5 καθημερινά αντικείμενα φαντάζουν τρομακτικά μέσα από ένα μικροσκόπιο | Mikrometoxos.gr

5 καθημερινά αντικείμενα φαντάζουν τρομακτικά μέσα από ένα μικροσκόπιο

06.05.2015 02:21

05/05/2015 22:00

Φαινομενικά τα πάντα είναι γύρω μας «αγγελικά πλασμένα», ωστόσο στην πλειοψηφία τους από πολύ κοντά κρύβουν μία πολύ τρομακτική πραγματικότητα.

Δείτε πώς φαίνονται κάτω από το μικροσκόπιο, ένα μαξιλάρι, μία ανθρώπινη γλώσσα, ένα μάτι, βλεφαρίδες, αλλά και η οδοντική πλάκα.

ΜΑ1

Μέσα από το μικροσκόπιο όμως…

ΜΑ2

Πρόκειται για ακάρεα της οικιακής σκόνης. Περίπου ένα εκατ. από αυτά ζουν στο μαξιλάρι σας και τρέφονται από τα νεκρά κύτταρα του σώματός σας.

 

GL1

Μέσα από το μικροσκόπιο όμως…

GL2

Πρόκειται για μικροσκοπικές αιχμές που καλύπτουν τη γλώσσα και ονομάζονται νηματοειδείς θηλές. Μεταξύ άλλων χρησιμεύουν στην ανίχνευση των γεύσεων και της θερμοκρασίας.

 

MT1

Μέσα από το μικροσκόπιο όμως…

MT2

Πρόκειται φυσικά για την ίριδα του ματιού, που ρυθμίζει την ποσότητα του φωτός που μπαίνει στο μάτι και φτάνει στον αμφιβληστροειδή.

 

VL1

Μέσα από το μικροσκόπιο όμως…

VL2

Πρόκειται για τα παράσιτα demodex, που ζουν στις βλεφαρίδες και τρέφονται από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και τα έλαια που συλλέγονται στους θύλακες.

 

ST1

Μέσα από το μικροσκόπιο όμως…

ST2

Πρόκειται για τους σχηματισμούς οδοντικής πλάκας που αποτελείται από στρώμα μικροβίων που αναπτύσσεται πάνω στα δόντια και τα ούλα.

Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis/item/329427-5-kathimerina-antikeimena-fantazoun-tromaktika-mesa-apo-ena-mikroskopio#ixzz3ZJEgstwN

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017