Ο Iskra πυροβολεί τον «υπαλληλίσκο» του κουαρτέτου Κατρούγκαλο για το ασφαλιστικό – Σφάζει επικουρικές ΕΚΑΣ και νέους συνταξιούχους | Mikrometoxos.gr

Ο Iskra πυροβολεί τον «υπαλληλίσκο» του κουαρτέτου Κατρούγκαλο για το ασφαλιστικό – Σφάζει επικουρικές ΕΚΑΣ και νέους συνταξιούχους

05.01.2016 09:16

Με άλλοθι και ντεκόρ τις συναντήσεις του «υπαλληλίσκου» του κουαρτέτου Γ. Κατρούγκαλου με τους αρχηγούς των κομμάτων, οι οποίοι εξέφρασαν τις «διαφωνίες» τους με χαμόγελα και φιλοφρονήσεις, η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα τις προτάσεις της για το ξεκίνημα της χαριστικής βολής στο ασφαλιστικό και στις συντάξεις.

Με τις κυβερνητικές προτάσεις σφάζονται στην κυριολεξία οι επικουρικές συντάξεις στο σύνολο τους, οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ και όσοι θα βγουν στη σύνταξη από 1/1/2016 και μετά.

Ολοι οι υπόλοιποι, δηλαδή όσοι/ες λαμβάνουν σήμερα κύρια σύνταξη, παραπέμπονται για «πετσόκομμα» των συντάξεων τους στις διαπραγματεύσεις με το «κουαρτέτο» που θα ακολουθήσουν.

Η κυβέρνηση ξέρει καλά την τακτική της «σαλαμοποίησης», η οποία έχει δοκιμασθεί πολλές φορές και έχει αποδειχθεί μάλλον πιο αποτελεσματική από την τακτική «σοκ» τύπου Γιαννίτση.

Το κουαρτέτο στις διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν, θα αξιοποιήσει τις σφαγιαστικές προτάσεις της κυβέρνησης μάλλον ως αφετηρία για να βάλει το χέρι πολύ πιο βαθιά στη τσέπη των νυν συνταξιούχων με στόχο την αφαίμαξη και των κύριων συντάξεων.

Πάντως, εκφράζονται ανησυχίες ότι η μείωση του πλαφόν των «υψηλών» κύριων συντάξεων από τα 2.700 στα 2.300 μπορεί να επιφέρει μεγάλη μείωση και στις τελικές απολαβές συνταξιούχων που λαμβάνουν καθαρά από 1000 ευρώ και πάνω.

Σύμφωνα με ειδικούς η κυβερνητική πρόταση περικόπτει επίσης δραστικά τα μερίσματα στους συνταξιούχους του δημοσίου και γενικότερα πλήττει δραματικά τα εφάπαξ.

Η Iskra τις επόμενες ώρες θα είναι σε θέση να παρουσιάσει πιο συγκεκριμένες τις μειώσεις των συνταξιοδοτικών απολαβών στους νυν και τους μελλοντικούς συνταξιούχους. Η κυβέρνηση ξεκίνησε τις νέες μαζικές εκτελέσεις των συντάξεων παλαιότερων και μελλοντικών.

Το ερώτημα είναι: τι θα κάνουν τα μελλοντικά «θύματα»; Θα στηθούν μόνα τους στον τοίχο για εκτέλεση ή θα αντιδράσουν για να επιβιώσουν οι ίδιοι και η κοινωνία;

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017