7.12.2014 - Χ.Α.: Σημαντικό ότι ο γ.δ έκλεισε πάνω από τον ΚΜΟ 200 ημερών - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

7.12.2014 – Χ.Α.: Σημαντικό ότι ο γ.δ έκλεισε πάνω από τον ΚΜΟ 200 ημερών

07.12.2014 14:26

Ανοδική η πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου που πέτυχε κλείσιμο πάνω από τις 1000 μονάδες, κάτι που είχε να συμβεί από την εβδομάδα που είχε λήξει στις 10/10, επισημαίνει ο Βαγγέλης Σιούτης. Σημαντικό επίσης ότι το κλείσιμο αυτό γίνεται πάνω από τον ΚΜΟ 200 ημερών.

Ο Γενικός Δείκτης έχει θέσει τις προϋποθέσεις για ένα εύρος κίνησης 950 με 1040 μονάδες, που ανάλογα με τις εξελίξεις μπορεί να οδηγηθεί στην διάσπαση του άνω ή του κάτω άκρου. Η διαφαινόμενη παράταση του υπάρχοντος προγράμματος με την τρόικα, μέχρι να ξεκαθαρίσουν οι πολιτικές εξελίξεις και η διαφαινόμενη επίσπευση των εξελίξεων γύρω από την Προεδρική εκλογή, αναμένεται να αποτελέσουν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τους βραχυπρόθεσμους επενδυτές.

Η αυξημένη μεταβλητότητα θα είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό και τα πονταρίσματα από τους βραχυπρόθεσμους επενδυτές θα ακολουθούν την ειδησιογραφία γύρω από τον μαγικό αριθμό “180”.

Στα θετικά της τρέχουσας εβδομάδας η προσπάθεια υπέρβασης των 130 μονάδων για τον Τραπεζικό δείκτη, που θα τον οδηγήσει προς τις 140 μονάδες και η υπέρβαση του εκθετικού ΚΜΟ 200 ημερών μετά από αρκετό διάστημα για ορισμένες μετοχές (όπως ΟΠΑΠ , ΜΥΤΙΛ , ΦΦΓΚΡΠ , ΜΠΕΛΑ , ΟΤΕ ).

Πέρα όμως από τις βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις, η πτώση της Ελληνικής Χρηματιστηριακής Αγοράς τους τελευταίους μήνες, έχει διαμορφώσει ελκυστικές αποτιμήσεις με την προϋπόθεση του σταθερού πολιτικού περιβάλλοντος.

Από τα στατιστικά στοιχεία του Χρηματιστηρίου γίνεται σαφές ότι το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών παραμένει ενεργό (για 25 συνεχείς μήνες είναι αγοραστές) ενώ συνεχίζεται η απομάκρυνση των Ελλήνων επενδυτών (κάτω από 20000 ενεργές μερίδες τον Νοέμβριο).

“Την επόμενη εβδομάδα το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στο Eurogroup της Δευτέρας, αλλά και στη δεύτερη δημοπρασία προγράμματος χορήγησης δανείων (TLTRO ) της ΕΚΤ την επόμενη Πέμπτη” υπενθυμίζει ο υπεύθυνος συναλλαγών της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017