Πολάκης: Αν δεν αλλάξει η Δικαιοσύνη, δεν θα αλλάξει αυτή η χώρα

Για ακόμα μια φορά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης σχολιάζει την επικαιρότητα μέσα από το Facebook. Αυτή τη φορά αφορμή στάθηκε η απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές πολλές από τις διατάξεις για τις δηλώσεις πόθεν έσχες.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας αποφάνθηκε ότι οι διατάξεις που επιβάλλουν σε όλους τους υπόχρεους δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης -μεταξύ των οποίων και οι δικαστικοί λειτουργοί- να δηλώνουν μετρητά πάνω από 15.000 ευρώ που έχουν εκτός πιστωτικών ιδρυμάτων ή σε θυρίδες, αλλά και κινητά αξίας πάνω από 30.000 ευρώ, αντίκεινται σε βασικές συνταγματικές διατάξεις.

Ο κ. Πολάκης επιτίθεται στην Δικαιοσύνη τονίζοντας ότι «αν δεν αλλάξει η Δικαιοσύνη, δεν θα αλλάξει αυτή η χώρα», καλώντας την κυβέρνηση «να σηκώσει το γάντι».

Χαρακτηρίζει τη Δικαιοσύνη «όπλο τελευταίας καταφυγής στο σκληρό πυρήνα του συστήματος εξουσίας που κυβέρνησε τη χώρα από τον πόλεμο και μετά», επισημαίνοντας ότι «η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα πάσχει βαριά».

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτησή του:

«Το έχω πει από τον Ιούνιο του 2016 (και πέσαν να με φάνε από ιερό ρίγος προσβολής της “διάκρισης των εξουσιών”):
Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΣΧΕΙ ΒΑΡΙΑ!!!

Ειδικά ένα μεγάλο έως οριακά πλειοψηφικό κομμάτι του ανώτερου τμήματος της λειτουργεί ως “όπλο τελευταίας καταφυγής” στο σκληρό πυρήνα του συστήματος εξουσίας που κυβέρνησε τη χώρα από τον πόλεμο και μετά.

Τα τελευταία 2,5 χρόνια ,οποίος νόμος ή υπουργική απόφαση θίγει τα υλικά συμφέροντα ή την πολιτική κυριαρχία αυτού του συστήματος εξουσίας ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕ (άδειες καναλιών ,διώξιμο εργολάβων απ τα νοσοκομεία,δημοκρατική εκλογή διευθυντών στα σχολεία και τώρα το πόθεν είχες που αφορά και τους δικαστές)

Παράλληλα και ταυτόχρονα δεκάδες υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος,σκανδάλων κλπ που έχουν διαβιβαστεί από εμάς (αλλά και παλιότερα από εμάς) προς την ποινική δικαιοσύνη ,είτε σκονίζονται σε κάποια ράφια εισαγγελέων ,είτε ερευνώνται χρόοοοονια ολόκληρα ,είτε αρχειοθετούνται με βουλεύματα ,είτε αναβάλλονται διαδοχικά ,είτε δεν καθαρογράφονται …..Έτσι εμπεδώνεται το αίσθημα της αδικίας στο λαό και της ατιμωρησίας στα τρωκτικά της διαπλοκής !!!!

ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ

Η κυβέρνηση μετά και αυτή την τελευταία ΠΡΟΚΛΗΣΗ ,οφείλει να σηκώσει το γάντι .ΤΕΛΟΣ !!!»