Οριστικό deal για τα προαπαιτούμενα Στόχος η εκταμίευση του 1 δισ. ως την Παρασκευή - Κατατίθεται αύριο το πολυνομοσχέδιο - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Οριστικό deal για τα προαπαιτούμενα Στόχος η εκταμίευση του 1 δισ. ως την Παρασκευή – Κατατίθεται αύριο το πολυνομοσχέδιο

11.12.2015 22:03

Τελευταία Ενημέρωση: 11/12/2015, 21:55

Σε συμφωνία ήλθαν κυβέρνηση και δανειστές ύστερα και από τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του EuroWorking Group, αφού είχαν προηγηθεί οι σκληρές διαπραγματεύσεις των τελευταίων ημερών. Αυτός ο γύρος των διαπραγματεύσεων κλείνει με τρόπο διαχείρισμο πολιτικά για την κυβέρνηση ενώ τα αποτελέσματα για τα προαπαιτούμενα γίνονται δεκτά και από τους Θεσμούς, όπως επισημαίνουν κύκλοι κοντά στις διαπραγματεύσεις.

Όπως είχε σημειώσει λίγο νωρίτερα το sofokleousin.gr, το EWG θα άναβε το πράσινο φως δίνοντας θετική εισήγηση στο Eurogroup με απώτερο στόχο την εκταμίευση του 1 δισ ευρώ μέχρι την επόμενη Παρασκευή. Μεταξύ των μέτρων συγκαταλέγεται το νέο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, η μερική ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και η διευθέτηση του ζητήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων που σπάει σε δυο φάσεις.

Προέχει βέβαια και η τυπική κατάθεση και ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή

Πράσινο και από EuroWorking

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, από τον Φεβρουάριο θα τεθεί σε ισχύ το νέο πλαίσιο που συμφωνήθηκε, ενώ θα υπάρξει νέος γύρος επαφών για στεγαστικά πρώτης κατοικίας, καταναλωτικά και δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος σημείωσε πως το πολυνομοσχέδιο θα ψηφιστεί με την μορφή κατεπείγοντος την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη θα υπάρξει ένα νέο EWG για την τυπική έγκριση της εκταμίευσης του 1 δισ. ευρώ ως την Παρασκευή.

Μεγάλες βέβαια αναμένεται να είναι οι προκλήσεις και τον Ιανουάριο στις διαπραγματεύσεις των δυο πλευρών καθώς επί τάπητος δεν θα τεθούν τα κόκκινα δάνεια νοικοκυριών-ΜμΕ αλλά ως γνωστόν το Ασφαλιστικό. Αγκάθια αποτελούν επίσης και ζητήματα στα εργασιακά και το φορολογικό. Από την πλευρά της η κυβέρνηση αναμένεται να παρουσιάσει παράλληλο πρόγραμμα με σκοπό την ενίσχυση σε νοσοκομεία, την απασχόληση και την ανακούφιση ανέργων.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017