9.12.2014 - Πως θα (ή δεν θα) συγκεντρωθούν 180 βουλευτές - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

9.12.2014 – Πως θα (ή δεν θα) συγκεντρωθούν 180 βουλευτές

09.12.2014 13:48

 – Τι δείχνουν οι αριθμοί (κάρτα)

Μέχρι την 29η Δεκεμβρίου, έχουμε μπροστά μας δυόμιση βδομάδες, πραγματικής κόλασης! 

Αφού το παιχνίδι είτε για τους 180, είτε για τους 121 δείχνει να μην έχει ξεκαθαρίσει και οι πιέσεις που θα ασκηθούν στους βουλευτές το επόμενο διάστημα θα είναι ασφυκτικές, είτε προς την μια είτε προς την άλλη κατεύθυνση.

Και δεν αναφερόμαστε μόνο σε πιέσεις “παρασκηνίου” αλλά και στην πίεση που θα ασκήσει η κοινωνία.

Η οποία καθαρά και με μεγάλη διαφορά ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ εκλογές και την αναταραχή που αυτές μπορούν να προκαλέσουν στην χώρα και στην Οικονομία της που ήδη παίρνει μπροστά.

Επειδή όμως κάτι τέτοιες στιγμές “μιλούν” και οι αριθμοί δείτε καταρχήν στον παρακάτω πίνακα ποια είναι η σύνθεση (ανά κοινοβουλευτική ομάδα) της σημερινής βουλής:

vouleutesΤι δείχνουν λοιπόν τα μαθηματικά;

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διαθέτουν αθροιστικά 155 βουλευτές και αναζητούνται άλλοι 25 για τον “μαγικό” αριθμό των 180 βουλευτών.

Στην συνέχεια έχουμε τους Ανεξάρτητους βουλευτές που συνολικά αριθμούν 24 βουλευτές. Από αυτούς οι εκτιμήσεις λένε πως  4 – 7 βουλευτές ήδη τα έχουν βρει με τον ΣΥΡΙΖΑ και θα “αποστατήσουν” προς την πλευρά των 121. 

Στο χειρότερο σενάριο για την κυβέρνηση (τουλάχιστον μέχρι τα σημερινά δεδομένα) εάν προσθέσουμε στους 155 (της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ) τους υπόλοιπους 17 από τους Ανεξάρτητους φτάνουμε στους 172. 

Με την βεβαιότητα επίσης πως οι Κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ, της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ θα ψηφίσουν “όχι” συντεταγμένα που καταλήγουμε;

Πως η Κυβέρνηση αναζητά τον “μαγικό αριθμό” των 8+ βουλευτών στις “δεξαμενές” των ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ.

Δύο κομμάτων που οι αρχηγοί τους έχουν ταχθεί κατά της Προεδρικής εκλογής, αλλά βρίσκονται σε τροχιά διάλυσης και θεωρείται βέβαιο πως θα υπάρξουν διαρροές. 

Και τελικά να υπάρξουν αρκετοί βουλευτές από τους 22 που συνολικά αριθμούν σήμερα ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ που θα ψηφίσουν για Πρόεδρο.

Αυτά λένε τα απλά μαθηματικά.

Που αναδεικνύουν βεβαίως και την διαδικασία  – θρίλερ που θα εξελιχθεί μπροστά μας τις επόμενες εβδομάδες.

Καλά ξεμπερδέματα!

Αρχική

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017