Λ. Αθηνών 110: Εν αφθονία μεν, εν συντομία δε… | Mikrometoxos.gr

Λ. Αθηνών 110: Εν αφθονία μεν, εν συντομία δε…

23.03.2016 02:01

Χθες ήταν μια “ειδική” μέρα για την Ευρώπη και τις αγορές της, με το ευρωπαϊκό χρηματιστηριακό κλίμα να επηρεάζεται αρνητικά από τις εκρήξεις στην καρδιά της Ευρώπης, στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών αλλά και στο μετρό, οι οποίες άφησαν πίσω τους πολλούς νεκρούς και τραυματίες.

Τα ξένα χαρτοφυλάκια, σαφώς παρακολουθούν τις εξελίξεις στο ζήτημα αυτό, δείχνοντας ωστόσο ψυχραιμία, πλην ορισμένων κλάδων, όπως είναι ο αεροπορικός και ο ξενοδοχειακός.

ΣΧΟΛΙΟ: Κατάφερε να γράψει το θετικό πρόσημο το Χρηματιστήριο Αθηνών, δίνοντας τέλος το τετραήμερο πτωτικό σερί του, με τη συναλλακτική δραστηριότητα όμως να βαίνει μειούμενη, όσο πλησιάζουμε προς το Καθολικό Πάσχα της προσεχούς Κυριακής.

ΣΧΟΛΙΟ: Μέχρι στιγμής τα εταιρικά αποτελέσματα έχουν δώσει κάποια στηρίγματα στην αγορά, καθώς όχι μόνο δεν έχουν παρατηρηθεί αρνητικές εκπλήξεις, αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξε βελτίωση των μεγεθών.

Φυσικά, το στοιχείο που προσφέρει τη μεγαλύτερη στήριξη είναι το γεγονός ότι πολλές επιχειρήσεις έδειξαν αντοχές μέσα σε ένα “δύσκολο” 2015, δίνοντας το μήνυμα ότι ο επιχειρηματικός κλάδος έχει θωρακιστεί ικανοποιητικά απέναντι στα έξι χρόνια ύφεσης.

Η δεύτερη συνεδρίαση της Μεγάλης Εβδομάδας των Καθολικών επιβεβαίωσε τις αρχικές εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι δεν ανέμεναν να δούμε υπερβολές στο ελληνικό χρηματιστηριακό ταμπλό (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων), παρά την ιστορική αλλαγή της μετάταξης του Χ.Α. στις προηγμένες αναδυόμενες αγορές.

Και αυτό διότι πολλά χαρτοφυλάκια, κυρίως τα ξένα, έχουν ξεκινήσει την πασχαλινή ανάπαυλά τους, απέχοντας από μια αγορά που ακόμη δεν έχει δει τους καταλύτες της να ενεργοποιούνται.

ΧΑΡΑΚΕΣ: ‘Οπως αναφέρουν τεχνικοί αναλυτές, είναι κρίσιμης σημασίας η συσσώρευση να μην απειλήσει τα επίπεδα των 520 μονάδων, τα οποία και θα ανοίξουν το δρόμο για την αναμέτρηση με τις 500 μονάδες.

Προς το παρόν, οι 537 μονάδες, έδειξαν να αντέχουν, παρά το ότι ενδοσυνεδριακά χθες ο γενικός δείκτης τις “άγγιξε”.  Επίσης, ο FTSE 25 έχει τις 146 μονάδες ως κοντινή στήριξη με κύρια επόμενη τις 142.

Το “τεχνικό” κλείσιμο, μέσω των τελικών δημοπρασιών, ασφαλώς και δεν έπεισε όσους, λίγους, παρακολούθησαν την χθεσινή συνεδρίαση “step by step”.

ΑΛΦΑ-ΠΕΙΡ: Έτσι, σήμα πώλησης δίνει η μετοχή της Alpha Bank (0%) με κλεισίματα χαμηλότερα των 1,67 ευρώ και της Πειραιώς (+2,5%) με κλεισίματα χαμηλότερα των 0,1570 ευρώ.

