4.000 μεταλλωρύχοι στην Αθήνα – Κλειστή η Μεσογείων - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

4.000 μεταλλωρύχοι στην Αθήνα – Κλειστή η Μεσογείων

16.04.2015 11:17

Με συνολικά 82 λεωφορεία πάνω από 4.000 μεταλλωρύχοι έφτασαν το πρωί της Πέμπτης στα διόδια των Αφιδνών από τις Σκουριές Χαλκιδικής, από όπου και ξεκίνησαν την Τετάρτη.

Αυτή την ώρα, η πρώτη ομάδα των εργαζομένων έφτασε στη Μεσογείων έχοντας κλείσει το δρόμο προς το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης όπου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση. Μέχρι τις έντεκα το πρωί αναμένονται όλοι οι μεταλλωρύχοι στο σημείο, μιας και φτάνουν τμηματικά.

Λόγω της συγκέντρωσης κλειστή είναι η λεωφόρος Μεσογείων. Λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας παρατηρείται μεγάλη κίνηση, τόσο στο κομμάτι της Λεωφόρου Μεσογείων έως το Παντάγωνο, όσο και στη λεωφόρο Κατεχάκη και τους άλλλους δρόμους που οδηγούν στο κέντρο της Αθήνας.

Η Τροχαία κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας στο σημείο που έχει διακοπεί στη Λεωφόρο Μεσογείων από την οδό Δημοκρατίας, μέσα από το Νέο Ψυχικό.

«Είμαστε εργάτες κι όχι τρομοκράτες», «Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε» και «Κάτω τα χέρια από τα μεταλλεία» είναι μερικά απο τα συνθήματα που φωνάζουν οι διαδηλωτές.

Μετά τη συγκέντρωση στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, περίπου στις 14:00 το μεσημέρι υπολογίζεται πως οι μεταλλωρύχοι θα ξεκινήσουν πορεία προς τη Βουλή και την πλατεία Συντάγματος, όπου θα παραμείνουν ως το βράδυ. Κατά τη διάρκεια της πορείας θα παραδοθούν ψηφίσματα στην Πρεσβεία του Καναδά, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, στην αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στον πρωθυπουργό, στη Βουλή και στο υπουργείο Οικονομικών.

Οι συγκεντρωμένοι αναμένεται να ξεπεράσουν τις 5.000, ενώ η κινητοποίησή τους είναι πρωτοφανής, καθώς δεν πρόκειται για μία διαμαρτυρία που γίνεται από μέλη ή υπαλλήλους του Δημοσίου, αλλά από εργαζόμενους ιδιωτικής εταιρείας.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017