Aπ΄όλα και για όλους είχε χθες ο ΒΗΜΑτοδότης - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Aπ΄όλα και για όλους είχε χθες ο ΒΗΜΑτοδότης

18.06.2015 03:26

«Σταύρο, πώς μαύρισες έτσι;»

Ισως οι περισσότεροι να μην έχουν κατανοήσει γιατί υπήρξε αυτή η παρέλαση αρχηγών κομμάτων και της Ντόρας Μπακογιάννη στον Πρωθυπουργό, τη στιγμή που ο Αλ. Τσίπρας δεν τους είπε τίποτε περισσότερο απ’ ό,τι όλοι γνωρίζουμε ή τίποτε περισσότερο απ’ ό,τι είπε σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση στους βουλευτές του κόμματός του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα στους βουλευτές του είπε κάτι περισσότερο, ότι «προϋπόθεση για να προχωρήσουμε είναι να βρεθεί λύση στη χρηματοδότηση της χώρας».

nnn
Τώρα ίσως να αναρωτηθείτε τι έκανε εντύπωση στον Αλ. Τσίπρα από τη συνάντησή του με τον Στ. Θεοδωράκη (φωτογραφία) και τι εντύπωση έκανε στον επικεφαλής του Ποταμιού από τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου.
Υπενθυμίζω ότι ο κ. Θεοδωράκης, συνοδευόμενος από τη Λίνα Παπαδάκη (στενή συνεργάτιδά του), πήγε στον Πρωθυπουργό για να ενημερωθεί για την πορεία των διαπραγματεύσεων και μπαίνω στον πειρασμό να σας μεταφέρω τον διάλογο με την είσοδό του στο πρωθυπουργικό γραφείο:
«Σταύρο, πώς μαύρισες έτσι;» τον ρώτησε ο Πρωθυπουργός και χωρίς να περιμένει απάντηση συμπλήρωσε: «Αρχίσαμε τα μπάνια;». Ο κ. Θεοδωράκης είχε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να απαντήσει πολιτικά στον Πρωθυπουργό, του τύπου «μαύρισα από την αγωνία μου για τις διαπραγματεύσεις» ή έστω «μαύρισα από το μαρτύριό μου», αλλά έχασε αυτή την ευκαιρία:
«Μαύρισα από τη μοτοσικλέτα» είπε ευθύς αμέσως, εξηγώντας   ότι σε αντίθεση με άλλους (που δεν κατονόμασε) αυτός κινείται με μοτοσικλέτα, εκτίθεται στον ήλιο και μαυρίζει. Ο κ. Τσίπρας έδειξε να μην πιστεύει και τον ρώτησε εάν όντως μετακινείται με μοτοσικλέτα. Οταν ο επικεφαλής του Ποταμιού τον διαβεβαίωσε, τότε ο κ. Τσίπρας του είπε: «Δηλαδή, όπως κάνει και ο… Βαρουφάκης;».
nnn
Του κ. Θεοδωράκη έκανε εντύπωση το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός ήταν εύχαρις και επέμενε ως την τελευταία στιγμή ότι οι δανειστές θα αναγκαστούν τελικά να υποχωρήσουν και ότι θα υπάρξει λίαν συντόμως συμφωνία. Ούτε άλλαξε γνώμη όταν του επισημάνθηκαν οι κίνδυνοι για μη συμφωνία. Ελεγε συνεχώς ότι την τελευταία στιγμή θα υπάρξει συμβιβασμός αλλά με υποχώρηση των δανειστών. Είπε τέλος πως δεν θα πληρωθεί η δόση του Ιουνίου στο ΔΝΤ εάν δεν υπάρξει συμφωνία.
nnn
Καθόλου δεν άρεσε στους περισσότερους βουλευτές της ΝΔ η πρωτοβουλία που πήρε ηΝτόρα Μπακογιάννη να ζητήσει συνάντηση από τον Πρωθυπουργό ώστε να ενημερωθεί και αυτή για την πορεία των διαπραγματεύσεων: «Με ποια ιδιότητα πήγε η Ντόρα στον Τσίπρα;» έλεγε ο Μάκης Βορίδης. Και συνέχισε: «Γιατί εάν πήγε με την ιδιότητα του βουλευτή, ε, τότε να πάω και εγώ. Ή μάλλον επειδή δεν γουστάρω να μιλήσω με τον Τσίπρα, να στείλουμε ας πούμε τον Μήτσο ή τον Φούφουτο». Δεν μπορούσε να το χωνέψει, σας λέω. Ισως αυτές τις γαλάζιες γκρίνιες να τις πληροφορήθηκε και η Ντόρα Μπακογιάννη και αυτός ήταν ο λόγος που μόλις ολοκληρώθηκε η συνάντησή της με τον κ. Τσίπρα έσπευσε να τηλεφωνήσει στον Αντ. Σαμαρά και να τον ενημερώσει με το «νι και με το σίγμα» τι είπε με τον Πρωθυπουργό. Ο κ. Σαμαράς της είπε ένα ψυχρό «καλώς» και τίποτε άλλο.
 
