Aπό το "Α" έως το "Ω"... - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Aπό το “Α” έως το “Ω”…

28.01.2016 00:00

ΑΤΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ: Aσυγκράτητη στη κυριολεξία, έχει ανοιχθεί στα πελάγη η μετοχή της Attica Holdings που δεν καταλαβαίνει εδώ και καιρό από…μπωφόρ κι όλα τα συναφή…Σχεδόν σε νέα υψηλά 12μήνου και με την κφση να προσεγγίζει τα λιμάνια που σηκώνουν πλοία βάρους 132,5 εκατ. ευρώ. Θυμίζουμε ότι τα κέρδη μετά από φόρους του Ομίλου ανήλθαν στο 9μηνο σε Ευρώ 34,49 εκατ. έναντι κερδών Ευρώ 6,11 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Και τα EBITDA στα 72,86 εκατ. έναντι 36,19 εκατ. το εννεάμηνο του 2014. Δεν γνωρίζουμε που μπορεί να φθάσει, αφού βοηθούν οι τιμές των καυσίμων, ενώ υπάρχει και το άνοιγμα στην αγορά ΗΠΑ-Κούβας…

BREXIT: Στο 35% από 30% αυξάνεται η πιθανότητα αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ το γνωστό και Brexit, αναφέρει σε έκθεση της η Γερμανική τράπεζα Berenberg. Αξίζει να αναφερθεί ότι ενώ η Βρετανία γενικώς επιχειρηματολογεί υπέρ της παραμονής της στην ΕΕ, ωστόσο στην κοινωνία οι απόψεις είναι μοιρασμένες. Το επόμενο δίμηνο είναι πολύ καθοριστικό, καθώς η έκβαση των διαπραγματεύσεων της Βρετανίας με την ΕΕ θα είναι καταλυτικής σημασίας. Το γεγονός ότι αυξάνονται οι πιθανότητες Brexit είναι σίγουρα αρνητική εξέλιξη, αλλά το 65% των πιθανοτήτων καταλήγει ότι τελικώς Βρετανία και ΕΕ θα καταλήξουν σε μια συμφωνία. Πρακτικά ούτε την ΕΕ αλλά ούτε και την Βρετανία συμφέρει το Brexit. Διεξάγονται διαπραγματεύσεις που είναι πιθανό να καταλήξουν σε μια κοινή λύση.

ΓΙΑ πολλοστή συνεδρίαση, η Χρηματιστηριακή Αγορά φρόντισε να διαψεύσει τις πρωινές εκτιμήσεις των Εγχώριων αναλυτών, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων έβλεπε συνέχιση της ανοδικής αντίδρασης, λόγω της βελτιωμένης ψυχολογίας όσων δραστηριοποιούνται στο Χ.Α. και μάλιστα με πιθανή νέα αύξηση της μικτής αξίας συναλλαγών

ΔΕΗ: Αν το κλείσιμο της εβδομάδας βρει τον τίτλο χαμηλότερα από τα 3,30 ευρώ, δεν μπορεί να αποκλειστεί νεότερη υποχώρηση προς τα 3,07 ευρώ, καθώς είναι “ζωντανή” η πλαγιοκαθοδική κίνηση που έχει ξεκινήσει από τα 4,04 ευρώ (κλείσιμο 5/1). Το θετικό κλείσιμο (+1,81%) ασφαλώς και δεν ξεγελά κανέναν, καθώς η μετοχή χρειάζεται κλεισίματα υψηλότερα των 3,60 – 3,70 ευρώ, για να δώσει αποχρώσες ενδείξεις αναίρεσης της βραχυπρόθεσμης πτωτικής τάσης, με την επόμενη, ισχυροποιημένη, αντίσταση να εντοπίζεται στο ψυχολογικό όριο των 4,00 ευρώ.

EEE: Σε ΟΥΔΕΤΕΡΗ από ΜΕΙΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ αναβαθμίζει τη σύσταση για τη μετοχή της Coca Cola η IBG, σε έκθεση στην οποία αναπροσαρμόζει την τιμή-στόχο στα 18,00 ευρώ, από 18,20 πριν.

