Η επόμενη αντίσταση που καλείται να τεστάρει ο ΓΔ είναι το γνωστό πλέον επίπεδο των 700 μονάδων | Mikrometoxos.gr

Η επόμενη αντίσταση που καλείται να τεστάρει ο ΓΔ είναι το γνωστό πλέον επίπεδο των 700 μονάδων

09.10.2015 17:10

Τεχνικά, η αντίδραση της αγοράς ξεκίνησε πολύ πριν προσεγγισθεί η βάση τιμών των 625 μονάδων και είχε μερικές πολύ ενθαρρυντικές αναγνώσεις. Αφενός πραγματοποιήθηκε με αυξανόμενους συναλλακτικούς όγκους αφετέρου απορρόφησε ενδοσυνεδριακά την προσφορά που βγήκε κυρίως λόγω των συσσωρευμένων βραχυπρόθεσμων κερδών στο πρώτο τριήμερο της ανόδου.

 

Οι πωλητές δεν κατάφεραν να προκαλέσουν κάποιο ουσιαστικό ρήγμα ακόμα και στην μέρα της αναμενόμενης διόρθωσης  και έτσι οι 680 μονάδες κρατήθηκαν έως το τέλος της εβδομάδας δίνοντας ένα θετικό στίγμα για το ξεκίνημα της ερχόμενης εβδομάδας. Η επόμενη αντίσταση που καλείται να τεστάρει ο Γενικός Δείκτης είναι το γνωστό πλέον επίπεδο των 700 μονάδων.

Δύο φορές έχει αποτύχει την διάσπαση η αγορά κατά το τελευταίο δίμηνο (13/08 και 21/09) αυτή την φορά ωστόσο τα δεδομένα φαίνονται πολύ πιο ευνοϊκά έχοντας φρέσκα σήματα αγορών από MACD και από τους  κινητούς μέσους των 30 και 50 ημερών και πιο συμπαγή δομή.

Σε αντίθεση με την προηγούμενη αποτυχημένη απόπειρα ο Γενικός Δείκτης φαίνεται να έχει σχηματίσει ένα πλατύσκαλο στο εύρος 640 – 650 μονάδων στο οποίο οι όγκοι στέγνωσαν και η αντίδραση που ακολούθησε έχτισε δυναμική από συνεδρίαση σε συνεδρίαση.

Προς το παρόν είναι νωρίς να γίνει αναφορά σε κάτι πιο μεγαλεπήβολο από τις 700 μονάδες. Οι πιθανότητες ωστόσο είναι πλέον με την πλευρά της διάσπασης και διαφυγής από την δίμηνη συσσώρευση.

Αν συνεκτιμηθεί ότι ο χρόνος κυλάει προς την υλοποίηση των τραπεζικών ανακεφαλαιοποιήσεων τότε η πρόσφατη εμπειρία στις ανακεφαλαιοποίησης του 2013 και 2014 δείχνει ότι η Ελληνική αγορά βρίσκεται πριν από ένα δυνατό ξέσπασμα συναλλαγών και βελτίωσης των αποτιμήσεων.

 

M.X.

BETA SEC

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017