Aπό το “Α” έως το “Ω”

ΑΥΤΟ στο οποίο θα συμφωνήσουμε με τον Τσίπρα είναι να μην ξεχνάμε ότι ΕΔΩ ΦΤΑΣΑΜΕ εξ αιτίας των προηγούμενων.!!! Η χώρα είναι ΕΔΩ που είναι σήμερα, εξ αιτίας ΠΑΣΟΚ – ΝΔ…!!

ΒΛΑΚΙΣΤΑΝ: Στο… Βλακιστάν διαβάζουμε για ξεπούλημα του λιμανιού κ.λπ κ.λπ. Ποιο ξεπούλημα βρε… χαιβάνια; Το λιμάνι εξακολουθεί να ανήκει στο κράτος και υπενοικιάζονται 2 προβλήτες στην Cosco και ένας στον ΟΛΠ. Λοιπόν…χαιβάνια, αυτό που πουλήθηκε είναι το 67% του Ε Ν Ο Ι Κ Ι Α Σ Τ Η !!! του λιμανιού, του ΟΛΠ δηλαδή.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Σήμερα είναι πανίσχυρη στα πλαίσια του συστήματος που έχει επιβάλλει στις Βρυξέλλες. Ομως όλο αυτό το δημιούργημα στηρίζεται σε γυάλινα πόδια… Και όταν έρθει η πλήρωση του χρόνου για την αντιμετώπιση των μεγάλων διεθνών προβλημάτων του αληθινού κόσμου, τότε αυτό θα καταρρεύσει…

ΔΕΝ έχει ξαναγίνει !!! Πρώτη φορά γενέθλια μνημονίου !!

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ λαός: Τόσα χρόνια τώρα τους βλέπει όλους φίλους και αδερφούς. Μέχρι να του πάρουν την πατρίδα. Και ίσως τότε συνειδητοποιήσει ότι αν δεν είσαι δυνατός και σε εγρήγορση, τότε κάποιος θα βρεθεί που θα διεκδικήσει το σπίτι σου. Η ιστορία ειναι γεμάτη από τέτοια παραδείγματα.

ΖΩΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ:

Ενσωματωμένη εικόνα 1

Η συμφωνία έπρεπε να προχωρήσει για το καλό της χώρας. Καλώς ή κακώς ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνάει Ευτυχώς που άλλαξε γνώμη και έκλεισε τη δουλειά. Ας βγάλουμε τα πολιτικά μας συμπεράσματα αλλά να μην τους χτυπάμε όταν κάνουν το σωστό.

ΘΡΥΛΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ: Τι σχέση έχει η πώληση με την παραχώρηση, είναι η μέρα με την νύχτα. Αν θελουμε να συγκρίνουμε τις αποτιμήσεις τότε το τίμημα του ΟΛΠ είναι 4πλάσιο από αυτό της Τουρκίας. Στον ΟΛΠ έχουμε ενοικίαση για 35 χρόνια και στην Τουρκία έχουμε πώληση για ΠΑΝΤΑ. Αν πουλούσαν και την γη στον ΟΛΠ, τότε το τίμημα θα ξεπερνούσε τα 2 δις και θα το αγόραζαν με κλειστά μάτια οι Κινέζοι!!

ΙΔΙΟΝ του δημαγωγού είναι ότι μιλάει αποκλειστικά για τις ιδέες και τους στόχους του, καθώς και για τις ευθύνες των άλλων, τους οποίους ενίοτε δαιμονοποιεί. Ίδιον της πολιτικής είναι ότι αποτιμάται με αποτελέσματα. Ο άνθρωπος, με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, δεν έχει άλλη επιλογή από το να είναι και να παραμείνει δημαγωγός. Μέχρι τέλους.

ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΝΑΓΚΙΝΙ: 

ΛΟΓΟΣ: Πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος που μια χώρα από την παραγωγή προσωπικοτήτων του μεγέθους ενός Μητρόπουλου, μιας Κάλλας, ενός Θεοδωράκη ή ενός Χατζιδάκη καταλήγει στην παραγωγή Τατσόπουλων και Λαζόπουλων! Κάτι πρέπει να συμβαίνει για να καταλήγεις από ένα Μανώλη Ανδρόνικο σε ένα Βερέμη και μια Ρεπούση!

ΜΕ την θύελλα των χρηματιστηρίων κινδυνεύουμε τρομερά. Δεν αντέχει η χώρα κανένα λάθος τις επόμενες βδομάδες. Παίζεται η επιβίωση της μέσης οικογένειας. Αν ξανακαταρρεύσουν οι τράπεζες τελειώσαμε οριστικά.

ΝΕΑ κρατικοκρατία: Είναι ένα χρόνο εκτός εξουσίας και το στομάχι αρχίζει και γουργουριζει…

ΞΕΧΑΣΤΕ τον χρυσό, στραφείτε στο παλλάδιο. Ορισμένοι εκ των κορυφαίων αναλυτών εμπορευμάτων προειδοποιούν πως η τιμή του χρυσού θα αρχίσει να υποχωρεί εκ νέου μόλις αποσυρθούν οι εστίες αβεβαιότητας που το πυροδότησαν. Εξηγούν πως τα θεμελιώδη δεν δικαιολογούν μια άνοδο του πολύτιμου μετάλλου, εν αντιθέσει με το παλλάδιο, που, παρά την κάκιστη εκκίνηση έτους, αναμένεται να εκπλήξει θετικά το προσεχές διάστημα. Σημειώνεται ότι η τιμή του παλλαδίου, που χρησιμοποιείται κυρίως για τους καταλυτικούς μετατροπείς στα αυτοκίνητα, υποχώρησε κατά 12% τον Ιανουάριο καταγράφοντας τη χειρότερη εκκίνηση έτους από το 1993. Πέρυσι το μέταλλο, που χρησιμοποιείται κυρίως στη βιομηχανία, έχασε το 29% της αξίας του σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση από το 2008.

Ο μπάρμπα Δρίτσας που είναι βρε παιδιά τώρα; Θα ετοιμάζει προφανώς την πανοπλία του για να κατέβει να μιλήσει στους λιμενεργάτες. Καλό θα ήταν να προμηθευτεί και ξηρά τροφή γιατί μπορεί να εγκλωβιστεί όπως ο Αποστόλου στην Κομοτηνή .

ΠΟΤέ μια αγορά ή πώληση δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί επιτυχημένη ή αντιστρόφως ‘ξεπούλημα’. Γιατί απλά την χρονική στιγμή της συναλλαγής κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί στο μέλλον.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ χαρακτηριστικό: Ο ΟΤΕ όταν αγοράστηκε από την Deutche Telekom σ΄ ένα μεγάλο ποσοστό στα 20 και 25 ευρώ ενώ σήμερα είναι στα 8 είναι σήμερα υπέρ-συμφέρουσα πώληση για το ελληνικό δημόσιο. Αν παρέμενε σε κρατικά χέρια, που θα ήταν σήμερα η μετοχή ; Μάλλον στα 3 ευρώ, εκεί που είναι και η ΔΕΗ.

ΡΩΣΙΑ: Όταν το χρέος μίας χώρας δεν είναι βιώσιμο, τότε δεν εκλιπαρεί γονατιστά για τη μείωση του – πόσο μάλλον όταν δεν έχει κανένα διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια της. Απλά χρεοκοπεί – παύει δηλαδή να εξυπηρετεί τα δάνεια της, όπως η Ρωσία το 1998, χωρίς να επιτρέπει τη λεηλασία της από κανέναν».

ΣΥΝΟΡΑ: Η ΕΕ έχει συνειδητοποιήσει οτι το πρόβλημα είναι η Ελλάδα με την κυβέρνηση Τσίπρα που ΑΡΝΕΙΤΑΙ να διασφαλίσει τα θαλάσσια σύνορά της. Είναι ο αδύναμος κρίκος της Ευρώπης. Το 90% των ανθρώπων που κατέληξαν Γερμανία, ήρθαν απο Ελλάδα. Τί θα γίνει λοιπόν; Κοιτάχτε το χάρτη. Αν κλείσεις με φράκτη την Ελλάδα απο Φυρομ και Βουλγαρία σε δεύτερο στάδιο, έχεις, ως Ευρώπη, λύσει το πρόβλημα. Εκεί σας οδηγεί η κυβέρνηση Τσίπρα. Η Ελλάδα θα καταντήσει απλά μια περιφερειακή χώρα της ΕΕ προέκταση της Τουρκίας. Ο Σόιμπλε αυτό θέλει. Γιατί; Γιατί κρίνει (ορθώς) πως η Ελλάδα είναι βαρίδιο στο καράβι ευρώπη. Είναι θέμα επιβίωσης. Εξού και η σύσφιξη γερμανο-βαλκανικών σχέσεων.

ΤΟ πόσο συμφέρουσα είναι μια επένδυση εξαρτάται από την μετέπειτα αξιοποίηση αυτής της επένδυσης και όχι από την ‘στατική’ στιγμή της αγοραπωλησίας…

ΥΓ: ”Ο Μητσοτακης στηριχθηκε απο την ακροδεξια του Σαμαρα”. Σωπα ρε μεγαλε! Ακροδεξιος εξ αγχιστειας και ο Κυριακος. Παλι καλα που δεν τον υποστηριξε και ο Καμμενος. Ωχ στασου! … αυτος στηριζει εσενα!

ΦΤΩΧΕΙΑ: Δεν «νομιμοποιεί» την ζητιανιά. Είναι καλύτερα να ζητάει ένας φτωχός και άνεργος δουλειά, παρά δανεικά – με τα οποία παραμένει όχι μόνο άνεργος και φτωχός στο διηνεκές, αλλά χρεωμένος και δούλος. Η ζητιανιά, στην περίπτωση των κρατών, οδηγεί στη διαχρονική σκλαβιά τους – στην απώλεια της εθνικής τους κυριαρχίας, καθώς επίσης στην «κηδεμονία» τους από τους δανειστές.

ΧΑΟΣ: Τράπεζα Πειραιώς… σε αδερφικό μου φίλο που πήγε για ρύθμιση δανείου 100Κ, αφού τον ταράξανε στα τηλέφωνα για κανά μήνα….Του ζήτησαν την αρχική σύμβαση που υπέγραψε, και του είπαν… Αν δεν την βρείτε, θα χρειαστούμε 1 ΜΗΝΑ για την “ανασύρουμε” από το αρχείο! Και αυτές οι τράπεζες θα “τρέξουν” πλειστηριασμούς?

ΨΑΧΝΕΙΣ…: Βάλτε και καμμιά φωτό ρε παιδιά. Είχε κόσμο αυτός ο ψεύτης? δεν είχε?  Τι διάολο …τζάμπα μαριχουάνα τους δίνει και πάνε εκεί? Έλεος πια με αυτόν τον λαοπλάνο…

Ω, τι κόσμος μπαμπά: Η έλλειψη αλληλεγγύης στο ασφαλιστικό, είναι προφανής για τα παιδιά μας, με κριτήριο το ότι οι νόμοι που θα ψηφιστούν είναι πολύ πιο αυστηροί για τους νέους – κάτι που οφείλεται στην πρόθεση της κυβέρνησης να διατηρήσει την εκλογική της πελατεία, αφού αυτό που ενδιαφέρει τους δανειστές δεν είναι η άδικη κατανομή των βαρών, αλλά η βιωσιμότητα του.

 

Από τον κόσμο του INTERNET, τα forum του και όχι μόνον

  • Με την επιμέλεια και την υπογραφή του μικρομετόχου…