ΖΩΗ κι αυτή… εεεε;

Η θέση της Ελλάδας μετά το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός δεν φάνηκε να βελτιώνεται, καθώς οι Ξένοι Εταίροι επέμειναν στα συμφωνημένα, ενώ το Προσφυγικό, καίτοι μείζον θέμα, δε χρησιμοποιήθηκε προς όφελος της Χώρας (ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η πρόταση – αναφορά των Financial Times σε αυτό για τη μείωση του χρέους της Ελλάδας)” αναφέρει ο Στρατής Πολυχρονέας.

ΘΑΝ. Σταυρόπουλος: Τον δρόμο για την πλήρη αποχώρηση της Eldorado Gold από την Ελλάδα ανοίγει η ανακοίνωση του Καναδικού Ομίλου σύμφωνα με την οποία πρόκειται να προχωρήσει φέτος σε διαγραφές περιουσιακών στοιχείων ύψους 1,6 δισ. δολαρίων (μετά φόρων) στη Χώρα μας. Στην ουσία, οι Καναδοί διαγράφουν σχεδόν το σύνολο του ποσού ($1,8 δισ) που επένδυσαν προ ετών προκειμένου να αποκτήσουν την European Goldfields η οποία ήταν ιδιοκτήτης των Μεταλλείων Κασσάνδρας στη Χαλκιδική”.

ΙΔΙΩΤΙΚΗ κατανάλωση: Παρουσιάζεται με δύο μορφές:

1) Λειτουργική διάκριση:

Τρόφιμα – Ποτά – Καπνός
Ένδυση – Υπόδηση
Στέγαση – Θέρμανση – Φωτισμός
Επιπλώσεις – Οικιακός Εξοπλισμός
Δαπάνες υγείας
Μεταφορές – Επικοινωνίες
Αναψυχή – Διασκέδαση – Εκπαίδευση – Μόρφωση
Λοιπά αγαθά και Υπηρεσίες
2) Διάκριση κατά είδος αγαθού

Διαρκή αγαθά
Ημιδιαρκή αγαθά
Μη διαρκή αγαθά
Υπηρεσίες

ΚΑΠΟΙΟΣ ανεξήγητα βιαστικός, πρωινός, αγοραστής εμφανίστηκε στον ΟΛΠ, με τον τίτλο να αναρριχάται μέχρι τα 13,80 ευρώ (+3,92%), όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και το “κουδούνι” της λήξης βρήκε την μετοχή με απώλειες 1,88% και οριακά υψηλότερα από τα χαμηλά ημέρας.

“ΛΗΣΤΕΙΑ”:   Ηλίου φαεινότερο πως μόνο ένας ανισόρροπος θα δεχόταν να πληρώνει συνεχώς υψηλότερους φόρους, για διαρκώς μικρότερες παροχές. Και να ξοδεύει τα χρήματα του σε εισφορές για συντάξεις που δεν πρόκειται να πάρει ποτέ…

ΜΕΧΡΙ τα 3,24 ευρώ (-2,41%) βρέθηκε να υποχωρεί ο τίτλος της ΔΕΗ, με την κρατούσα πτωτική τάση να παίρνει “ρεύμα” και από τις πρόσφατες δηλώσεις Μανώλη Παναγιωτάκη, σύμφωνα με τις οποίες εισπραξιμότητα, οφειλές, ρευματοκλοπές και μείωση λιγνιτικής παραγωγής, αποκτούν χαρακτήρα στρατηγικών προκλήσεων για τη διοίκηση της ΔΕΗ.

ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ: Το προτεινόμενο χαρτοφυλάκιο της Παντελάκης Χρηματιστηριακή περιλαμβάνει τις μετοχές των Εθνικής, Alpha, ΟΤΕ και Jumbo και χαρακτηρίζεται από μεγάλα περιθώρια ανόδου, με προστασία στην πτώση λόγω αμυντικών χαρακτηριστικών και ελκυστικών αποτιμήσεων.

