44χρονος Ιρακινός εμφανιζόταν ως χρηματιστής – είχε εξαπατήσει δεκατρία άτομα με 1 εκατ. ευρώ λεία | Mikrometoxos.gr

44χρονος Ιρακινός εμφανιζόταν ως χρηματιστής – είχε εξαπατήσει δεκατρία άτομα με 1 εκατ. ευρώ λεία

17.07.2015 05:08

Εμφανιζόταν ως χρηματιστής, έπαιρνε χρήματα για να τα επενδύσει αλλά ο μόνος που κέρδιζε ουσιαστικά ήταν ο ίδιος αφού τα δυο τελευταία χρόνια με αυτό τον τρόπο είχε εξαπατήσει δεκατρία άτομα από τα οποία είχε πάρει από 1.000.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα 44χρονο Ιρακινό, ο οποίος εμφανιζόταν με το όνομα Ιωάννης Παπαδάκης και εκτός από χρηματιστής ανάλογα με τις περιστάσεις παρουσιαζόταν άλλοτε ως σύμβουλος χρηματοοικονομικών επενδύσεων ή συνεργάτης τραπεζικών ιδρυμάτων.

Με αυτές τις ιδιότητες έπειθε τα θύματά του να του δώσουν χρήματα προκειμένου να τα επενδύσει σε τραπεζικά προϊόντα και σε τυχερά παίγνια υψηλών αποδόσεων και για να τους ενισχύσει την αξιοπιστία του, τους επέστρεφε μικρό μέρος των χρημάτων, ως «απόδοση» των… επενδύσεων που πραγματοποιούσε. Έτσι αρκετά από τα θύματά του προκειμένου να έχουν τα μεγάλα κέρδη που τους υπόσχονταν, δεν δίστασαν να πουλήσουν τα αυτοκίνητά τους να πάρουν δάνεια από τους οικείους τους ή να βάλλουν ενέχυρο τα κοσμήματά τους.

Η δράση του 44χρονου Ιρακινού ξεκίνησε το 2013 και όπως προέκυψε από τις έρευνες της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής που είχε τις αρχικές καταγγελίες, είχε εξαπατήσει ως τώρα τουλάχιστον 13 άτομα, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν επτά εντάλματα σύλληψης για απάτες.

Το βράδυ της Τρίτης ο 44χρονος εντοπίσθηκε και συνελήφθη στο Μοσχάτο, ενώ την επομένη οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών από όπου παραπέμφθηκε σε Τακτικό Ανακριτή.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017