Ξανά στα υψηλά της ημέρας το Χ.Α. - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Ξανά στα υψηλά της ημέρας το Χ.Α.

22.06.2015 16:44
Το θρίλερ της συμφωνίας παρατείνεται για λίγες ημέρες ακόμη, όμως εδώ που έχουμε φτάσει, η συμφωνία είναι μονόδρομος.

Με τον ένα ή άλλο τρόπο συμφωνία θα υπάρξει έως στις 25 με 26 Ιουνίου. Δεν θα υπάρξει συμφωνία σήμερα 22 Ιουνίου και θα χρειαστεί η τακτική Σύνοδος Κορυφής στις 25-26 Ιουνίου για να ολοκληρωθεί το ελληνικό θρίλερ με παράλληλο έκτακτο Eurogroup.

To έκτακτο Eurogroup συγκλήθηκε αλλά χρειάζεται χρόνο για να αξιολογήσει τις ελληνικές θέσεις και μάλλον θα υπάρξει νέο Eurogroup μεταξύ 25 και 26 Ιουνίου. Η συμφωνία θα είναι καλή για την χώρα (δεν θα χρεοκοπήσει) αλλά είναι χείριστη για την ιδιωτική οικονομία που θα πληρώσει το τίμημα.
Η συμφωνία θα μειώσει το ρίσκο χώρας και η μείωση του ρίσκου χώρας θα συμβάλλει στην αναπροσαρμογή των αξιών σε υψηλότερα επίπεδα. Νέος στόχος για το ελληνικό χρηματιστήριο λόγω μείωσης κινδύνου χρεοκοπίας θα είναι οι 920 μονάδες, όταν θα υπάρξει συμφωνία.
Ωστόσο τα μέτρα που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση είναι χείριστα για την ιδιωτική οικονομία και η παράμετρος αυτή θα επηρεάσει την αγορά το επόμενο διάστημα, κυρίως λόγω της σκληρής φοροεπιδρομής σε όλα τα μέτωπα.
Το ελληνικό χρηματιστήριο καταγράφει μεγάλη μεταβλητότητα, έφθασε να κερδίζει έως +8,8% εν συνεχεία ξεθώριασε η αρχική άνοδο στο +3,4% αλλά επανήλθε ξανά πάνω από τις 700 μονάδες…λόγω των εξελίξεων στο Eurogroup.

Αυτή την στιγμή  διαπραγματεύεται στις 745 μονάδες με ισχυρή άνοδο +8,37%,  έχοντας υψηλό ημέρας στις 748,28 μονάδες (+8,87%).

Ο τζίρος σε αυξανόμενα επίπεδα διαμορφώνεται στα 115 εκατ. ευρώ ενώ ο όγκος φτάνει στα 220 εκατ. τεμάχια, εκ των οποίων τα 188 εκατ. τεμάχια έχουν διακινηθεί στις τράπεζες και τα 16,1 εκατ. στα warrants.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017