Πολλά και ενδιαφέροντα [;] από και για τον κόσμο του Χ.Α – Μέρος 2… | Mikrometoxos.gr

Πολλά και ενδιαφέροντα [;] από και για τον κόσμο του Χ.Α – Μέρος 2…

19.10.2015 01:57

ΣΧΟΛΙΟ Από τον ΕΙΔΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΜΑΣ [ΑΝαλήτης]: 

Πέρασε περίπου ένας χρόνος από την τελευταία μας επικοινωνία. Πολλά μπορεί να άλλαξαν στο ΧΑ, ένα όμως πράγμα δεν άλλαξε δυστυχώς και δεν φαίνεται να αλλάζει. Η ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ!!!!

Τόσα λεφτά χάθηκαν από τους λεγόμενους πρωταγωνιστές του ΧΑ, βλέπε τράπεζες, αλλά πάλι τα ίδια. Άνω του 70%-80% της συναλλακτικής δραστηριότητας διενεργείται σε αυτές, όταν πέρσι το ποσοστό κυμαίνονταν στο 50%, με την υπόλοιπη αγορά να μοιράζεται τα ψίχουλα, αντί να συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Να εκφράσω και την απορία μου για τον λόγο που δεν είναι ακόμα κλειδωμένα τα warrants χωρίς αγοραστές. Αλλά μιλάμε για τον πλέον ευνοημένο κλάδο. Τι να λέμε τώρα, όταν έχουν δοθεί επανειλημμένες παρατάσεις για την καθυστερημένη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, έχει αλλάξει η μέθοδος διαπραγμάτευσης στο ΧΑ, διακόπτεται η διαπραγμάτευση των παραγώγων, συνεχίζει να απαγορεύεται το short selling και τι άλλο να πρωτοθυμηθεί κανείς!!!!

Πάντως μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά ούτε τα €25 δις, πόσο μάλλον τα €15 δις που συζητιούνται, αρκούν για την ανακεφαλαιοποίηση!!! Τέλος να σχολιάσω και τις εκτιμήσεις ότι οι τράπεζες διαπραγματεύονται χαμηλά, σε σχέση με την λογιστική τους αξία, κάτι το οποίο δεν ισχύει, καθώς η πραγματική λογιστική τους αξία είναι από πολύ έως πάρα πολύ αρνητική.

———————-

ΧΑΡΑΚΙΕΣ: Τεχνικά ο ΓΔ δοκίμασε τις 700 μονάδες κλείνοντας στις 685 έχοντας ακόμα απώλειες 17% από αρχές έτους. Κοντινή στήριξη έχουμε στις 657 μονάδες ενώ το stop μας είναι στις 640. Μία διάσπαση του 712 μπορεί να βγάλει συνέχιση της κίνησης προς τις 730 παρόλα αυτά πλέον η αγορά δοκιμάζει μεσοπρόθεσμες αντιστάσεις που χρειάζονται προσοχή τουλάχιστον για τους μεσοπρόθεσμους.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πολλοί δεικτοβαρείς τίτλοι έχουν δώσει εβδομαδιαία αγοραστικά σήματα με τον τραπεζικό κλάδο να είναι αυτός που ουσιαστικά μπορεί να λύσει το παζλ το επόμενο διάστημα.Εν κατακλείδι μπροστά μας έχουμε το τρίμηνο εκείνο που θα βάλει τις βάσεις για την απαρχή της αλλαγής ρότας της οικονομίας αν η κυβέρνηση καταφέρει πάντα να περάσει τους σκοπέλους που έχει μπροστά της.

ΤΙ ΠΡΟΕΧΕΙ: Πρωτεύον μέλημα της είναι η ανακεφαλαίωση των τραπεζών και παράλληλα η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη. Το συνταξιοδοτικό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι στο πρόβλημα μιας και θα πρέπει να κάνει τέτοιες τομές που θα το καταστήσουν βιώσιμο μεσοπρόθεσμα μιας και ουσιαστικά έχει καταρρεύσει.

