Γεωργιάδης για Τσίπρα: Και ο Χίτλερ δημοκρατικά εκλέχθηκε - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Γεωργιάδης για Τσίπρα: Και ο Χίτλερ δημοκρατικά εκλέχθηκε

30.10.2015 05:31

Γεωργιάδης για Τσίπρα: Και ο Χίτλερ δημοκρατικά εκλέχθηκε

“Πόλεμο” ανάμεσα στον υποψήφιο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και τον ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε μια φράση του Άδωνι Γεωργιάδη, που ουσιαστικά συνέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα με τον Αδόλφο Χίτλερ και την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με εκείνη των ναζί!
Όλα ξεκίνησαν από τη συνέντευξη του υποψηφίου για την ηγεσία στη Νέα Δημοκρατία. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε: «Σήμερα θα ήμασταν έξω από το μνημόνιο παρέα με την Πορτογαλία.

Η Κύπρος που μπήκε στο μνημόνιο, τρία χρόνια μετά από εμάς, βγαίνει και εμείς ξαναγυρνάμε πριν από το 2010, γιατί βγάλαμε για πρωθυπουργό έναν τυχοδιώκτη». Και όταν του επισημάνθηκε από τον δημοσιογράφο πως ο Αλέξης Τσίπρας εξελέγη δημοκρατικά, ο κ. Γεωργιάδης έριξε τη… βόμβα: «και ο Χίτλερ εκλέχθηκε δημοκρατικά, τι θα πει αυτό;».

«Όποιος ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ προτείνω να πάει να κάνει ένα ευχέλαιο να συγχωρεθούν οι αμαρτίες του, ειλικρινά το λέω. Όποιος ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από το διπλανό του για αυτό που ζει η χώρα», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.

Φυσικά, οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε λόγο για πολιτικές χυδαιότητες και ζήτησε να καταδικαστούν οι δηλώσεις του υποψηφίου για την προεδρία της ΝΔ και από τους ανθυποψηφίους του.

«Μια ημέρα μετά την επέτειο του ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο φασισμό και το ναζισμό, ο Α. Γεωργιάδης παρομοιάζει την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Σεπτέμβριο με την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία το 1933, κατασκευάζοντας ιστορικές αναλογίες αντίστοιχες με το επίπεδο βιβλίων που έχει κατά καιρούς προωθήσει από την εκπομπή του.

Είμαστε συνηθισμένοι στις πολιτικές χυδαιότητες του κ. Γεωργιάδη, αλλά αυτό δεν τις κάνει ούτε λιγότερο επικίνδυνες, ούτε λιγότερο αποκρουστικές. Γι’ αυτό τον λόγο, θέλουμε να θεωρούμε αυτονόητη την καταδίκη των δηλώσεών του κ. Γεωργιάδη από την ηγεσία της ΝΔ και από τους υπόλοιπους συνυποψήφιούς του», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, τονίζοντας πως ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεπέρασε κάθε όριο.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017