ΞΕΦΤΙΣΜΑ: Υποχώρησε και χθες η ΕΥΔΑΠ (-1,4% στα 4,2200 ευρώ με 87 χιλ. τμχ). Με 2 μόλις συν στα τελευταία (15) πρόσημα… Κι αυτό γιατί δεν άρεσε στην αγορά η πρόσφατη απόφαση της διοίκησης του οργανισμού να τοποθετήσει 20 εκατ. ευρώ στην αμκ που πραγματοποιεί η Τρ. Αττικής στη τιμή του 0,30 ευρώ. Βέβαια η κάθε απόφαση έχει και την δικαιολογία, την σημασία της, τον σχεδιασμό της. Αλλά και η αγορά είναι ελεύθερη για να την κρίνει όπως αυτή νομίζει… Το ζητούμενο τώρα για τους επενδυτές είναι κατά πόσο αυτή η εξέλιξη τους ευνοεί, καθότι έχει ήδη κοστίσει 100 και πλέον εκατ. ευρώ στην κεφαλαιοποίηση της υγιούς ούτως ή άλλως επιχείρησης-μονοπώλιο!!

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟΧΟΥ: Η χρηματιστηριακή ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ δίνει τιμή-στόχο στα 3,2000 ευρώ για την Alpha, στο 0,4500 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα, στα 12,5000 ευρώ για τη ΜΟΗ, στα 12,6000 ευρώ για την ΜΠΕΛΑ, στα 11,5000 ευρώ για τον ΟΤΕ και στα 24,7000 ευρώ για την Τιτάν.

ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ ΑΧΕ: Τονίζει ότι της αρέσουν οι μετοχές των Τιτάν και ΜΟΗ σαν φθηνές εγχώριες εναλλακτικές για να τοποθετηθεί κανείς σε παγκόσμιες κλαδικές τάσεις (τον κατασκευαστικό κλάδο στις ΗΠΑ και τα περιθώρια διύλισης).

ΠΑΡΑΓΩΓΑ: Οι εναλλαγές προσήμων και η μικρή άνοδος χαρακτήρισαν την συνεδρίαση στην Αγορά Παραγώγων, ενώ χαμηλότερα κινήθηκαν οι συναλλαγές, τόσο στα συμβόλαια του δείκτη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (61.266 συμβόλαια). Στα 14.821 συμβόλαια του δείκτη, μειώθηκαν οι ανοιχτές θέσεις για τον πρώτο μήνα (Φεβρουάριος). Τα συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 3.162, 2.891 για τον Φεβρουάριο και 271 για τον Μάρτιο – τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα, 153) κινήθηκε μεταξύ 151 και 155,75 μονάδων και γύρισε σε premium 0,48%, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.

ΠΕΝΤΕ πρώην χρηματιστές που κατηγορούνταν ότι βοήθησαν τον καταδικασμένο χρηματιστή Tom Hayes να χειραγωγήσει το επιτόκιο Libor, το βασικό επιτόκιο που χρησιμοποιείται σε συναλλαγές τρισεκατομμυρίων δολαρίων στην αγορά παραγώγων και δανείων, κηρύχτηκαν αθώοι…Από τους ενόρκους σε δικαστήριο του Λονδίνου χθες Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016, ενώ η υπόθεση παραμένει ανοιχτή όσον αφορά τον 6ο κατηγορούμενο. Οι 5 κατηγορούμενοι απελευθερώθηκαν μετά την αθώωσή τους, ενώ για τον έκτο οι ένορκοι δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε ομόφωνη απόφαση και η συνεδρίασή τους συνεχίζεται.

ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ στη Wall Street μετά τη Fed – «Βουτιά» 223 μονάδων κατέγραψε ο Dow Jones καθώς η Fed ανησύχησε τους επενδυτές. Πτώση άνω του 2% για τον Nasdaq. Απογοήτευσαν τα αποτελέσματα των Apple (-6,6%) και Boeing (-9%). Άνοδος 2,7% για το πετρέλαιο, πάνω από τα 32 δολ. Χαμηλότερα το δολάριο.

