Εντείνονται οι απώλειες στις ευρωπαικές αγορές - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Εντείνονται οι απώλειες στις ευρωπαικές αγορές

04.01.2016 13:50

Εντείνονται οι απώλειες στις ευρωπαικές αγορές μετά το “τσάκισμα” και την αναστολή των συναλλαγών στις κινεζικές αγορές, λόγω της κατακόρυφης πτώσης  του Shanghai Composite στο -6,85% και του Shenzhen Composite στο -8,1%.

Οι κινεζικοί δείκτες δέχτηκαν σοβαρό πλήγμα με την ανακοίνωση της υποχώρησης του μεταποιητικού δείκτη PMI της Κίνας στις 48,2 μονάδες τον Δεκέμβριο από 48,6 μονάδες τον Νοέμβριο, με τις επιχειρήσεις της χώρας να προσπαθούν να “ξεπεράσουν” την υπερπαραγωγή και τη χαμηλή ζήτηση.

Ο Caixin PMI μεταποίησης βρέθηκε για δέκατο  διαδοχικό μήνα κάτω από το ψυχολογικό όριο των 50 μονάδων και έρχεται ως απόρροια των στοιχείων στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, σύμφωνα με τα οποία η βιομηχανική παραγωγή βελτιώθηκε ελαφρώς, αλλά παρέμεινε κάτω από τις 50 μονάδες, γεγονός που υποδεικνύει συρρίκνωση της μεταποιητικής δραστηριότητας.

Παράλληλα, σε ανοδική τροχιά βρίσκονται τα συμβόλαια του πετρελαίου, όσο εντείνονται οι σχέσεις των κορυφαίων πετρελαϊκών παραγωγών χωρών, της Σαουδικής Αραβίας με το Ιράν, και παρά το γεγονός ότι ανεστάλησαν οι συναλλαγές στα χρηματιστήρια της Κίνας.

ΑΣυτή την στιγμή ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει ισχυρές απώλειες της τάξης του 3,8%, ενώ ο Euro Stoxx 500 καταγράφει ακόμα μεγαλύτερες ζημιές ύψους 4,5%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax χάνει 4,2%, ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 2%, ενώ ο γαλλικός CAC χάνει 2,7%.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017