ΧΑΑ: Από το “Α” έως το “Ω”… - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

ΧΑΑ: Από το “Α” έως το “Ω”…

22.12.2015 00:01
ΑLPHA BANK: Είναι από αυτές που δεν ακουμπάνε οι traders… μιας και έχουν στο μυαλό τους το 2 της ΑΜΚ και κοιτώντας τις άλλες που είναι εκεί….Και όμως είναι η καλύτερη σε τάση… Τα 2,52 αποτελούν το κοντινό Stop σε intraday τα 2,75 είναι η πλησιέστερη αντίσταση ενώ στόχο έχει κάπου στα 3,50 ευρώ. Συμπλήρωσε εννέα (9) συνεδριάσεις χωρίς “Μείον”!!

ΒΕΒΑΙΟ θεωρείται ότι το τίμημα που θα δοθεί για τον ΑΣΤΕΡΑ θα είναι πολύ υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα των 175 εκατ. ευρώ, ακόμη κι αν δεν είναι ξεκάθαρο αν θα ισχύσουν όσα έδιναν, ήτοι 400 εκατ. ευρώ με δεδομένο ότι το ΣτΕ έχει αλλάξει τα δεδομένα αναφορικά με τη δόμηση.

ΓΙΑ ΝΑ καταλάβουμε τι έχει συμβεί στον Τραπεζικό κλάδο… Πριν από 1,5 μήνα ο ΔΤΡ είχε καταγράψει τιμές στις 310 μονάδες και μόλις το 23% μίας διόρθωσης είναι οι 102 μονάδες. Η διαφορά είναι πως έχουν μπει πολύ σοβαρά κεφάλαια σε χαμηλές τιμές και τα κέρδη είναι σοβαρά σε όποιο επίπεδο.
ΔΕΗ: Τεχνικά και σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα, ο τίτλος παραμένει “short”, με τα 4,25 ευρώ να είναι κοντινή αντίσταση και που διάσπαση θα μπορούσε να μας δώσει κίνηση προς τα 4,70 ή τα 4,90. Τα 3,70 είναι η επόμενη στήριξη που διάσπαση μπορεί να μας δώσει και πάλι κίνηση προς τα 3,50 – 3,30 ευρώ.
Εξαιρετικά χαμηλές οι συναλλαγές, αλλά και ευδιάκριτο το premium, για τα συμβόλαια του δείκτη στην Αγορά Παραγώγων, ενώ αξιοπρόσεκτη άνοδο παρουσίασαν οι αποδόσεις για τους Ελληνικούς Κρατικούς τίτλους, στην Αγορά ομολόγων: 3ετες 7,55%, 5ετες 7,56% και 10ετες 7,94%. Ελάχιστα πράγματα, στα μέχρι στιγμής τεχνικά δεδομένα, πρόσθεσε η χθεσινή συνεδρίαση, όσον αφορά τους βασικούς δείκτες του Χ.Α.

Ζ

Η ΕΚΘΕΣΗ- ΑΧΙΑ VENTURES: Οι συστάσεις που προτείνει για τις Alpha Bank και Eurobank, οι οποίες αποτελούν τα “top picks” του κλάδου, είναι “buy” με τιμές-στόχους τα 3,10 ευρώ και τα 1,65 ευρώ, αντίστοιχα. Για την Τράπεζα Πειραιώς, η σύσταση επίσης είναι “buy” με τιμή-στόχο τα 0,40 ευρώ ενώ για την ΕΤΕ η σύσταση είναι “ουδέτερη” με τιμή-στόχο τα 0,35 ευρώ.
ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ πως συνηθίζεται να βλέπουμε, ειδικά από Έλληνες Θεσμικούς, κάποια ωραιοποίηση στις τιμές προς το τέλος του χρόνου, ειδικά σε τίτλους που έχουν σημαντικές θέσεις. Μένει να δούμε αν έχουμε ένα καλό κλείσιμο τέλος έτους και αν το 2016 είναι η χρονιά εκείνη που μπορεί να ανατρέψει την πτωτική τάση των τελευταίων ετών και αν καταφέρει να μπει σε μία τροχιά ανάπτυξης η τόσο ταλαιπωρημένη Ελληνική Οικονομία.

