών ομολόγων που διακρατούν οι κεντρικές τράπεζες (SMPs και ANFAs) θα εξεταστεί σε επόμενο στάδιο.
ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Απώλειες 2,86% και επιστροφή στο 0,3400 ευρώ με την κφση κάτω και από το 20% της Book value.
IKTINOΣ: Εικονικό το +2,6% στα 0,9900 ευρώ αφού από τα 10 χιλ. τμχ που άλλαξαν χέρια μόλις τα… 451 έγιναν σε θετικές περιοχές… Στο -6,60% από την αρχή του 2016…
ΚΕΡΔΗ κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης  στον απόηχο εξαιρετικά καλών στοιχείων για την ανάκαμψη της αγοράς κατοικιών στις ΗΠΑ, αλλά και λόγω των μεγάλων κερδών των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών στην Ευρώπη και της ανόδου στο πετρέλαιο. Παρά την ενίσχυση του δολαρίου, οι αμερικανικές μετοχές πραγματοποίησαν αξιόλογη άνοδο, με τους κλάδους τεχνολογίας και χρηματο-οικονομικών εταιρειών να ηγούνται των κερδών στον δείκτη S&P 500.(+1,37%)
Τα μεγαλύτερα κέρδη του S&P 500 κατέγραψαν οι μετοχές των εταιρειών Chesapeake Energy (+10,63%), Xilinx (+5,70%), PulteGroup (+5,13%) και Vertex Pharmaceuticals (+4,74%). Ενίσχυση 1,22% κατέγραψε ο DJIA,  στις 17.706,05 μονάδες. Ξεχώρισε η άνοδος των εταιρειών Microsoft (+3,12%), VISA (+2,78%), Intel (+2,75%) και American Express (+2,01%). ΣΥΝ 2,00% ο  Nasdaq Composite, που ανήλθε σε 4.861,06 μονάδες.
ΛΑΜΔΑ DEVELOPMENT: Η μετοχή της ημέρας…Τεχνικά, τα 4,26 ευρώ ήταν η επόμενη αντίσταση, που κατοχύρωση μπορεί να δώσει συνέχεια στην ανοδική κίνηση.(ΗΛ.ΖΑΧ.)
ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ: Θέλω Ένα Χειροκρότημα Για Τον Καμμένο – Μία Μέρα Μετά Τον ΦΠΑ Που Ψήφισε Ο Ίδιος Τον Καταγγέλλει – Και Λέει Ότι Είναι Αντισυνταγματικός Δουλεύοντας Τους Πάντες!!
ΝΕΑ υψηλότερη τιμή-στόχο για την μετοχή της ΤΙΤΚ στα 24,5000 από 19,6000 ευρώ δίνει η Euroxx σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί την σύσταση ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ για την μετοχή. Τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου ήταν ισχυρά λόγω των δυναμικών επιδόσεων στις αγορές ΗΠΑ και Αιγύπτου, υπογραμμίζει. Παράλληλα, σημειώνει ότι αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρίας ως το 2018, αναμένοντας μέση ετήσια αύξηση 72%. 
ΞΑΦΝΙΑΖΕΙ πάντως η νέα ανατίμηση της τιμής στόχου της ΤΙΤΚ, όταν στο α΄τρίμηνο τα καθαρά αποτελέσματα μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας και την πρόβλεψη για φόρους επηρεάστηκαν αρνητικά από τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις, ειδικά από την υποτίμηση της Αιγυπτιακής Λίρας έναντι του Ευρώ κατά 19%, παρουσιάζοντας ζημίες τριμήνου €18,6 εκατ., έναντι κερδών €6,6 εκατ. το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. 
ΟΤΕ: Ανάμικτα χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου η ΒΕΤΑ σε σχετικό report. Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή το κομμάτι της εγχώριας σταθερής τηλεφωνίας εμφανίστηκε ανθεκτικό. Ωστόσο οι επιδόσεις του αντισταθμίστηκαν από την πορεία της RomTelecom. (μ/μ: Με κφση 4,64 δισ. δεν πρέπει να έχει παράπονα από την αγορά… ‘Ισα ίσα μάλιστα) 
ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ: Την εκτίμηση ότι ακόμη δεν φαίνεται πολύ φως στην άκρη του τούνελ της ελληνικής κρίσης εξέφρασε σήμερα ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος. Ειδικότερα, μιλώντας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την παρουσίαση του βιβλίου του οικονομολόγου Δημήτρη Ιωάννου, «Ανατέμνοντας την κρίση», ο κ. Προβόπουλος μίλησε για απουσία «business plan», δηλαδή ενός εθνικού σχεδίου. Εξάλλου, επεσήμανε ότι η χώρα εισέρχεται στην όγδοη χρονιά μιας κρίσης που θα μπορούσε να έχει διαρκέσει περίπου τρία χρόνια, με 10%-15% μείωση του ΑΕΠ και γρήγορη ανάπτυξη, η οποία με τη σειρά της θα άμβλυνε αυτές τις απώλειες.
ΡΑΓΔΑΙΑ μεταβολή: Η κίνηση στην ΕΥΔΑΠ που  συμπλήρωσε την 3η σερί θετική παρουσία της στο ταμπλό. Με την διάσπαση των 5,09 ευρώ έκανε το “break”, δίνοντας, τεχνικά “καύσιμα” για κίνηση προς τα 5,50 – 5,90 ευρώ (ΗΛΙΑΣ ΖΑΧ.).
ΣΩΛΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Εκπλήσσει η συνεχιζόμενη αδυναμία αντίδρασης της μετοχής τους, που όμως θα δώσει προσεχώς την δική της απάντηση.
ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ράλι στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια… Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 2,21% στις 344 μονάδες. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε άνοδο 1,35% στις 6.219 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε υψηλότερα 2,18% στις 10.057 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με κέρδη 2,46% στις 4.431 μονάδες.Αντίστοιχα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κατέγραψε άνοδο 2,34% στις 8.918 μονάδες και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο έκλεισε με «άλμα» 3,34% στις 17.903 μονάδες.
ΥΠΟΔΟΣΕΙΣ: Σε δύο υποδόσεις σπάνε τα 10,3 δισεκ. της δόσης που θα χορηγηθεί στην Ελλάδα λόγω της αξιολόγησης. Η πρώτη υποδόση των 7,5 δισ. θα χορηγηθεί τον Ιούνιο και η δεύτερη υποδόση 2,8 δισ. τον Σεπτέμβριο του 2016. Πρέπει να αναφερθεί ότι το Eurogroup θεωρεί ότι για να εκταμιευθεί η πρώτη δόση των 7,5 δισ. θα πρέπει να επιλυθούν ορισμένα τεχνικά ζητήματα. Έτσι εξηγείται γιατί αξιωματούχοι της ΕΕ ανέφεραν ότι η δόση θα χορηγηθεί τις επόμενες εβδομάδες. Με τα 7,5 δισ. θα αποπληρωθούν και τα ελληνικά ομόλογα 2,3 δισεκ. που κατέχει η ΕΚΤ τον Ιούλιο του 2016.
ΦΑΙΝΑΝΣΙΑΛ ΤΑΙΜΣ: Το Ταμείο υπολογίζει κάποια στοιχεία σε 4 δισ. ευρώ, τη στιγμή που η Τράπεζα της Ελλάδος υπολογίζει ότι τα ίδια στοιχεία, χρησιμοποιώντας τη μεθοδολογία του ΔΝΤ, έχουν αξία 40 δισ. ευρώ. Μία σημαντική παρατήρηση για τον τρόπο υπολογισμού του καθαρού χρέους της Ελλάδας έκανε ο δημοσιογράφος των Financial Times, Matthew Klein. Ειδικότερα, ο Klein σημειώνει ότι ερευνώντας τα οικονομικά στοιχεία της Ελλάδας ανακάλυψε κάτι πολύ ενδιαφέρον. 

