Η Εθνική βγάζει σε πλειστηριασμό 131 ακίνητα σε όλη τη χώρα

Στην πώληση 131 ακινήτων που έχουν περιέλθει στην κατοχή της, ως αποτέλεσμα κατάπτωσης εγγύησης, ανοίγει η ΕΤΕ  την αυλαία των πλειστηριασμών, ενώ την ίδια στιγμή οι εταιρείες leasing του ομίλου εντείνουν τις πωλήσεις επαγγελματικών ακινήτων.

Η Διεύθυνση Περιουσίας της τράπεζας γνωστοποίησε ότι πρόκειται να διενεργήσει δημόσιους πλειοδοτικούς διαγωνισμούς, με κλειστές προσφορές, για την πώληση 131 ακινήτων σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για 61 διαμερίσματα, 37 ημιτελή -κυρίως- εξοχικά, 8 καταστήματα ή γραφεία, 11 οικόπεδα, 10 αγροτεμάχια, 3 αποθήκες και 1 κτίριο βιοτεχνίας.

Η πλειονότητα των διαμερισμάτων βρίσκεται στο Λεκανοπέδιο Αττικής (32) ενώ μόλις 5 στον νομόΘεσσαλονίκης. Με βάση τα γεωγραφικά κριτήρια, μετά τον νομό Αττικής, τη δεύτερη θέση καταλαμβάνουν τα Δωδεκάνησα. Η Εθνική θα εκπλειστηριάσει 12 εξοχικά, 6 διαμερίσματα και 5 αγροτεμάχια στον νομό.

Οι κλειστές προσφορές θα υποβάλλονται σε κατά τόπους καταστήματα που έχει ορίσει η Εθνική σε διαφορετικές ημερομηνίες, μεταξύ 30ής Οκτωβρίου και 8ης Νοεμβρίου.

Στις 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου, η θυγατρική της Εθνικής, Probank Leasing, βγάζει σε πλειοδοτικό διαγωνισμό με κλειστές προσφορές 15 επαγγελματικά ακίνητα (ξενοδοχεία, καταστήματα, γραφεία, αποθήκες, βιομηχανικά κτίρια), επιδιώκοντας να εισπράξει 23,7 εκατ. ευρώ.