 

ΙΣΧΥΕΙ φυσικά το γεγονός ότι μετά το ζενίθ της κρίσης στα μέσα του 2013, δημιουργήθηκαν 2,2 εκατ. θέσεις εργασίας στην Ευρωζώνη – αν και πολύ λιγότερες από τις 5,5 εκ. που χάθηκαν μεταξύ των ετών 2008 και 2013. Εν τούτοις, αυτό αφορά κυρίως τη Γερμανία, ενώ ο ευρωπαϊκός Νότος συνεχίζει να υφίσταται το μαρτύριο της ανεργίας.

 

ΚΑΠΟΙΑ στιγμή λοιπόν οι αγορές των δεκαετών ομολόγων ίσως αποφασίσουν πως δεν είναι αρκετό το επιτόκιο, με το οποίο επιβαρύνουν το δανεισμό των Η.Π.Α. (γράφημα), απαιτώντας το διπλάσιο – με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί σε ακόμη μεγαλύτερα ύψη το χρέος της υπερδύναμης και τα δίδυμα ελλείμματα της, καθώς επίσης να προκληθούν μεγάλες ζημίες σε πολλές επενδυτικές εταιρείες που τα έχουν στο χαρτοφυλάκιο τους (ιδίως η Κίνα).

 

ΛΥΠΗΡΟ να παρατηρείς το πως επηρεάζουν – χειραγωγούν τον FTSE25 με μοχλό την μετοχή της Coca Cola Hbc η οποία διαμορφώνει 19% της αξίας του.. Πχ αν η μτχ της έκλεινε χθες στο -1% τότε ο 25άρης θα έκλεινε στο + 0,33% και όχι στο -0,58% που έγραψε. Ακου λέει… -5,81%!!

 

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Η ενέργεια θα τον βοηθήσει, αφού η τιμή του πετρελασίου θα παραμείνει κάτω από τα 40 δολ. οπότε αποκτά συγκριτικό πλεονέκτημα απέναντι στη ΔΕΗ. Με μόλις δύο θετικές παρουσίες στις τελευταίες 13 συνεδριάσεις πλην της χθεσινής  όπου ξεχώρισε ιδιαίτερα με άνοδο 4,13% στα 3,7800 ευρώ. Στην κφση των 442 εκατ.ευρώ.

 

ΝΑ σημειωθεί ότι χθες από τα 294 εκατ. ευρώ του συνολικού τζίρου το 90% κατευθύνθηκε στις 4 ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ, με 1η την Πειραιώς που λόγω rebalancing κάλυψε το 43,33% του συνολικού τζίρου ή το 48% του τραπεζικού.

 

ΞΑΦΝΙΑΣΕ το +7,55% στα ΣΩΛΚ που επανέφερε την τιμή τους πάνω από το ένα ευρώ μετά από απουσία 2 εβδομάδων. Χαμ-υψ. 2015 στα 0,7500  – 1,3100 και αφετηρία σήμερα από τα 1,0400 ευρώ που τα αποτιμούν σε… 129 εκατ. ευρώ. Κλείνει καλά συμβόλαια, αλλά δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται επανάληψη του φαινομένου ΕΛΒΑΛ.

 

OΛΠ: Μία προσφορά υποβλήθηκε τελικά, αυτή της Cosco. Αξίζει πολλά περισσότερα από τα τρέχοντα των 387 εκατ. ευρώ, αλλά με όλα τα projects ανοικτά και σε εκκρεμότητα διαρκείας τι να περιμένει κανείς…

 

