33 πρόσφυγες, ανάμεσά τους πέντε παιδιά, πνίγηκαν στ' ανοικτά των τουρκικών ακτών - Από το κακό στο χειρότερο η Ευρώπη, υψώνει φράχτες κι εμπόδια, εκτοξεύει απειλές - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

33 πρόσφυγες, ανάμεσά τους πέντε παιδιά, πνίγηκαν στ’ ανοικτά των τουρκικών ακτών – Από το κακό στο χειρότερο η Ευρώπη, υψώνει φράχτες κι εμπόδια, εκτοξεύει απειλές

31.01.2016 10:27

33 πρόσφυγες, ανάμεσά τους πέντε παιδιά, πνίγηκαν στ’ ανοικτά των τουρκικών ακτών, όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε – Οι χώρες της Ευρώπης εκτοξεύουν απειλές για αναστολή της Σένγκεν, κλείσιμο των συνόρων, αποπομπή της Ελλάδας ή ζητούν θανατηφόρες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο. Εκατοντάδες οι αφίξεις προσφύγων καθημερινά στα ελληνικά νησιά, με εκατοντάδες ανθρώπους να παλεύουν για να δώσουν λίγες ώρες αξιοπρέπειας στους βασανισμένους που φτάνουν στις ελληνικές ακτές.

 

Σχετικά hashtag στο Twitter: #RefugeesGR #Lesvos – #Chios

Οι πρόσφυγες από τη Συρία, το Αφγανιστάν αλλά και τη Μιανμάρ είχαν αναχωρήσει από την τουρκική επαρχία Τσανάκκαλε και προσπαθούσαν να φθάσουν στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στη Λέσβο. Αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Κατά το τουρκικό ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan, η τουρκική ακτοφυλακή διέσωσε 43 πρόσφυγες, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με τον φωτογράφο του AFP.

«Όποιος θέλει να καταστρέψει την Συνθήκη Σένγκεν, θέλει να καταστρέψει την Ευρώπη και δεν θα του το επιτρέψουμε», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι από το νησί Βεντοτένε της κεντρικής Ιταλίας, όπου το 1944 πολιτικοί εξόριστοι, εχθροί του φασισμού είχαν συγγράψει το πρώτο Μανιφέστο για μια ενωμένη Ευρώπη.

Πανευρωπαϊκή αίσθηση έχει προκαλέσει και η τοποθέτηση της επικεφαλής του γερμανικού αντιμεταναστευτικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD), που πρότεινε η αστυνομία «στην ανάγκη» να κάνει χρήση όπλων προκειμένου να εμποδίσει τους πρόσφυγες και μετανάστες να εισέλθουν στην γερμανική επικράτεια. Το κόμμα αυτό  συγκεντρώνει ποσοστό 13% στις προθέσεις ψήφου.

Όποιος κατηγορεί την Ελλάδα πως δεν μπορεί να προστατέψει τα σύνορά της, κατηγορεί την Frontex, η οποία έχει πιστοποιήσει στην Ελλάδα ότι κάνει πολύ καλή δουλειά, καθώς κανείς δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο από το να σώζει τους πρόσφυγες, τονίζει ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα “Ντερ Στάνταρντ”.

– See more at: https://left.gr/news/prosfygiko-liveblog-Febr2016#sthash.7xEgIvsx.dpuf

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017