ΣΤΗΝ Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με πτώση 1,38% ή 223 μονάδων στις 15.944, ο S&P κατέγραψε απώλειες 1,08% στις 1.883 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 2,18% στις 4.468 μονάδες.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ: Η χθεσινή συνεδρίαση δεν έδωσε τίποτα καινούργιο. Σύμφωνα με τους συγκρατημένα αισιόδοξους, θεωρείται θετικό ότι το Χ.Α. διακράτησε τος σημαντικότερο μέρος από τα κεκτημένα των τελευταίων τριών συνεδριάσεων…Ενώ σύμφωνα με τους περισσότερο επιφυλακτικούς η κωλυσιεργία αναμέτρησης με τις 560 μονάδες είναι ένδειξη αδυναμίας και σε περίπτωση υποτροπής τους διεθνούς κλίματος, ο ΓΔ θα επαναδοκιμάσει τα πρόσφατα χαμηλά.

ΤΕΛΙΚΑ ο μαύρος χρυσός σημείωσε άνοδο 2,7% στα 32,30 δολάρια ανά βαρέλι, με τους χρηματιστηριακούς δείκτες ωστόσο να γυρίζουν στο κόκκινο λόγω των συμπερασμάτων της Fed.

ΥΠ’ΟΨΗ: Οι επενδυτές εγκαταλείπουν τα ομόλογα των Αναδυόμενων Αγορών με ρυθμό ρεκόρ. Στοιχεία που καταγράφονται από το 2007 από τον David Spegel, επικεφαλής στρατηγικό αναλυτή για τις Αναδυόμενες στην ICBC Standard Bank, δείχνουν πως οι καθαρές επενδύσεις στα ομόλογα των Αναδυόμενων, σε ξένο νόμισμα, ήταν αρνητικές κατά $76,9 δισ στο δεύτερο μισό του 2015. Το ποσό αυτό είναι μεγαλύτερο από τις εκροές $57,2 δισ που καταγράφηκαν στο δεύτερο μισό του 2008 κατά την διάρκεια της Παγκόσμιας κρίσης. “Η μαζική έξοδος συνεχίστηκε και τον Ιανουάριο, με εκροές $7,8 δισ μέχρι σήμερα”, ανέφερε ο κ. Spegel.

ΦΦΓΚΡΠ: 4η συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση συμπλήρωσε ο τίτλος της Folli Follie Group (+2,14%). Η μετοχή θέλει, οπωσδήποτε, κλεισίματα υψηλότερα από την ζώνη 14,42 – 14,50 ευρώ (χθεσινή κορυφή στα 14,45 ευρώ), για να δώσει ένα πρώτο σήμα τοποθετήσεων, βάζοντας σαν επόμενο στόχο τα 15,50 – 15,90 ευρώ.

FTSE25: Για την περίπτωση του (+0,11%) και σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα, η πρώτη αντίσταση εντοπίζεται στις 155 – 156 μονάδες, με αμέσως επόμενη τις 162 – 164 και η πρώτη στήριξη στις 147 – 146 μονάδες. Intraday position is long με stop τις 144 μονάδες.

ΧΑΜΗΛΑ 9 μηνών φλερτάρει η μετοχή της ΕΥΔΑΠ… Δείχνει να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η πλαγιοκαθοδική κίνηση που έχει ξεκινήσει από τα 5,20 ευρώ (κλείσιμο 5/1), ενώ κλεισίματα χαμηλότερα των 4,15 ευρώ, θα βάλουν σε δοκιμασία τις επόμενες στηρίξεις που εντοπίζονται στα 3,80 και 3,30 ευρώ.

ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΑ:  Δεν είναι αυτονόητο πως μόνο ένας ψυχοπαθής θα δραστηριοποιόταν επιχειρηματικά ή επαγγελματικά σε μία χώρα που προσπαθεί να ληστέψει τους πάντες για να επιβιώσει, συντηρώντας παράλληλα το βρόγχο του πελατειακού κράτους, χωρίς καμία προοπτική; (Βασ.Βιλιάρδος)

ΩΧ ΩΧ ΩΧ και ξανά μανά…

 

  • Mε την υπογραφή του μικρομέτοχου

 

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017