51χρονος ”φύτευε” ηρωίνη στην αυλή του

Οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών έψαξαν το σπίτι και τους εξωτερικούς χώρους, αλλά τελικά ανακάλυψαν την κρυψώνα μέσα στην οποία ήταν θαμμένα ποσότητας ηρωίνης βάρους 191,2 γραμμαρίων και μια ζυγαριά ακριβείας.

Μέσα στο έδαφος, σε μια άκρη της αυλής του σπιτιού του στα Μαριτσά της Ρόδου, είχε θάψει το παράνομο εμπόρευμά του ένας 47χρονος που διακινούσε σημαντικές ποσότητες ηρωίνης στο νησί, ενώ είχε στην κατοχή του όπλα και ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό.

Οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών «χτένισαν» το σπίτι και τους εξωτερικούς χώρους, αλλά τελικά ανακάλυψαν την «καβάντζα» μέσα στην οποία ήταν θαμμένα ποσότητας ηρωίνης βάρους 191,2 γραμμαρίων και μια ζυγαριά ακριβείας. Ο 47χρονος συνελήφθη και στο σπίτι του κατασχέθηκαν 1.105 ευρώ που προέρχονταν από την πώληση της ηρωίνης, ένα αεροβόλο πιστόλι με γεμιστήρα και πλήθος μεταλλικά σφαιρίδια και ένα κυνηγετικό όπλο με ξυσμένο τον σειριακό αριθμό του οποίου η προέλευση ερευνάται. Ο δράστης οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κατηγορούμενος για κατοχή και αποθήκευση ναρκωτικών με σκοπό τη διακίνηση και οπλοκατοχή.

Με την κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων ένας 51χρονος, όταν οι αστυνομικοί του Τ.Α.Ε. έκαναν έλεγχο στον χώρο εργασίας του σε περιοχή των Χανίων και βρήκαν ένα περίστροφο, 64 φυσίγγια και ένα κυνηγετικό όπλο το οποίο είχε υποστεί μετατροπή ώστε να δέχεται έξι φυσίγγια αντί των προβλεπομένων τριών. Τα όπλα εστάλησαν για βαλλιστική εξέταση, ενώ ο κάτοχός τους ανακρίνεται από την Ασφάλεια για τυχόν συμμετοχή του σε άλλα αδικήματα.

Μια αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε ηρωίνη βάρους 3,84 γραμμαρίων είχε μέσα στο αυτοκίνητό του ένας 34χρονος που σταμάτησαν για έλεγχο οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στην Άρτα κι έτσι συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα.