5.1.2015 – Το Grexit βραχυπρόθεσμα θα είναι μια Lehman Brothers στο τετράγωνο | Mikrometoxos.gr

5.1.2015 – Το Grexit βραχυπρόθεσμα θα είναι μια Lehman Brothers στο τετράγωνο

05.01.2015 16:07

Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα δημιουργήσει μια καταστροφική αναταραχή στις διεθνείς αγορές, ακόμα χειρότερη και από αυτήν της Lehman Brothers το 2008, υποστήριξαν γνωστοί οικονομολόγοι, σύμφωνα με το marketwatch.

O Barry Eichengreen, οικονομολόγος και καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Berkeley εκτίμησε πως θα οδηγήσει σε bank run στις ελληνικές τράπεζες και σε πτώση στο χρηματιστήριο και θα καταλήξει στην επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων.

Μιλώντας στην ετήσια σύνοδο του American Economic Association’s υποστήριξε ότι το Grexit θα έχει συνέπειες και σε άλλες χώρες καθώς οι επενδυτές θα σπεκουλάρουν για το ποιος θα είναι ο επόμενος που θα φύγει από την ένωση. «Βραχυπρόθεσμα θα είναι μια Lehman Brothers στο τετράγωνο», υποστήριξε.

Ο ίδιος προέβλεψε ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί για άλλη μια φορά θα καταπιούν κάποια πράγματα και θα κάνουν τους απαραίτητους συμβιβασμούς προκειμένου να μείνει η χώρα στο νόμισμα. «Παρότι το να μείνει ενωμένη η ευρωζώνη κοστίζει ακριβά και είναι δύσκολο και επίπονο για τους πολιτικούς, το σπάσιμο θα είναι ακόμα περισσότερο ακριβό και πιο δύσκολο», υποστήριξε.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017