Χάρη στον γιο του Καντάφι- η νέα κυβέρνηση της Λιβύης ακύρωσε την ποινή του - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Χάρη στον γιο του Καντάφι- η νέα κυβέρνηση της Λιβύης ακύρωσε την ποινή του

08.07.2016 00:31

Την είδηση επιβεβαίωσε ο Βρετανός δικηγόρος του Σαίφ, που είπε ότι κατατίθεται και σχετικό αίτημα και στο Διεθνές Δικαστήριο, έτσι ώστε ο Σαίφ να μπορέσει να ταξιδέψει και στο εξωτερικό χωρίς να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να συλληφθεί.

Ο Σαίφ, 44 ετών σήμερα, μετά την αποφυλάκιση του βρίσκεται σε μυστική τοποθεσία, αφού έχει αρθεί ο κατ’οίκον περιορισμός στην ορεινή πόλη Ζιντάν, όπου ζούσε την τελευταία πενταετία.

Είχε συλληφθεί στην έρημο της Σαχάρας ενώ προσπαθούσε να διαφύγει προς τον Νίγηρα, τον Αύγουστο του 2011.

Κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας υπό τον πατέρα του ο Σαίφ ζούσε την καλή ζωή, είχε στη διάθεση του μια βίλα 10 εκατομμυρίων λιρών στο Λονδίνο και είχε «αποκτήσει» PhD από το London School of Economics και ήταν ο προφανής διάδοχος του Μουαμάρ.

Είχε πολλές επαφές με το διεθνές τζετ-σετ, και είχε καλές σχέσεις με επιφανείς Βρετανούς όπως ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Nat Rothschild, ο Πήτερ Μάντελσον στέλεχος των εργατικών και ο διάσημος αρχιτέκτονας Νόρμαν Φόστερ.

Οταν ξεκίνησε η εξέγερση κατά του πατέρα του τον Φεβρουάριο του 2011, ο Σαίφ επέστρεψε στη Λιβύη για να υποστηρίξει το καθεστώς και στην αρχή ανέλαβε ως επί το πλείστον την «υπεράσπιση» του πατέρα του με συνεντεύξεις σε ντόπια και ξένα ΜΜΕ εξαπολύοντας επιθέσεις στους αντάρτες.

Η δίκη του άρχισε το 2014 στην Τρίπολη αλλά εξ αρχής ήταν προβληματική δεδομένου ότι οι τοπικοί άρχοντες στο Ζιντάν αρνούνταν να τον παραδώσουν. Η απολογία του είχε γίνει μέσω ζωντανής σύνδεσης.

Η νέα κυβέρνηση δεν έχει εξηγήσει ακόμα τον λόγο για την χορήγηση αμνηστίας  και σύμφωνα με τον δικηγόρο του τώρα και το Διεθνές Δικαστήριο θα πρέπει να βάλει στο συρτάρι την υπόθεση αφού σύμφωνα με τον νόμο δεν μπορεί ένας υπόδικος να δικαστεί δυο φορές για το ίδιο έγκλημα.

Υποστήριξε δε ότι ο πελάτης του δεν έχει καμία διάθεση να φύγει για την Βρετανία, αλλά σκοπεύει να παραμείνει στη Λιβύη.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017