Ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ άνοιγε λογαριασμούς σε διαδικτυακή στοιχηματική εταιρεία με τα στοιχεία πελατών του

Ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ στην ανατολική Θεσσαλονίκη κατηγορείται ότι με στοιχεία πελατών του άνοιγε λογαριασμούς σε στοιχηματική εταιρεία του διαδικτύου, από την οποία λάμβανε χρηματικά ποσά ως “μπόνους” για κάθε νέα εγγραφή.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του, τα στοιχεία των πελατών προέρχονταν από λογαριασμούς κοινής ωφέλειας που αναλάμβανε ο ίδιος να πληρώνει με φωτοαντίγραφα των στοιχείων ταυτότητάς τους. Με αυτόν τον τρόπο φαίνεται ότι άνοιξε περίπου 30 λογαριασμούς σε νόμιμη εταιρεία διαδικτυακού στοιχήματος εκμεταλλευόμενος την πριμοδότηση που προσέφερε για κάθε νέα εγγραφή.

Η πρακτική της “πριμοδότησης” στους λογαριασμούς νέων “παικτών” ακολουθείται από τις περισσότερες στοιχηματικές εταιρείες, με το ποσό του “μπόνους”-στοιχηματισμού να κυμαίνεται κατά βάση από 50 έως 100 ευρώ.
Η σχηματισθείσα δικογραφία αφορά το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί παιγνίων, ενώ, εκτός από τον 38χρονο ιδιοκτήτη, σ’ αυτή περιλαμβάνεται και το όνομα του 28χρονου υπαλλήλου του, ο οποίος φαίνεται ότι λειτουργούσε κατ’ εντολήν του εργοδότη του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