ΠΑΝΤΩΣ εδώ που τα λέμε φταίνε και οι μεγαλομέτοχοι για την ανυπαρξία εμπορευσιμότητας των μετοχών των εταιρειών τους. Ειδικά εκείνοι που αποδεδεδειγμένα και δεν χρωστούν και ισχυρά ταμεία διαθέτουν… Χαρακτηριστικότερες όλων οι περιπτώσεις των Πλ.Κρήτης, Καράτζη, Kleemann, EYΠIK, Autohellas, Profile, Paperpack, OΛΘ, ΕΚΤΕΡ, ΕΛΤΡΑΚ, Flexopack, ΕΥΑΘ. Η είσοδος και η παραμονή σε μία χρηματιστηριακή αγορά προυποθέτει και ορισμένες υποχρεώσεις. Μία εξ αυτών είναι και η διατήρηση μίας υποτυπώδους έστω εμπορευσμότητας…

 

ΡΑΓΔΑΙΕΣ εξελίξεις οσονούπω στον τραπεζικό κλάδο… Και συγκεκριμένα για την ανώτατη διοικητική τους στελέχωση…

 

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Με κφση 268 εκατ. ευρώ μπορεί να φαίνεται σωστά αποτιμημένος με τα ελληνικά στάνταρντ, αλλά με τα διεθνή διαπραγματεύεται με αρκετό discount. Το ίδιο και η Jumbo…

 

TENEΡΓ: Το χαρτί της είναι καραμαζεμένο και ελεγχόμενο. Εδώ έγκειται και η μεγάλη διαφορά στην αποτίμηση συγκριτικά με την μητρική της ΓΕΚΤΕΡΝΑ που είναι κατά πολύ ελκυστικότερη αλλά και με πολύ μεγaλύτερο free float…

 

ΥΨΗΛΗ διακύμανση: Με 50% το warrant της ΑΛΦΑ και με 33,33% το αντίστοιχο της Εθνικής που τελικά έκλεισαν αμετάβλητα με τζίρο 5854 και 1012 ευρώ… Δικαιολογία διαπραγμάτευσης… αγνοείται… Με διακύμανση 28,48% η ΙΝΤΡΑΚΑΤ και κλείσιμο στο -0,33% από το -26,16% στην κφση των… 6,97 εκατ. χωρίς να Ντρέπονται!

 

ΦΡΙΓΟ: Μην δίνετε βάση σε φήμες περί εισόδου στο μετοχικό της κεφάλαιο μεγάλων Funds. Παιχνίδι για να γίνεται… Η εταιρεία πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε αμκ… Και η επιβεβαίωση της πώλησης του κερδοφόρου κλάδου της (υαλουργία) έναντι τιμήματος περί των 200 εκατ ευρώ όλο και καθυστερεί. Σε λίγο θα κλείσει χρόνοω η ανακοίνωση… Τα δε χρηματοοικονομικά της… “Λίγο πιο χάλια, απλά πεθαίνεις!”

 

ΧΑΛΚΟΡ: Με χρέη 643 εκατ ευρώ  και με τα ταμειακά διαθέσιμα στα 28,05 εκατ. ευρώ δηλαδή ο δείκτης δανειακής μόχλευσης βρίσκεται πάνω από το 6, ένα νούμερο ιδιαίτερα ανησυχητικό. Για αμοιβές της ελίτ κατέβαλε μόνον… 3,32 εκατ. ευρώ.
ΨΥΧ-άρα: Η μετοχή της Fourlis η οποία με 4 στη σειρά ανοδικές παρουσίες όχι μόνον κάλυψε το προηγηθέν 2-9  (που την είχαν φέρει από τα 2,6300 στα 2,3000 ευρώ) αλλά προσέθεσε στη τιμή της κι ένα +10%… Στο +7,46% χθες στα 2,88 ευρώ με συναλλαγές 129 χιλ. τμχ.

 

ΩΡΑΙΑ κίνηση από τον ΟΠΑΠ που από τα 5,60-5,70 ευρώ της 15ης Δεκεμβρίου βρέθηκε χθες στα 6,9000 με άνοδο 3,14% σε συνέχεια των προηγηθέντων +3,49%, +7,59% και +4,86%…

 

  • Mε την υπογραφή του μικρομέτοχου

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017