Η Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ απαντάει σε ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Σε απάντηση ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Τράπεζα Πειραιώς ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, τη 19η Σεπτεμβρίου 2017 και μετά τη σχετική ανακοίνωσή μας για το ίδιο θέμα, παραλάβαμε σχέδιο πορίσματος ελέγχου που διεξήχθη από κλιμάκιο της Τράπεζας της Ελλάδος σε εφαρμογή Τακτικού Ετήσιου Ελεγκτικού Προγράμματος της τελευταίας.

Ο έλεγχος ξεκίνησε τον Φεβρουάριο 2017 και ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο 2017 και αφορούσε σε επισκόπηση των διαδικασιών της Τράπεζας αναφορικά με την εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου, όπως και διαδικασιών διαχείρισης κινδύνων και ειδικών πιστοδοτικών θεμάτων.

Η Τράπεζα Πειραιώς συνεργάστηκε απρόσκοπτα και εποικοδομητικά με την Τράπεζα της Ελλάδος κατά τη διάρκεια του ελέγχου.

Η Τράπεζα Πειραιώς θα απαντήσει στην Τράπεζα της Ελλάδος εντός καθορισμένου χρόνου και το οριστικό πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος αναμένεται να ακολουθήσει.

Η Τράπεζα Πειραιώς εκτιμά ότι τα θέματα που απασχόλησαν τον έλεγχο αντανακλώνται επαρκώς στις δημοσιευθείσες οικονομικές καταστάσεις της και δεν αναμένει ουσιώδη επίπτωση στην οικονομική και κεφαλαιακή της θέση ως αποτέλεσμα του διενεργηθέντος από την Τράπεζα της Ελλάδος ελέγχου αυτού.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς, κατά τη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου, προχώρησε σε σημαντική αναδιάρθρωση της διοικητικής της δομής και ενίσχυση της εταιρικής διακυβέρνησης, μέσω ενδελεχούς αναθεώρησης των συστημάτων εσωτερικού ελέγχου, καθώς και των εσωτερικών της διαδικασιών.