Στον τρίτο κόσμο του ΣΥΡΙΖΙΣΤΑΝ: Η Microsoft την “κοπανάει” στην Ρουμανία, ενώ ήδη αλωνίζουν τα κοράκια των distress funds

Στον τρίτο κόσμο του ΣΥΡΙΖΙΣΤΑΝ: Η Microsoft την “κοπανάει” στην Ρουμανία ενώ ήδη αλωνίζουν τα κοράκια των distress funds

Το σήμα της ελληνικής κυβέρνησης, το οποίο μεταφράζεται σε ολοκλήρωση της αξιολόγησης καθώς και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αλλά κυρίως σε επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων αναπτυξιακού χαρακτήρα, αναμένουν οι Αμερικανοί επενδυτές.

Σε διαφορετική περίπτωση, οι αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα θα συνεχίσουν να φυλλορροούν, με πλέον πρόσφατο παράδειγμα τη ματαίωση της μεγάλης επένδυσης της Microsoft και την απόφαση που έλαβε η αμερικανική πολυεθνική, λόγω της αστάθειας και της αβεβαιότητας, να υλοποιήσει τελικά το σχέδιό της για κέντρο υποστήριξης των προϊόντων της (support center) στη Ρουμανία.

«Οι ΗΠΑ έχουν διάθεση και πρόθεση να βοηθήσουν την Ελλάδα. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι πολλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι επισκέπτονται την Ελλάδα –αποκορύφωμα θεωρείται η επικείμενη επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι στην Αθήνα τον Νοέμβριο– αλλά και μιλούν θετικά για τη χώρα στα ΜΜΕ και σε διεθνή fora.

Η αμερικανική κυβέρνηση και η αμερικανική επενδυτική κοινότητα περιμένουν ένα δείγμα γραφής», υποστήριξε χθες μιλώντας σε δημοσιογραφική συνάντηση ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος, προσθέτοντας λίγο αργότερα ότι «η Ελλάδα παραμένει ακριβή υπό την έννοια του επενδυτικού ρίσκου και ο κίνδυνος Grexit υπάρχει ακόμη στο μυαλό των επενδυτών».

Σε αυτή τη φάση, πάντως, η όποια «απόβαση» αμερικανικών κεφαλαίων στην Ελλάδα αναμένεται να γίνει σχεδόν αποκλειστικά από τα λεγόμενα distress funds που ήδη προετοιμάζονται προκειμένου να εξαγοράσουν μεγάλο μέρος των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Στο ετήσιο συνέδριο «Η ώρα της ελληνικής οικονομίας», το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου, εκτιμάται ότι θα λάβουν μέρος ανώτατα στελέχη από την κατηγορία των εν λόγω funds και όχι μόνο.

Με πληροφορίες από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