...Υποψήφιες για έξοδο από το Χ.Α., πιθανή αλλαγή στον Ftse25 κ.α. - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

…Υποψήφιες για έξοδο από το Χ.Α., πιθανή αλλαγή στον Ftse25 κ.α.

29.10.2015 03:36

Διυλιστήρια:

Το περιθώριο διύλισης έχει επιστρέψει στα χαμηλά 52 εβδομάδων και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει ως προς την κερδοφορία του δ’ τριμήνου αν οι τιμές μείνουν ως έχουν και μετά το τέλος Οκτωβρίου.
Και τούτο διότι η μείωση που παρατηρείται στις τιμές της βενζίνης και του ντήζελ έχει κάποια αρνητική εποχική ζήτηση η οποία εκδηλώνεται συνήθως τον Οκτώβριο.
Επομένως θα πρέπει να αναμένουμε τον Νοέμβριο για πιο ασφαλή συμπεράσματα ως προς την τάση των περιθωρίων αφού εξομαλυνθεί η έντονη διόρθωση που παρατηρείται σε όλες τις κατηγορίες παραγώγων πετρελαίου διεθνώς.
Από την άλλη πλευρά η είσοδος στις αγορές του Ιρανικού Πετρελαίου εκτιμάται ότι θα διατηρήσει χαμηλά την τιμή του αργού πετρελαίου και θα βελτιώσει τους όρους πληρωμής οι οποίοι με την σειρά τους θα ενισχύσουν τις οργανικές ταμειακές ροές των δύο εισηγμένων εταιριών.

FTSE-25:

Χωρίς μεγάλες αλλαγές αναμένεται η νέα σύνθεση του FTSE-25. Μια πιθανή αλλαγή μπορεί να προέλθει από την είσοδο της Τράπεζας Κύπρου στην σύνθεση του δείκτη αντικαθιστώντας την ΓΕΚΤΕΡΝΑ.

Έξοδος από το ΧΑ:

Δημοσίευμα της προηγούμενης εβδομάδας ήθελε δύο μεγάλους βιομηχανικούς ομίλους να εξετάζουν την αλλαγή της έδρας τους κατά το πρότυπο της CocaCola και της Viohalco.
Δεδομένης της αποψίλωσης που έχει υποστεί το χρηματιστηριακό ταμπλό δεν είναι και πολλές οι περιπτώσεις εταιριών που εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία.
Σε επίπεδο μεγάλης κεφαλαιοποίησης ξεχωρίσαμε κάποιους πιθανούς υποψήφιους που θα είχαν λόγο να εξετάσουν την «φυγή τους» από την αγορά λόγω εξωστρέφειας και ελκυστικών θεμελιωδών δεδομένων.
Και βέβαια η μέση τιμή εξαμήνου προσδιορίζει το ελάχιστο τίμημα που θα πρέπει να πληρωθεί στο μέτοχο για να προχωρήσει η διαδικασία.
Μετοχή
Μέση Τιμή 6μήνου
Τρεχ. Τιμή
FOLLI-FOLLIE
22,2265
19,01
ΤΙΤΑΝ
20,9566
21,47
MOTOR OIL
8,9120
11,16
ΜΕΤΚΑ
7,8048
8,70
ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ
5,5087
4,96
FRIGOGLASS
2,0005
2,26
Πηγή: BetaΧρηματιστηριακή
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017