2ος γύρος Πανελλαδικές 2015: Ξεκίνησαν με Αγγλικά τα ειδικά μαθήματα

Ξεκίνησαν πάλι οι πανελλαδικές εξετάσεις για ειδικά μαθήματα σήμερα το πρωί, με τους υποψηφίους να εξετάζονται στο μάθημα των Αγγλικών.

Σειρά έχουν το Ελεύθερο Σχέδιο, αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή το Γραμμικό Σχέδιο, ενώ το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των Γαλλικών και των Ισπανικών.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας είναι προγραμματισμένες οι εξετάσεις Αρμονίας (Δευτέρα, 22/6) και Ελέγχου Μουσικών Ικανοτήτων (Τρίτη, 23/6). Το πρόγραμμα εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 24/6, με την εξέταση στα Γερμανικά και τα Ιταλικά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, τα αποτελέσματα των πανελλαδικών αναμένεται να βγουν την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την υποβολή μηχανογραφικού, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί από τους υποψηφίους μέχρι και την Τρίτη, 7 Ιουλίου. Οι βάσεις των σχολών αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 20 Αυγούστου. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι βάσεις αναμένεται να πέσουν περί τα 1.000 μόρια φέτος, λόγω του βαθμού δυσκολίας σε συγκεκριμένα μαθήματα κατεύθυνσης.