Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς - σήμερα ο κ. Ηλίας Ζαχαράκης - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς – σήμερα ο κ. Ηλίας Ζαχαράκης

22.09.2015 02:20

“Το κλειδί στην υπόθεση επιτυχούς αποτελέσματος είναι η νέα Κυβέρνηση να μπορέσει να φέρει εις πέρας τις υποσχέσεις – δεσμεύσεις της Χώρας σχετικά με το μνημόνιο και από την άλλη να λάβει όλα αυτά τα προαναγγελθέντα αντισταθμιστικά μέτρα για την τόνωση της εγχώριας Οικονομίας” τονίζει ο Ηλίας Ζαχαράκης.

 

Τα παραπάνω έρχονται και σε άμεση συσχέτιση με την εμπιστοσύνη που θα προσπαθήσει να επανακτήσει η Χώρα στους Εταίρους, ώστε να καταφέρει επιτέλους να απεγκλωβιστεί από την αρνητικότατη εικόνα στο διεθνές πλαίσιο, παράλληλα με την πιθανότητα μελλοντικής επανεξόδου στις Αγορές και την μερική επαναδιαπραγμάτευση κάποιων όρων του μνημονίου.

Το Τραπεζικό Σύστημα είναι στο επίκεντρο όλων των αναλύσεων, καθώς είναι φυσικό η Οικονομία να στηρίζεται σχεδόν καθολικά στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, κάτι που φυσικά αποδείχθηκε και με την επίδραση των capital controls στην ήδη γονατισμένη λειτουργία της Οικονομίας.

Τα σενάρια των ΑΜΚ, πιθανών συγχωνεύσεων, εξωτερικών χρηματοδοτήσεων κτλ είναι ήδη απλωμένα, χωρίς ωστόσο να έχουμε την δυνατότητα να εξάγουμε έστω και προφανή συμπεράσματα. Πάντως, σε γενική εικόνα, το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα θα δεχθεί εκ νέου αναδιάρθρωση, της οποίας η ένταση θα καθορίσει και την αποτελεσματικότητα – ή μη – του εγχειρήματος.

Η Αγορά ομολόγων πήρε αρκετές ανάσες, είτε σε Κρατικό είτε σε Εταιρικό (κυρίως) επίπεδο, καθώς η πιθανότητα να μπούμε τελικά στην “σκέπη” της ΕΚΤ είναι κοντινή, οπότε και η πορεία τους θα είναι σαφώς θετική. Άλλωστε, οι μεγάλες εταιρείες θα επανέλθουν σε κλίμα σταθερότητας και οι μεγάλες αποδόσεις τους θα είναι ισχυρό κίνητρο στους επενδυτές.

Από την άλλη, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ επισημαίνει ότι τα περισσότερα, μη Τραπεζικά, Δεικτοβαρή “χαρτιά” είναι ανοδικά βραχυπρόθεσμα, έχοντας ήδη δώσει ανοδικές διασπάσεις και ευκαιρίες εισόδου (ΔΕΗ, ΜΥΤΙΛ, ΕΧΑΕ, ΜΕΤΚ), ενώ κάποια ήδη έχουν υπεραποδώσει προσεγγίζοντας τις πρώτες αντιστάσεις (πχ ΜΠΕΛΑ, ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ).

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017