8.12.2014 – Μιράντα Ξαφά για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: “Θα μας βγάλει από το Ευρώ”

«Έξω από τα δόντια» τα είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ, η γνωστή οικονομολόγος Μιράντα Ξαφά.

Μιλώντας στο Bloomberg τόνισε ότι το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή διαμορφωμένο, με αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και αυξημένες κρατικές δαπάνες, δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί!

Όπως δήλωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ αν κι έχει μετακινηθεί προς το κέντρο σε σύγκριση με το 2012, διαθέτει ακόμα ορισμένα στοιχεία στην ατζέντα του που δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη ότι μπορούν να βρουν χρηματοδότηση.

Αυτό, όπως είπε, αφήνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με δύο λύσεις. Είτε θα αναγκαστεί να αλλάξει την ατζέντα του είτε να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ.

Ερωτηθείσα για το αν ανησυχεί για τις εκλογές του Μαρτίου τόνισε ότι πρέπει πρώτα να δούμε πώς θα πάνε οι εκλογές για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αναφερόμενη στην εμπλοκή που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την τρόικα και την προληπτική γραμμή στήριξης μετά το μνημόνιο, η κυρία Ξαφά ανέφερε ότι μάλλον θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η οποία αποτελεί προαπαιτούμενο όχι μόνο για την προληπτική γραμμή στήριξης αλλά και για την παράταση του τρέχοντος προγράμματος.