Τα χειρότερα πέρασαν για την ελληνική οικονομία

Τα χειρότερα πέρασαν για την ελληνική οικονομία την εκτίμηση αυτή κάνει ο επικεφαλής του τμήματος Σταθερού Εισοδήματος της Saxo Bank, Simon Fasdal, ο οποίος να σημειωθεί ότι την χαρακτηρίζει και ιδιαίτερα ανθεκτική.

.
Τα στοιχεία του οικονομικού αναλυτή δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία βρέθηκε στο χειρότερο σημείο τον Ιούλιο του 2015 και πλέον οι ενδείξεις είναι θετικές και συγκλίνουν σε μία ανοδική πορεία η οποία θα γίνει ορατή προς το τέλος του 2016.

.
Σύμφωνα με τον κ. Fasdal, το κλίμα στη χώρα είναι θετικό αλλά παραμένει εύθραυστο, δεδομένων των μεγάλων θεμάτων που παραμένουν ανοιχτά, με κυριότερα την αξιολόγηση και τη μεταναστευτική κρίση.

.
Όταν το μεταναστευτικό τεθεί υπό έλεγχο μέσω μιας συντονισμένης δράσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η ελληνική αγορά θα δει μεγάλη αύξηση στις εισροές επενδυτικών κεφαλαίων, εκτιμά.

 
Ενσωματωμένη εικόνα 2
Καθοριστικό ρόλο, σύμφωνα με τον ίδιο, για την ανάκαμψη της οικονομίας και την επιστροφή στις αγορές θα διαδραματίσει η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και η αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως εξασφαλίσεις από την ΕΚΤ, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για φτηνή χρηματοδότηση και επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.
.
Ο κορυφαίος αναλυτής της Saxo Bank έκανε, επίσης, ιδιαίτερη μνεία στον τουρισμό, ο οποίος αποτελεί θεμελιώδη αναπτυξιακό μοχλό για την ελληνική οικονομία και εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα επόμενα δύο χρόνια επιφυλάσσουν μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης της τουριστικής κίνησης, καθώς η κλιμάκωση του πολιτικού κινδύνου στις γειτονικές χώρες της Μεσογείου θα στρέψουν τους τουρίστες στους ελληνικούς προορισμούς.
.
Όσον αφορά την παγκόσμια οικονομία, ο κ. Fasdal επισημαίνει ότι ο παράγοντας «φόβος» που διακατείχε τις διεθνείς αγορές τους πρώτους μήνες του έτους έχει αρχίσει να υποχωρεί, δίνοντας τη θέση του στη συγκρατημένη αισιοδοξία σχετικά με τις προοπτικές της ανάπτυξης.