Η δραχμή θα ήταν η ταφόπλακα στα όνειρα των ελλήνων - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Η δραχμή θα ήταν η ταφόπλακα στα όνειρα των ελλήνων

03.06.2015 03:33
Μερίδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, διάκεινται θετικά στην δραχμή και στην προοπτική να επιστρέψει η Ελλάδα στο παρελθόν. Η Νέα δραχμή δεν είναι η ελπίδα αλλά ο εφιάλτης της νοεαριστεράς. Το παλιό νόμισμα της φτώχειας δεν συγκινεί. Η νέα δραχμή αποτελεί ένα εφιαλτικό σενάριο της παρακμάζουσας Ελλάδος, δεν είναι το μέλλον είναι το κακό παρελθόν.
Το μέλλον της Ελλάδος είναι στο ευρώ και μόνο.
Μερίδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – η μειοψηφία – κυρίως παρασυρμένοι από ιδεοληψίες εμφανίζονται ως θιασώτες της δραχμής. Όμως δεν έχουν κατανοήσει τι θα συμβεί με την δραχμή που θα αποτελέσει – αν ποτέ η Ελλάδα επέστρεφε στην δραχμή – την ταφόπλακα στα όνειρα των ελλήνων.
Η νέα δραχμή θα προκαλούσε τις εξής παρενέργειες:
1)Οι καταθέτες θα μετατρέψουν τις καταθέσεις τους σε ευρώ αμέσως στις τράπεζες αν αυτές έχουν μετατραπεί σε νέες δραχμές ναι ή όχι;
2)Οι πολίτες θα στρέψουν τον πλούτο τους στο ευρώ, ξεπουλώντας την νέα δραχμή;
3)Το εσωτερικό εθνικό νόμισμα η νέα δραχμή μέσα στην πρώτη εβδομάδα θα καταρρεύσει θα υποτιμηθεί δραματικά και θα χάσει το 80% με 90% της αξίας του.
4)Η Ελλάδα θα έχει ευρώ και θα έχει την νέα δραχμούλα…
Θα εμφανιστούν 3-4 hedge funds και θα ξεκινήσουν μια άγρια υποτιμητική κερδοσκοπία υποχρεώνοντας την ΤτΕ σε συνεχείς παρεμβάσεις.
Αν η ισοτιμία ευρώ – δραχμής είναι κλειδωμένη όπως είναι και το πιθανότερο τότε μπορεί να μην εκδηλωθεί υποτιμητική κερδοσκοπία από έξω αλλά θα δεχθεί πλήγμα εκ των έσω καθώς οι έλληνες πολίτες θα εγκαταλείψουν το εσωτερικό νόμισμα την νέα δραχμή.
5)Θα φθάσουμε στο σημείο μισθοί και συντάξεις να καταβάλλονται σε νέα δραχμή και αμέσως να μετατρέπονται σε ευρώ καθώς όλες οι συναλλαγές στο εμπόριο θα πραγματοποιούνται με ευρώ.
6)Η ανεξαρτησία της Ελλάδος με την νέα δραχμή θα είναι ανοησία.
Αν είναι κλειδωμένη η ισοτιμία ευρώ – νέας δραχμής οι παρεμβάσεις της ΤτΕ θα είναι άνευ ουσίας.
Αν δεν είναι κλειδωμένη η ισοτιμία, η νέα δραχμή θα είναι έρμαιο των κερδοσκόπων και της ακραίας υποτιμητικής κερδοσκοπίας.
7)Οι αξίες π.χ. ακινήτων αποτιμημένες στην νέα δραχμή θα δεχθούν ένα ακραίο σοκ υποτίμησης και μια τέτοια εξέλιξη δεν θα αφορά μόνο τα ακίνητα αλλά όλα τα βασικά περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδος.
8) Ακίνητα: ας υποθέσουμε ότι η Ελλάδα έχει 2 εκατομμύρια ακίνητα (=σπίτια, γραφεία, διαμερίσματα σε πολυκατοικίες, μαγαζιά, ξενοδοχεία, αποθήκες, σινεμά, θέατρα, οικόπεδα, κλπ.), αξίας κατά μέσο όρο €150 χιλ. Σύνολο = 300 δισεκ. !
Η αβεβαιότητα των τελευταίων 3-4 μηνών έχει απαξιώσει τις αξίες αυτές τουλάχιστον κατά 10% = 30 δισεκ.
9)Τα ίδια και για την απαξίωση των εισηγμένων μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών (λόγω της συνεχούς πτώσης του Γενικού Δείκτη), περίπου 12 δισεκ.
10)Παράλληλη θα είναι και η πτώση της αξίας των μη εισηγμένων Ελληνικών επιχειρήσεων:
Ας πούμε και εδώ  10 δισεκ., διότι ενώ μεν οι μη εισηγμένες είναι κατά πολύ μικρότερες από τις εισηγμένες, είναι όμως πολύ περισσότερες!
11)Αντίστοιχες και οι μειώσεις της αξίας των χρεογράφων, αν και τα περισσότερα είναι στα χέρια ξένων επενδυτών.
Γιά τα 70 δισεκ. που δεν είναι χρέη προς τους “Θεσμούς”, η ζημιά είναι περίπου 7 δισεκ. (αν και στο σύνολο του χρέους μας μια 10% απαξίωση ισοδυναμεί με 30 δισεκ. σε απώλειες κεφαλαίου!
12)Σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε την επενδυτική άπνοια.

www.bankingnews.gr

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017