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ: Το χρηματιστήριο δείχνει να υπάρχει ένα θετικό momentum θυμίζοντας παρόλα αυτά πως τα επίπεδο πέριξ των 712-730 μονάδες πρέπει να κατοχυρωθούν για να πάρουμε μία ανοδική μεσοπρόθεσμη τάση μετά από πολύ μεγάλο διάστημα. Παραμένουμε αισιόδοξοι, κάτι που η αγορά το επιβεβαιώνει μιας και άντεξε στο χειρότερο σενάριο που θα μπορούσε να έχει η οικονομία με τις μεγάλες εταιρίες να είναι στα ίδια ή και σε υψηλότερα επίπεδα από τα CC παρόλα αυτά στην παρούσα φάση δεν χρειάζονται ανοίγματα από επενδυτές που είναι εκτός αγοράς μιας και είμαστε πολύ κοντά στο μεγάλο make or break επίπεδο μας.

ΚΑΡΑΤΖΗΣ: Έσπασε πλέον και το φράγμα των €100 εκ. σε ίδια κεφάλαια στο 6μηνο, αλλά συνεχίζει να διαπραγματεύεται χαμηλότερα του 50% της καθαρής του θέσης, όταν οδεύει ολοταχώς για κερδοφορία ρεκόρ κοντά στα €7 εκ., ενώ η κεφαλαιοποίηση σέρνεται στα €50 εκ. Παράλληλα, οι υψηλότατες λειτουργικές ροές αναμένεται να μηδενίσουν σχεδόν τον καθαρό δανεισμό μέχρι τα τέλη του έτους. Ο όμιλος ευνοείται από τις χαμηλές τιμές πετρελαίου και το αυξημένο τουριστικό ρεύμα.

ΚΑΡΑΤΖΗΣ[Ι]: Σε αυτά τα πλαίσια η διοίκηση σχεδιάζει την επέκταση των παραγωγικών της εγκαταστάσεων, καθώς και της ξενοδοχειακής μονάδας Nana Beach, επενδύσεις οι οποίες μπορούν να αυτοχρηματοδοτηθούν πανεύκολα από τις υφιστάμενες λειτουργικές ροές Συνεχίζει να αποτελεί ερωτηματικό η επένδυση στην παραθαλάσσια έκταση των 130 στρεμμάτων στην Ιεράπετρα, για την οποία λήγει η εγκεκριμένη επιχορήγηση για την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας. Με βάση τα παραπάνω, δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε μάλιστα το ενδεχόμενο, ο όμιλος να καταστεί  περισσότερο φιλικός μερισματικά στους πιστούς του μετόχου. Εξαίρετη επιλογή!!!! (Ρ/Ε15: 7, P/BV6M15: 0,5)

FLEXOPACK: Η κατά 20% υποχώρηση της καθαρής κερδοφορίας στο 6μηνο δεν θα πρέπει να μας ανησυχεί, στην περίπτωση μίας εξαιρετικής και πλέον εξαγωγικής εταιρείας. Αυτό απέδειξε μάλιστα και το σημαντικό αγοραστικό ενδιαφέρον, το οποίο εκδηλώθηκε προς στιγμή στα €3. Άλλη μία επιχείρηση της πραγματικής οικονομίας με εξαιρετικά ελκυστική αποτίμηση, καθαρά μετρητά (€6 εκ.) και ισολογισμό που θα τον ζήλευαν πολλοί, η οποία σέρνεται στο ταμπλό. Η διοίκηση έχει καταφέρει σταθερά τα τελευταία χρόνια να αυξάνει τα μεγέθη της, ενισχύοντας παράλληλα την εξωστρέφειά της. Στα συν και η φιλική συμπεριφορά της διοίκησης απέναντι στους μετόχους, που λογικά θα συνεχιστεί.  (Ρ/Ε15: 10, P/BV6M15: 0,7)

ELTON: Πάνω που εντάθηκε η φημολογία για επέκταση του ομίλου στην γειτονική αγορά της Τουρκίας, ήλθαν τα capital controls, να ακυρώσουν τον σχεδιασμό της διοίκησης, καθώς και την διανομή μερίσματος.  Διατηρεί τα εξαιρετικά της μεγέθη, η μεγαλύτερη εταιρεία εμπορίας χημικών στα Βαλκάνια, αλλά παραμένει και αυτή στο επενδυτικό περιθώριο, παρά το γεγονός ότι δεν υπερέβαλε ποτέ στο ταμπλό. Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε εάν και κατά πόσο θα επηρεαστούν τα μεγέθη του ομίλου. (Ρ/Ε15: 8, P/BV6M15: 0,6)

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017