Απ. Μάνθος: Τα τεχνικά Σημεία Κλειδιά για την εβδομάδα που ξεκινά… | Mikrometoxos.gr

Απ. Μάνθος: Τα τεχνικά Σημεία Κλειδιά για την εβδομάδα που ξεκινά…

01.08.2016 00:07

Απόστολος Μάνθος  (υπεύθυνος του τμήματος ανάλυσης και μέλος της επενδυτικής επιτροπής της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ)

Δίχως να έχει στη διαγραμματική “φαρέτρα” την προσέγγιση των 580 μονάδων έκλεισε την εβδομάδα και τον μήνα ο Γενικός Δείκτης αφήνοντας την αίσθηση στασιμότητας και άρνησης φυγής προς υψηλότερα επίπεδα τιμών…” Μάλιστα ήταν χαρακτηριστική, σε κάποιες συνεδριάσεις της εβδομάδος. η εντύπωση “σβησίματος της μηχανής” με το που, ο Γενικός Δείκτης, ανέβαινε άνω των 570 μονάδων, φαινόμενο που τραβούσε πίσω την Αγορά προκαλώντας εγκλωβισμούς στους πολύ βραχυχρόνιους επενδυτές.

Σημεία, που θα έχουν ενδιαφέρον για την επόμενη εβδομάδα, είναι το υψηλό της 20ης Ιουλίου στις 573 μονάδες και το χαμηλό της 18ης Ιουλίου στις 549 μονάδες. Οποιαδήποτε τμήση ανοδική, ή καθοδική, με αυξημένο τζίρο συναλλαγών, θα ανοίξει το δρόμο για τις 600 μονάδες, ή για τις 520 μονάδες αντίστοιχα.

Το αρνητικό στη μέχρι τώρα εικόνα του Γενικού Δείκτη είναι ότι χρειάστηκε σχεδόν πέντε εβδομάδες για να καλύψει το 50% της έντονα πτωτικής προτελευταίας εβδομάδας του Ιουνίου, στοιχείο που εμφανίζει τη δυσκολία ανάβασης παρά το διεθνές θετικό κλίμα “επούλωσης”.

Επίσης στο μηνιαίο και πιο μεσοπρόθεσμο διάγραμμα του Δείκτη, αποτυπώνεται ένα μικρό ανοδικό “candlestick” κυριολεκτικά στη “σκιά” του καθοδικότατου “κόκκινου” “candlestick” του Ιουνίου -όπου και έχασε 141 μονάδες ή -21% – ανακτώντας ανοδικά μετά από πολύ κόπο μόλις το 38% των καθοδικών μονάδων.

Στατιστικά από την μέχρι τώρα πορεία του Δείκτη, μόνο η ανάκτηση του 60% της κίνησης του Ιουνίου θα μπορούσε να βάλει stop στους “Bears”…

Πράγμα που σημαίνει διαγραμματικά ότι ο Γενικός Δείκτης θα πρέπει να πατήσει ανοδικά τις 600 με 605 μονάδες, για να μπορέσουμε να ανεβάσουμε την “σημαία” του μεσοπρόθεσμου “Buy” με στόχο τις 710 με 725 μονάδες.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017