Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις -9.11.2015 - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις -9.11.2015

10.11.2015 00:56

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Μικτές διαθέσεις επικράτησαν κατά την πρώτη συνεδρίαση της νέας εβδομάδας στις μεγάλες Ασιατικές Αγορές, με Ιαπωνία και Σαγκάη, να φλερτάρουν με υψηλά δύο μηνών. Τα μεγαλύτερα κέρδη για τον Nikkei (+1,96%)και οι μεγαλύτερες απώλειες για τον δείκτη ASX 200 (-1,83%). Μικτά τα πρόσημα και στην Ευρώπη, ενώ σημαντικά χαμηλότερα ξεκίνησαν την συνεδρίαση οι δείκτες στην Wall Street.

Το ενισχυμένο δολάριο ασκεί ασφυκτικές πιέσεις στο πετρέλαιο, ενώ σημαντικές απώλειες καταγράφουν χρυσός και ευρώ.

Ξεκινώντας από την Ασία, οι Κινεζικές εξαγωγές του Οκτωβρίου υποχώρησαν 6,9% σε ετήσια βάση, ύστερα από την πτώση 3,7% το Σεπτέμβριο. Τα στοιχεία ήταν χειρότερα από τη μέση εκτίμηση για μείωση 4,1% που προέβλεπαν οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση της “Wall Street Journal”.

Ο ρυθμός ανάπτυξης της Κινεζικής Οικονομίας πιθανότατα θα επιβραδυνθεί στο 6,5% το επόμενο έτος και στο 6,2% το 2017, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ. Ο Οργανισμός, που προβλέπει πως η Κινεζική Οικονομία θα “τρέξει” φέτος με 6,8%, σημειώνει επίσης πως το πραγματικό κόστος δανεισμού συνέχισε να αυξάνεται εν μέσω συνεχούς μείωσης των τιμών παραγωγού, κάτι που περιορίζει τα κέρδη των Επιχειρήσεων και αυξάνει το χρέος τους.

Στην εξαμηνιαία έκθεσή του ο ΟΟΣΑ προειδοποιεί πως τα δημοσιονομικά μέτρα που λαμβάνει το Πεκίνο δεν είναι βιώσιμα μακροπρόθεσμα, καθώς κινδυνεύουν να οδηγήσουν σε σημαντική μείωση των Ιδιωτικών επενδύσεων, τις οποίες χρειάζεται η Κίνα.

Μεταφερόμενοι Δυτικότερα, ο ΟΟΣΑ εκτιμά πως οι ΗΠΑ θα εξακολουθήσουν να είναι από τις πιο “εύρωστες” Χώρες του Οργανισμού, με τον ρυθμό ανάπτυξης της Αμερικανικής Οικονομίας να αγγίζει το 2,4% το 2017. Αντιθέτως, η Ευρωζώνη θα συνεχίσει να υστερεί έναντι των ΗΠΑ, με ρυθμό ανάπτυξης 1,5% φέτος, 1,8% το 2016 και 1,9% το 2017.

Η πεποίθηση ότι τον Δεκέμβριο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να προχωρήσει σε μείωση του επιτοκίου καταθέσεων έχει αρχίσει να διαμορφώνεται εντός του Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το Reuters. “Ορισμένοι από τους Αξιωματούχους υποστηρίζουν ότι μια μείωση επιτοκίων μπορεί να είναι μεγαλύτερη από 0,1 ποσοστιαίες μονάδες που αναμένουν τώρα οι Αγορές”, ανέφερε πηγή. Μια μείωση του επιτοκίου με το οποίο η ΕΚΤ χρεώνει τις Τράπεζες για να “παρκάρουν” τα χρήματά τους, έχει σαν στόχο να τονώσει την παροχή δανείων.

Η Fitch υποβάθμισε την αξιολόγηση της Volkswagen κατά δύο βαθμίδες, στο “ΒΒΒ+” από “Α”, με το outlook της αξιολόγησης να είναι αρνητικό.

“Η υποβάθμιση αντανακλά τα ζητήματα εταιρικής διοίκησης, management και εσωτερικών ελέγχων που ανέδειξε η κρίση γύρω από τους ελέγχους εκπομπής ρύπων σε 11 εκατομμύρια οχήματα. Η υποβάθμιση αντανακλά επίσης τις αναμενόμενες άμεσες και έμμεσες οικονομικές επιπτώσεις από την κρίση, συμπεριλαμβανομένου του κόστους ανάκλησης, των προστίμων, των μηνύσεων και των άλλων νομικών διεκδικήσεων σε όλο των Κόσμο” αναφέρει ο οίκος.

Euro2day.gr

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017