Κέρδισε την 2η θέση σε μαραθώνιο… μπουκάροντας στο τελευταίο χιλιόμετρο

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΑΤΗ ΣΕ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΣΤΗΝ ΚΕΝΥΑ

Προσπέρασε… φορτσάτος τους καταϊδρωμένους συναθλητές του και τερμάτισε δεύτερος κερδίζοντας το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 7.000 ευρώ. Ωστόσο η χαρά του δεν διήρκεσε πολύ αφού λίγα λεπτά αργότερα συνελήφθη με την κατηγορία της απάτης.

Κέρδισε την 2η θέση σε μαραθώνιο... μπουκάροντας στο τελευταίο χιλιόμετρο

Ο λόγος για τον 28χρονος Julius Njogu ο οποίος πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη της Κένυας αφού, όπως όλα δείχνουν, δεν έτρεξε όλη τη διαδρομή των 42 χιλιομέτρων, παρά μόνο το τελευταίο χιλιόμετρο. Νωρίτερα, είχε κρυφτεί ανάμεσα στο πλήθος και περίμενε τους πρώτους να πλησιάσουν κοντά στον τερματισμό.

Αυτό που έκανε τους διοργανωτές να υποψιαστούν την απάτη είναι το γεγονός ότι ο 28χρονος μετά τον τερματισμό του δεν έδειχνε κανένα σημάδι κούρασης ή ιδρώτα, την στιγμή που οι συναθλητές του ήταν κάτωχροι και ιδρωμένοι.

Μετά τον αγώνα, τηλεοπτικές σκηνές κατέγραψαν τον Njogu να προσπαθεί να πείσει τους διοργανωτές για την αθωότητά του, βγάζοντας ακόμη και τα παπούτσια του προκειμένου να δείξει τα καταβεβλημένα του πέλματα.

Το 2013, δύο γυναίκες αθλήτριες είχαν επίσης αποκλειστεί από τον μαραθώνιο προσπαθώντας επίσης να κερδίσουν τον αγώνα με αθέμητα μέσα.

Για την Ιστορία, νικητής στον μαραθώνιο αναδείχθηκε ο Joshua Kipkorir με 2 ώρες, 13 λεπτά και 25 δευτερόλεπτα.

Πηγή: Guardian