Δίχως τέλος συνεχίζεται η «κατηφόρα» για την τιμή του πετρελαίου | Mikrometoxos.gr

Δίχως τέλος συνεχίζεται η «κατηφόρα» για την τιμή του πετρελαίου

05.01.2015 18:43

Ειδικότερα, αυτή τη στιγμή, τα συμβόλαια πετρελαίου στο αμερικανικό χρηματιστήριο διαπραγματεύονται στο -3,70% (1,95 δολάρια) και τα 50,74 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 5 ετών.
Ανάλογες πιέσεις ασκούνται και στα συμβόλαια του βρετανικού χρηματιστηρίου (Brent), τα οποία κατακρημνίζονται στο -4,06% και τα 54,13 δολάρια ανά βαρέλι.
Η νέα επιδείνωση στην αγορά εμπορευμάτων οφείλεται εν πολλοίς στα σχέδια αύξησης της παγκόσμιας παραγωγής, εν μέσω μίας περιόδου εξαιρετικά υποτονικής ζήτησης.
Σύμφωνα άλλωστε, με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Ενέργειας του Ιράκ, Asim Jihad, η χώρα ετοιμάζεται να επεκτείνει στα 3,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως τις εξαγωγές πετρελαίου, από 2,94 εκατ. βαρέλια που είχε κατά μέσο όρο ημερησίως τον Δεκέμβριο.
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Nicolas Maduro, θα ταξιδέψει στην Κίνα, με σκοπό την ανεύρεση οικονομικής ενίσχυσης καθώς η χώρα του πλήττεται από την πτώση των τιμών του πετρελαίου και την οικονομική αστάθεια.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017