Ραχήλ καταγγέλλει λογοκρισία
Συνέβη και αυτό. Η Ραχήλ Μακρή αποφάσισε εφεξής όταν υποβάλλει ερωτήσεις στη Βουλή να τις υποβάλλει ως «ανεξάρτητη βουλευτής». Δηλαδή αφαιρεί από την ερώτηση το λογότυπο «ΣΥΡΙΖΑ» και αφήνει μόνον το «βουλευτής Κοζάνης». Ο λόγος; Κάποιος, κατά τη Ραχήλ, ανεγκέφαλος επιχείρησε να λογοκρίνει μία ερώτησή της: «Συμβαίνει αρκετές φορές όταν δεν τους αρέσουν οι ερωτήσεις που καταθέτω στη Βουλή ή να μου αφαιρούν φράσεις ή να μου τροποποιούν το νόημα, κάτι που δεν ανέχομαι» είπε από ραδιοφώνου η κυρία Μακρή και αποφάσισε να αφαιρέσει την ονομασία του κόμματος από τα έγγραφά της…
Μίλησαν και οι… κύκλοι Λαφαζάνη
Ακόμη και οι λεγόμενοι «κύκλοι Λαφαζάνη» έκαναν τις εκτιμήσεις τους. Μαθαίνω ότι διαρρέουν πως υπάρχει σχέδιο για την… επόμενη μέρα. Συγκεκριμένα είπαν: «Πιστεύαμε πως δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία. Σήμερα βλέπουμε ότι δύσκολα θα υπάρξει αυτή η συμφωνία. Γίνεται προετοιμασία για την επόμενη μέρα, η χώρα έχει δυνατότητες…». Τώρα όταν λέμε «κύκλοι» όλοι καταλαβαίνουμε ποιοι είναι αυτοί…
Η Λιάνα, οι Εσκιμώοι και η Ζωή
«Το μόνο για το οποίο μπορείς να δώσεις τα εύσημα στην κυβέρνηση μέχρι στιγμής είναι στον τομέα επικοινωνίας. Εχει πουλήσει ψυγεία στους Εσκιμώους» είπε Λιάνα Κανέλληεξαπολύοντας, αυτή τη φορά από ραδιοφώνου, επίθεση στην κυβέρνηση, στην ΕΡΤ, αλλά και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Οταν μιλάει η Ζωή δεν υπάρχει τίποτα, είναι μιας γυναικός αρχή κοινοβούλιο. Υπάρχει μια ανοχή. Εχουμε μια διάθεση να αντιμετωπίζουμε πράγματα χωρίς να αναγνωρίζουμε ότι η Κωνσταντοπούλου είναι συνιστώσα από μόνη της, χτίζει συγκεκριμένη οικοδομή προσωπικών της φιλοδοξιών» είπε η βουλευτής του ΚΚΕ.

Ο Κοτζιάς συνάντησε τον Πιρς
Και επειδή ίσως διερωτάσθε πού χάθηκε τούτες τις ημέρες ο Νίκος Κοτζιάς, σας ενημερώνω ότι εμφανίστηκε πολύ προετοιμασμένος στη συνάντησή του με τον Έσπεν Μπάρθ Άιντε, τον ειδικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ που βρέθηκε στην Αθήνα τη Δευτέρα. Υποθέτω ότι ο Κοτζιάς μάλλον θα ήταν εφοδιασμένος με κάποιο κατάλογο ορισμένων “ατυχών” δηλώσεων του Νορβηγού Άιντε για το Κυπριακό, είτε για την ενέργεια είτε για την τουρκική εισβολή και κατοχή.***

Αισιόδοξος για λύση στο ελληνικό ζήτημα δήλωσε εξερχόμενος από τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών ο Ντέιβιντ Πιρς. Ο αμερικανός πρεσβευτή ζήτησε ο ίδιος, όπως είπε, να συναντηθεί με τον Ν. Κοτζιά για να συζητήσουν και ευρύτερα περιφερειακά ζητήματα. Ωστόσο, το μείζον ζήτημα της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς συζητήθηκε επίσης. Και βέβαια ο Ντ. Πιρς ζήτησε τόσο από την ελληνική κυβέρνηση όσο και από τους πιστωτές να εργαστούν ταχύτατα για μία αξιόπιστη συμφωνία – πιστός στην αμερικανική γραμμή.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017