Οι άνθρωποι της αγοράς σχολιάζουν γράφοντας… Σήμερα ο κ. Βαγγέλης Σιούτης της | Mikrometoxos.gr

Οι άνθρωποι της αγοράς σχολιάζουν γράφοντας… Σήμερα ο κ. Βαγγέλης Σιούτης της

04.12.2015 00:27
Κύριο χαρακτηριστικό της εβδομάδας, η επαναδιαπραγμάτευση των Τραπεζικών μετοχών που στις περιπτώσεις της Alpha Bank και της Eurobank έχει γίνει μαζί με τις νέες μετοχές που προέκυψαν από τις αυξήσεις κεφαλαίου.
Όπως συμβαίνει πάντα οι τιμές διαπραγμάτευσης τείνουν να συναντήσουν τις τιμές των αυξήσεων και στις περιπτώσεις της Εθνικής και Πειραιώς απέχουν ακόμη αρκετά με αποτέλεσμα η πίεση να συνεχίζεται.
Ο Γενικός Δείκτης διέσπασε καθοδικά τις στηρίξεις των 640 και 630 μονάδων και η επόμενη σημαντική στήριξη βρίσκεται στις 595 μονάδες.
Η πίεση πέρα των Τραπεζικών μετοχών διευρύνεται σταδιακά και στις υπόλοιπες μετοχές του FTSE Large Cap που ως τώρα είχαν σταθεί σε πολύ καλά επίπεδα τιμών.
Κύρια αιτία της διόρθωσης αυτής, η επικείμενη αλλαγή στις σταθμίσεις των δεικτών που επιβάλει την αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίων λόγω των νέων μετοχών των Τραπεζών και της τεράστιας αλλαγής των κεφαλαιοποιήσεων τους.
Ήδη μετοχές όπως οι ΜΕΤΚ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ , ΤΙΤΚ , ΕΛΠΕ (οριακά), ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΥΔΑΠ κινούνται, πια, κάτω από τον ΚΜΟ 200 ημερών.
Μετά τις εισαγωγές των νέων μετοχών και των υπόλοιπων Τραπεζών, την απορρόφηση των αναγκαστικών πωλήσεων των ομολογιούχων, τις αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων λόγω αλλαγής σταθμίσεων στους δείκτες, η Ελληνική Χρηματιστηριακή Αγορά θα βρει ένα σημείο ισορροπίας και αφετηρίας για μια νέα κίνηση που θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις στην Οικονομία και στο πολιτικό σκηνικό.
Τα προαπαιτούμενα, το Ασφαλιστικό και η σταθερότητα της Κυβέρνησης θα καθορίσουν την πορεία, με σημαντικά σημεία αντίστασης τις 650 και 670 μονάδες, που οι θετικές εξελίξεις στα παραπάνω θέματα είναι βασική προϋπόθεση για διάσπαση τους.
“Την επόμενη εβδομάδα έχουμε το Eurogroup (7/12), την διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Πειραιώς ενώ και οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Σέγκεν έχουν μεγάλη βαρύτητα” τονίζει ο υπεύθυνος συναλλαγών της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017