11 ανησυχητικά σημάδια που δείχνουν ότι βγαίνετε με έναν ψυχοπαθή

Ενθουσιασμός, βόλτες χέρι-χέρι, λόγια αιώνιας αγάπης και «τυφλός» έρωτας. Αυτά είναι τα συναισθήματα που συνοδεύουν τον πρώτο καιρό μιας σχέσης. όπου το έτερον ήμισι σού φαίνεται ο πιο γλυκός και τέλειος άνθρωπος του κόσμου.

Θα μπορούσε πραγματικά το υπέροχο άτομο με το οποίο βγαίνετε να είναι κοινωνιοπαθής, να πάσχει δηλαδή από αντικοινωνική διαταραχή της προσωπικότητας; Ίσως δεν είναι τόσο τραβηγμένο όσο  νομίζετε. Η απάντηση είναι στο βιβλίο της ψυχολόγου του Χάρβαρτν Δρ. Μάρθα Στουτ, με τίτλο «The Sociopath Next Door», που υποστηρίζει ότι ένας στους 25 Αμερικανούς είναι ψυχοπαθή ή κοινωνιοπαθής.

Ποια είναι όμως τα βασικά χαρακτηριστικά τους που μπορεί να σου κάνουν τη ζωή δύσκολη αν όχι επικίνδυνη;

1.Έχουν τεράστιο «εγώ»

Έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους, είναι ναρκισσιστές, πιστεύουν ότι όλα τους ανήκουν. Επίσης, κατηγορούν τους άλλους για τις αποτυχίες τους.

2.Λένε ψέμματα και χειραγωγούν τους άλλους

Καθημερινά εξαπατούν και χειραγωγούν τους γύρω τους. Λένε ψέμματα μόνο και μόνο για να δουν εάν μπορούν να τους εξαπατήσουν, αλλά και για να φέρουν τα αποτελέσματα που θέλουν.

3.Δεν συμπάσχουν με τους άλλους

Ακριβώς επειδή δεν έχουν αναπτυγμένο τον δικό τους συναισθηματικό κόσμο, δεν μπορούν να κατανοήσουν ή να νιώσουν και τα συναισθήματα των άλλων. Για αυτούς το όλο ζήτημα είναι κάτι «εξωγήινο».

4.Δεν μετανιώνουν και δεν νιώθουν ντροπή

Είναι ένα από τα γνωστά χαρακτηριστικά τους. Δεν μετανιώνουν, δεν νιώθουν ενοχές ή ντροπή.

5.Μένουν απίστευτα ήρεμοι σε επικίνδυνες καταστάσεις

Όπως για παράδειγμα, μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα. Σύμφωνα με πειράματα που έχουν γίνει, αν και οι άνθρωποι φοβούνται όταν τους δείχνουν τρομακτικές εικόνες, όπως είναι φυσιολογικό, οι ψυχοπαθείς δεν κάνουν το ίδιο.

6.Συμπεριφέρονται ανεύθυνα ή χωρίς να σκεφτούν

Μεταπηδούν από στόχο σε στόχο και είναι άνθρωποι της στιγμής. Μπορεί να γίνουν ανεύθυνοι με τα οικονομικά τους και με τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους άλλους.

7.Έχουν λίγους φίλους

Δεν έχουν φίλους, όχι αληθινούς φίλους τουλάχιστον. Δεν θέλουν να έχουν φίλους, εκτός και εάν τους χρειάζονται.

8.Είναι χαριτωμένοι και ευχάριστοι, αλλά μόνο κατά έναν επιφανειακό τρόπο

Μπορούν να γίνουν φιλικοί και ευχάριστοι, αλλά μόνο και μόνο επειδή ξέρουν ότι αυτό θα τους βοηθήσει να πάρουν αυτό που θέλουν. Στην ουσία είναι ειδικοί στην εξαπάτηση και πάντα αποσκοπούν κάπου, αλλά αυτό φυσικά δεν το αντιλαμβάνεται κανένας. Μπορούν να γίνουν ένα με το πλήθος, αφού ουσιαστικά φοράνε μία «μάσκα».

9.Ζουν μόνο και μόνο για να κάνουν όσα τους προσφέρουν ευχαρίστηση

Εάν κάτι τους κάνει να νιώθουν καλά και θα μπορέσουν να αποφύγουν τις συνέπειες, τότε θα το κάνουν. Αναζητούν τον ερεθισμό, την ευχαρίστηση και τον ενθουσιασμό από όπου και εάν μπορούν να τα βρουν.

10.Αγνοούν τους κοινωνικούς κανόνες

Αψηφούν τους κανόνες και τους νόμους ακριβώς επειδή πιστεύουν ότι δεν τους αφορούν.

11.Έχουν «έντονο» βλέμμα

Δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα με το κοιτάξουν τον άλλο μέσα στα μάτια επίμονα για μεγάλο χρονικό διάστημα.