Μεικτά πρόσημα επικράτησαν στις αγορές μετοχών της Ασίας- πτώση στα ευρωπαικά - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Μεικτά πρόσημα επικράτησαν στις αγορές μετοχών της Ασίας- πτώση στα ευρωπαικά

23.05.2016 14:27

Μεικτά πρόσημα επικράτησαν στις αγορές μετοχών της Ασίας, εικόνα που αναδεικνύει την προσπάθεια του επενδυτικού κοινού να σταθμίσει τα καινούρια δεδομένα της ιαπωνικής οικονομίας , τη στιγμή που οι υπουργοί οικονομικών των G-7  ,μετά το τέλος της συνάντησής τους, δεν διαφώτισαν την επενδυτική κοινότητα προτείνοντας λύσεις για τα προβλήματα που ταλανίζουν την οικονομία παγκοσμίως.

Οι επενδυτές λοιπόν καλούνται να αφομοιώσουν και να συνυπολογίσουν στις τοποθετήσεις τους ότι οι ιαπωνικές εξαγωγές κατρακύλησαν κατά 10,1% για τον Απρίλιο, έναντι πτώσης 6,1% τον Μάρτιο, εξαιτίας αφενός της ασθενικής παγκόσμιας ζήτησης και αφετέρου του ισχυρού γιεν, νικώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν πτώση αλλά όχι τόσο έντονη.

Ίδια κατάσταση επικρατεί και στις εισαγωγές, οι οποίες εμφάνισαν κάμψη κατά 23,3% για τον Απρίλιο, επηρεάζοντας φυσικά και το εμπορικό ισοζύγιο το οποίο ανήλθε σε πλεόνασμα 823,5 δισ. γιεν.  Προς επίρρωση του παραπάνω κλίματος αβεβαιότητας, ο μεταποιητικός PMI ανακοινώθηκε χαμηλότερος των προσδοκιών, με την προσοχή των επενδυτών πλέον  να στρέφεται προς την κεντρική τράπεζα της χώρας και τις επικείμενες κινήσεις στις οποίες αναμένεται να προχωρήσει προς στήριξη της οικονομίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, το χρηματιστήριο της Ιαπωνίας υποχώρησε , με τον δείκτη Nikkei 225 να καταγράφει αρνητικό πρόσημο 0,49% κινούμενος στις 16654,60 μονάδες.  Από την άλλη, ελλείψει σημαντικών μακροοικονομικών νέων για την κινεζική οικονομία, ο δείκτης Shanghai Composite κινήθηκε σε θετικό έδαφος 0,55% στις 2.840,97 μονάδες και ο δείκτης Hang Seng έκλεισε ελαφρώς ανοδικός στις 19860 μονάδες.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια  γίνεται προσπάθεια από τους επενδυτές να βρουν τον ρυθμός τους και να διαμορφώσουν τάση στην αγορά. Αυτήν την ώρα τα κυριότερα χρηματιστήρια καταγράφουν απώλειες , με τους επενδυτές να αναμένουν με έντονη ανυπομονησία τα αποτελέσματα των μεταποιητικών και σύνθετων PMI Γερμανίας και Ευρωζώνης.

Είναι πάντως γεγονός, ότι η έντονη μεταβλητότητα έχει επιστρέψει στις αγορές των μετοχών και φαίνεται ότι θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό μέχρι την διασάφηση των προθέσεων των κεντρικών τραπεζών -και κυρίως της Fed -σχετικά με την αλλαγή ή όχι των κατά τόπους νομισματικών πολιτικών. Σε αυτό το σκηνικό , ο DAX καταγράφει απώλειες 0,78% στις 9835 μονάδες και ο FTSE 100 βρίσκεται στις 6132 μονάδες, υποχωρώντας 0,39 %. Ενώ ο CAC 40 στις 4313,04 μονάδες στο -0,93.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017