Σχετική εικόνα

Αυτό έχει να κάνει με το καθαρό χρέος της Ελλάδας, δηλαδή το ονομαστικό χρέος μείον τα περιουσιακά στοιχεία που διακρατεί η χώρα. Το Διεθνές Νομισματικό ταμείο εκτιμά ότι αυτά τα περιουσιακά στοιχεία έχουν μία αξία που ανέρχεται σε περίπου 4 δισ., μόλις μία σταγόνα στον ωκεανό συγκριτικά με το συνολικό χρέος. Όμως, ο δημοσιογράφος Matthew Klein ανακάλυψε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έχει υπολογίσει ότι η αξία αυτών των στοιχείων ανέρχεται σε σχεδόν 40 δισ. ευρώ, χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία που προτείνει το ίδιο το ΔΝΤ. Δεν είναι πραγματικά ξεκάθαρο γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά, αλλά είναι ξεκάθαρα πολύ σημαντική όσον αφορά την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.
XAA: …Χαμηλή διασπορά, …χαμηλή εμπορευσιμότητα και πόσο …χαμηλά σκέπτονται. Πουθενά η λέξη ποιότητα, ή αυτή της αξιοκρατίας, της αξιοπρέπειας απέναντι στο θεσμό και τους επενδυτές του…
ΨΙΘΥΡΟΙ: Δεν έχουν τελειώσει οι πωλήσεις μεγάλου θεσμικού στην ΕΤΕ (αποχωρεί με υψηλά κέρδη) και οι αγοραστές δεν είχαν και δεν έχουν άγχος…
ΩΡΑΙΑ ΕΙΚΟΝΑ: GISELE
Σχετική εικόνα

Με την υπογραφή του μικρομέτοχου

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017