ΕΤΕ-ΕΥΡΩΒ: Έχουν ήδη δώσει σήμα πώλησης η Εθνική (-1,85%) με την καθοδική διαφυγή χαμηλότερα των 0,2180 ευρώ και η Eurobank (+2,45%), καθώς έδωσε συνεχόμενα κλεισίματα χαμηλότερα των 0,795 ευρώ.

ΔΕΗ: Αξίζει να σημειωθεί, για την περίπτωση του τίτλου της Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, πως όσο αυτός παραμένει (σε κλείσιμο) χαμηλότερα των 3,27 ευρώ, η τάση δείχνει κραταιά πτωτική.

ΜΠΕΛΑ: Στην περίπτωση της Jumbo, που δείχνει να επιστρέφει προς τα πρόσφατα υψηλά, τα 11,60 ευρώ συνεχίζουν να είναι κύρια αντίσταση, ενώ το 10,80 είναι το “stop” μας, που διάσπαση μπορεί να μας φέρει λίγο κάτω από 10.

ΛΑΜΔΑ: Στην περίπτωση της Lamda Development (δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση), δείχνει εξαιρετικά ισχυροποιημένη η αντίσταση στα 4,05 ευρώ, ενώ οι πρώτες στηρίξεις εντοπίζονται στα 3,85, 3,70 και 3,50 ευρώ.

ΤΕΝΕΡΓ: Για την Τέρνα Ενεργειακή, που και αυτή συμπλήρωσε δύο συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, πολλά θα κριθούν στην ζώνη αντίστασης των 2,75 – 2,80 ευρώ, ενώ οι πρώτες στηρίξεις οριοθετούνται στα 2,43 και 2,20 ευρώ.

EXAE: Την αναβάθμιση της σύστασης για την μετοχή της σε ΑΓΟΡΑ από ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ανακοίνωσε χθες η IBG, αναπροσαρμόζοντας παράλληλα την τιμή-στόχο στα 5,60 ευρώ, από 5,70 πριν (περιθώρια ανόδου 11%)…

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Ανοδος 8,49% χθες με 14,5 χιλ. τμχ και ζήτηση στο κλείσιμο στη τιμή του 0,2300 ευρώ που την αποτιμά σε 5,52 εκατ. ευρώ. Σημαντική η βελτίωση της τερματικής συμπεριφοράς στο 7ήμερο με άνοδο 43,75% που βελτίωσε κάπως την μίζερη, αν μη τι άλλο, εικόνα της στο ταμπλό…

ΕΧΑΕ: Σε αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της σε ΑΓΟΡΑ από ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ προέβη η IBG, αναπροσαρμόζοντας παράλληλα την τιμή-στόχο στα 5,6000 ευρώ, από 5,7000 πριν.

Τα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου της εταιρίας κινήθηκαν ανάλογα με τις εκτιμήσεις, αναφέρουν οι αναλυτές της IBG.

Για το 2016 η IBG προβλέπει ότι η εταιρία θα καταγράψει προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 13 εκατ. και πωλήσεις 39 εκατ. ευρώ.

Η μετοχή της ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 22ας Μαρτίου στα 5,0200 ευρώ με άνοδο 3,28% και συναλλαγές 100,5 χιλ. τμχ. Αποτιμάται σε 328,15 εκατ. ευρώ.

“ΕΧΕΙ ΑΡΓΗΣΕΙ ΠΟΛΥ”: Ο οίκος Moody’s ανακοίνωσε πως έχει θέσει υπό αξιολόγηση τη βαθμολογία της Deutsche Bank και πως ενδέχεται να την υποβαθμίσει…

Επικαλούμενος αυξανόμενα εμπόδια στην εκτέλεση των σχεδιασμών, καθώς η Τράπεζα προσπαθεί να σταθεροποιήσει τα κέρδη τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο οίκος εκτίμησε πως δυσκολίες που σχετίζονται με τα έσοδα και τις δαπάνες ενδέχεται να καθυστερήσουν μια βελτίωση στην κερδοφορία…

Προσθέτοντας ότι η κλίμακα του σχεδίου μεταστροφής, η πιθανότητα για πιο αδύναμα έσοδα και ο κίνδυνος για εμπλοκή σε περισσότερες νομικές διαδικασίες, επίσης προκαλούν αβεβαιότητα.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017