Μειώνονται οι στόχοι για τράπεζες, αγορά και ομόλογα - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Μειώνονται οι στόχοι για τράπεζες, αγορά και ομόλογα

14.01.2016 00:04

Το διεθνές κλίμα χαλάει το σχεδιαζόμενο επενδυτικό πάρτι στην Ελλάδα – 

Επίκειται μια διεθνής διόρθωση στις μετοχικές αγορές από -12% έως -18% εξέλιξη που αν επιβεβαιωθεί θα χαλάσει οριστικά το σχεδιαζόμενο πάρτι στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Η Κίνα επιβραδύνεται, το πετρέλαιο σημειώνει το ένα χαμηλό ρεκόρ μετά το άλλο και η bear market μάλλον έχει ξεκινήσει.
Αναφέρουμε την λέξη μάλλον έχει ξεκινήσει η bear market δηλαδή η διεθνής διόρθωση γιατί ακόμη δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία που να δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε μεγάλης κλίμακας διόρθωση.

Διεθνείς οίκοι διατυπώνουν αντικρουόμενες εκτιμήσεις.

H Phoenix Capital υποστηρίζει ότι το κραχ πλησιάζει
Η RBS συστήνει μαζικά πωλήσεις από τις μετοχές
Η Societe Generale προειδοποιεί ότι η κρίση επανήλθε λόγω έλλειψης ανάπτυξης
Η J P Morgan συστήνει πωλήσεις σε κάθε άνοδο.
Η Morgan Stanley προβλέπει το πετρέλαιο στα 20 δολάρια
Η Bank of America είναι αισιόδοξη τα υψηλά έτους οι αγορές δεν τα έχουν ακόμη δει.
Η Franklin Templeton υποστηρίζει ότι είναι αδικαιολόγητες οι ανησυχίες για την Κίνα
Η Wells Fargo υποστηρίζει ότι οι διεθνείς αγορές μπορεί να βιώσουν μία μεγάλη διόρθωση.
—–
Η στρατηγική των κεντρικών τραπεζών επίσης προβληματίζει πρώτη φορά οι αγορές λειτουργούν υπό καθεστώς αντικρουόμενων πολιτικών, η FED ολοκλήρωσε την ποσοτική χαλάρωση και αυξάνει τα επιτόκια και η ΕΚΤ συνεχίζει και επεκτείνει την ποσοτική χαλάρωση μειώνοντας περαιτέρω τα επιτόκια.
Υπάρχουν ενδείξεις που αναφέρουν ότι επίκειται μια διεθνής διόρθωση στις μετοχικές αγορές από -12% έως -18% εξέλιξη που αν επιβεβαιωθεί θα χαλάσει οριστικά το σχεδιαζόμενο πάρτι στο ελληνικό χρηματιστήριο.
—-
Κάποια στιγμή είχαμε αναφέρει ως τιμή στόχο για το ελληνικό χρηματιστήριο τις 900 μονάδες δηλαδή άνοδος +54% από τα τρέχοντα επίπεδα. Η άνοδος αυτή για το ελληνικό χρηματιστήριο θα δικαιολογείτο λόγω των θετικών νέων που έρχονται. Θα ψηφιστεί το ασφαλιστικό. Θα δοθεί το πράσινο φως της αξιολόγησης. Οι οίκοι αξιολόγησης θα αναβαθμίσουν την Ελλάδα κατά 1 ή 2 βαθμίδες. Οι τιμές των ομολόγων θα σημειώσουν ένα ανοδικό ράλι. Το ελληνικό χρηματιστήριο θα σημειώσει ένα ανοδικό ράλι.
Θα υπάρξει έστω και μια υποτυπώδης λύση για την αναδιάρθρωση του χρέους που σίγουρα δεν καθιστά βιώσιμο το ελληνικό χρέος αλλά είναι μια υποτυπώδης παρέμβαση.
—–
Με όλα αυτά συνεπικουρούμενα από τα διεθνή κεφάλαια που επένδυσαν περί τα 4,5 δισεκ. στις πρόσφατες αυξήσεις κεφαλαίου θα προκαλούσαν ένα κερδοσκοπικό ράλι ώστε να καλύψουν τα διεθνή funds τις παρελθούσες ζημίες. Σε αυτό το σχεδιασμό συμπεριλαμβάνονται και εκτιμήσεις για βελτίωση της εικόνας της ελληνικής οικονομίας από το β΄ 6μηνο του 2016.
Όλα αυτά έχουν αναιρεθεί όχι στο αν θα συμβούν – το βασικό σενάριο είναι ότι θα συμβούν – αλλά για τις επιδράσεις που θα έχουν στις αγορές. Είναι διαφορετικά μια θετική είδηση να παρουσιαστεί σε μια αγορά που κυριαρχεί η θετική ψυχολογία και διαφορετικά σε μια αγορά όπου κυριαρχεί ο προβληματισμός.
BANKINGNEWS.GR
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017